Nansen, Terra Meltdown’dan Celsius Ağının Kısmen Sorumlu Olduğunu Söyledi-Mayıs 2022

Nansen, Terra Meltdown'dan Celsius Ağının Kısmen Sorumlu

Nansen, Terra Meltdown’dan Celsius Ağının Kısmen Sorumlu Olduğunu Söyledi
Analitik firması Nansen, birden fazla büyük yatırımcının eylemlerinin USDTerra’nın çöküşüne yol açtığını gösteriyor.

Firma, Anchor protokolünden 420 milyon dolar çeken iki cüzdandan birinin Celsius’a ait olduğunu söylüyor.

Celsius, bulgular hakkında yorum yapmaktan kaçındı.

Nansen, Terra Meltdown’dan Celsius Ağının Kısmen Sorumlu Olduğunu Söyledi

Blockchain analitik firması Nansen, TerraUSD için bir “ölüm sarmalına” yol açan satışlara birden fazla tarafın dahil olduğunu söylüyor.

Araştırma firması Nansen, DeFi borç veren Celsius Network de dahil olmak üzere, son zamanlarda TerraUSD’nin sabitlenmesine birden fazla kuruluşun dahil olduğunu doğruladı. Analitik firması dün bir araştırma notunda, “UST’yi istikrarsızlaştırmaya çalışan bir “saldırgan” veya “hacker”ın popüler anlatısını çürütüyoruz” dedi.

Tether (USDT) ve Circle (USDC) gibi itibari para rezervleriyle desteklenen sabit paraların aksine USDTerra, sabit para birimini algoritmik olarak sürdürmek için kardeş parası Luna’ya güveniyordu. Yatırımcılara, bir tür kripto bankası olan Anchor Protocol’de UST’yi stake etmeleri için yıllık %20 getiri teklif edildi. Algoritma bu ayın başlarında başarısız olduğunda, UST ve LUNA fiyatları çöktü, kripto pazarından 40 milyar doları sildi ve diğer kripto para birimleri üzerinde baskı yarattı.

Nansen, kanıtların ‘iyi finanse edilmiş kuruluşlara’ işaret ettiğini söylüyor
Risk yönetimi kısıtlamalarına uymak veya alternatif olarak, çalkantılı makroekonomik ve çalkantılı koşullar bağlamında Anchor’a yatırılan UST tahsislerini azaltmak,” dedi Nansen. Nansen, bu tür yatırım kararlarının kötü niyetli faaliyetlerin sonucu olabileceğini veya olmayabileceğini de sözlerine ekledi.

Bazı kullanıcılar, DeFi kredi uygulaması Curve’de ve Coinbase gibi merkezi borsalarda UST fiyatlarındaki farkın neden olduğu arbitraj seçeneklerinden yararlandı.

UST’nin sabit kalmasına yardımcı olmak için tasarlanmış bir fon rezervi olan Luna Foundation Guard (LFG), Curve Finance’ten 150 milyon dolar çekti. Birden fazla kullanıcı 105 milyon dolar değerinde UST yatırdı ve buna karşılık LFG daha fazla para çekti. Geri ve ileri 8 Mayıs 2022’ye kadar devam etti. Bundan sonra, birden fazla büyük tutucu UST’yi Anchor Protocol’den çekmeye ve Ethereum’a dönüştürmeye başladı. Ethereum’a girdikten sonra, kullanıcılar Curve Finance kullanarak diğer sabit paralar için UST’yi değiştirmeye başladılar ve birden fazla alım ve satım turu ile merkezi borsalar, merkezi olmayan borsalar ve eğrideki fiyat farklılıklarından yararlandılar.

Nansen, Anchor’dan 420 milyon dolar çeken iki cüzdandan birinin Celsius’a bağlı olduğunu ve Solucan Deliği Köprüsü’nü kullanarak fonları Ethereum’a dönüştürmeye dahil olduğunu söylüyor. Celsius, Terra’nın şifresinin çözülmesinde de rol oynayan başka bir cüzdanın etkinliğiyle bağlantılıydı.

Celsius, annemi araştırma bulgularına bağlıyor
Celsius, 11 Mayıs’ta yayınlanan bu tweet dışında şu ana kadar yorum yapmaktan kaçındı: “Topluluğumuza hizmet etme sorumluluğumuzun bir parçası olarak, @Celsius Network, varlıklarımızın güvenliğini ve güvenliğini sağlamak için sağlam risk yönetimi çerçeveleri uyguladı ve bunlara uyuyor. platform. Tüm kullanıcı fonları güvenlidir.

Daha fazla Altcoin Haber için ana sayfamıza göz atabilirsiniz.

Yorum Yap

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

Yorum Yap