NFT Satış Alanı OpenSea, 2 gün içinde Bir Çok Kimlik Avı Saldırısına Uğradı

NFT Satış Alanı OpenSea

NFT pazarı OpenSea, yakın tarihli bir tweet’te muhtemelen bir balık avı saldırısına kurban gittiğini belirterek, istismar söylentilerini araştırmaya başladı.

NFT topluluğu, bugün erken saatlerde bir bilgisayar korsanının milyonlarca dolar değerinde takas edilemez token çaldığının ortaya çıkmasından sonra spekülasyonlarla ateşe verildi.

Cumartesi günü, şirket kullanıcıları yeni bir yükseltilmiş akıllı sözleşme başlatma konusunda bilgilendirdi ve 25 Şubat’ta son tarih kapanmadan önce listelerini gaz ücreti ödemeden taşımaya çağırdı.

Ancak bilgisayar korsanı, yasal görünümlü kimlik avı e-postalarının yardımıyla kullanıcıları ürünleriyle yollarını ayırmaya kandırarak yükseltmeden yararlanmaya karar verdi. Şirket, kullanıcıları resmi web sitesi dışındaki herhangi bir bağlantıya tıklamamaları konusunda uyardı.

NFT Pazarı OpenSea Kullanıcılarını Uyarıyor

OpenSea CEO’su Devin Finzer, son çıkmazın web sitesinin kendisindeki bir eksiklikten kaynaklandığını reddetti:

OpenSea web sitesine bağlı olduğuna inanmıyoruz. Şimdiye kadar 32 kullanıcının bir saldırgandan kötü niyetli bir yük imzaladığı ve NFT’lerinin bir kısmının çalındığı görülüyor.

Ancak bazı kullanıcılar, istismarın kodundaki bir güvenlik açığından kaynaklandığını iddia ederek popüler NFT pazarını yalan söylemekle suçladı.

2021’de muazzam bir büyüme yaşadıktan sonra, kingpin koleksiyonu Ocak başında 13,3 milyar dolarlık bir değerlemeye ulaştı.

Siber güvenlik firması Chainalysis’e göre, pazarın toplam değeri şimdi 41 milyar doları aştı ve bir dizi ünlü ve büyük şirket trene atladı.



İçeriklerimiz yatırım tavsiyesi içermemekte olup sadece piyasa bilgi paylaşımı adına hazırlanmaktadır.

Daha fazla Altcoin Haber için hemen ana sayfamıza göz atabilirsiniz


Yorum Yap

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

Yorum Yap