North Island’dan Glenn Hutchins, 2023’te ABD’yi Vuracak Bir Durgunluk Bekliyor!

North Island'dan Glenn Hutchins

Kripto odaklı yatırım şirketi North Island’dan Glenn Hutchins, ABD ekonomisinin gelecek yıl resesyona gireceğine inanıyor.

Onun yorumları, Federal Rezerv (Fed) yüzde 8,5’lik yükselen enflasyonla – son 40 yılın en yüksek seviyesi – boğuşmaya çalışırken geldi.

Yatırımcıdan gelen yorumlar, CNBC’den Squawk Box ile yapılan bir röportajda geldi.

Para ve banka hesapları, kredi kartı alımları, kullanılmış araba fiyatları gibi bazı yüksek frekanslı verilerle o yöne eğilerek bunun bazı etkilerini yeni yeni görmeye başlıyorum” dedi.

North Island’dan Glenn Hutchins: Fed %2 Enflasyon Hedefini Tutturmaya Kararlı

North Island’dan Glenn Hutchins, “Fed’in enflasyonu %2 hedefine indirmeye kararlı olduğunu düşünüyorum” dedi.

Tarihsel olarak bu ortamlar, Fed’in ekonomiyi durgunluğa ittiği durumlar olmuştur; yumuşak bir iniş gerçekleştirebilecek hassasiyete sahip değil” diye ekledi.

Enflasyonla mücadelenin bir yolu, faiz oranlarını yükseltmektir – inanılmaz derecede hassas bir dengeleme eylemi. Faiz oranlarını çok hızlı yükseltmek bir ekonomiyi resesyona itebilir ve ABD ekonomisi şimdiden tehlikeli bir şekilde yakın.

Durgunluk, art arda iki çeyrek boyunca negatif büyüme ile tanımlanır. ABD, bu yılın ilk çeyreğinde negatif büyümenin dörtte birini ölçtü.

North Island‘dan Glenn Hutchins 2023’te bir durgunluk öngörüyor olsa da, ekonominin çok daha erken bir durgunluğa girmesi kesinlikle mümkün.

Hutchins, başka bir durgunluğun beklemekte olduğunu belirten kayıtlara geçen, büyüyen bir kişi listesine katılıyor. Hutchins, FED’in ekonomiyi çökertmeden enflasyonu düşürmeye çalışırken “yumuşak bir iniş” yapabileceğine şüpheyle bakıyor.

Geçen ay, Bank of America, Fed’in para politikasını sıkılaştırmasıyla birlikte kendi resesyon şoku uyarısını yayınladı. BofA baş yatırım stratejisti Michael Hartnett, kripto para birimlerinin tahvil ve hisse senetlerinden daha iyi performans gösterebileceğini söyleyecek kadar ileri gitti.

Durum ne olursa olsun, ileride önemli bir türbülans olacağı kesin gibi görünüyor.

Daha fazla Altcoin Haber için ana sayfamıza göz atabilirsiniz.

Yorum Yap

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

Yorum Yap