ONT Coin Nedir? ONT Coin Yorum ve Geleceği 2022

ONT Coin Nedir?

Bu yazımızda Ont coin nedir?, kripto paranın (ONT) Ontolojisi nedir, ONT coin nasıl alınır gibi soruları yanıtlamaya çalıştık. İşte ONT coin hakkında yapılan yorumlar ve geleceğine dair detaylar…

Ontology’nin çoklu ağ platformu, ölçeklenebilirlik ve güvenlik sağlarken, benzersiz fikir birliği mekanizması, günümüzün karmaşık zorluklarına hızla yanıt vermenizi sağlar.

Çok çeşitli kurumsal gereksinimleri etkin bir şekilde karşılamak için Ontology, gerçek hayattaki operasyonel zorlukların doğasını hesaba katan yenilikçi bir fikir birliği algoritması geliştirdi.

Yeni fikir birliği mekanizması, doğrulanabilir Bizans Hata Toleransı (VBFT), Hisse Kanıtı (PoS), Doğrulanabilir Rastgele İşlev (VRF) ve Bizans Hata Toleransı (BFT) dahil olmak üzere bir dizi mevcut algoritmik çözümü içermektedir.

Bunu yaparken, dijital kimliklerin ve tokenize edilmiş verilerin daha esnek ve güvenli paylaşımını ve değişimini kolaylaştırır. Dijital kimlikler ve belirtilmiş veriler için en iyi bilinen iki ONT mekanizması, ONT Kimliği ve Dağıtılmış Veri Değişim Çerçevesi’dir (DDXF).

ONT Coin Değeri Ne Kadar?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 ONT coin 4,86 ​​TL’den işlem görüyor. ONT jeton fiyatı son 24 saatte %1,66 değişti. ONT Coin’in son 24 saatteki işlem hacmi 22.227.348$ ve toplam piyasa değeri 258.949.439$’dır.

 

İlginizi çekebilir: Solana Coin Geleceği 2022

Ont Coin Nedir?

Ont coin nedir? Sorusuna gelir isek halka açık bir blok zinciri olarak piyasaya sürülmesine rağmen, mahremiyet gerektiren ve verilerini özel bir blok zincirinde paylaşmak istemeyen kurumsal müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamak için oluşturulmuştur.

Ontology, kurumsal kullanıcılara blok zincirinin merkezi olmayan ve dağıtılmış yapısından yararlanmanın kolay bir yolunu sunmayı amaçlar.

VBFT: Ontology’nin Proof of Stake’e cevabı

Ont coin nedir? sorusunun cevabını daha iyi anlayabilmek için baktığımız bu sistemde Ontoloji arka uç sistemleri, Bizans Hata Toleransının Doğrulanması (VBFT) (Stake Kanıtı (PoS), Doğrulanmış Rastgele İşlev (VRF)) ve Bizans Hatası adı verilen özel bir fikir birliği mekanizmasına dayanan yeni nesil Ontorand Consensus Engine (OCE) üzerinde çalışır. tolerans (BFT)).

PoS: Proof-of-Stake, token sahiplerinin ağa daha yüksek düzeyde katılımını sağlamaya ve enerji yoğun Proof-of-Work’e kıyasla bilgi işlem kaynaklarından tasarruf etmeye yardımcı olabilecek blok zinciri konsensüsüne yönelik ölçeklenebilir bir yaklaşımdır.

Bununla birlikte, geleneksel PoS konsensüs mekanizmasına bağlı kalmak, iyi finanse edilen ağ katılımcılarının ağda yayınlanan para biriminin çoğunluğunu alarak ağın kontrolünü ele geçirebilecekleri anlamına gelebilir.

Bu tehdit, esasen, işletmenin yönetim kurulunun kontrolünü ele geçirmek için şirketin çoğunluğunu satın aldığı geleneksel bir şirkette düşmanca bir devralmaya eşdeğerdir. Bu tür hareketler, ağın altında yatan fikir birliği mekanizması başlangıçta merkezi olmayan şekilde çalışmak üzere tasarlanmış olsa bile, bir dereceye kadar merkezileşmeye yol açabilir.

Sonuç olarak, PoS konsensüs mekanizmasını içeren birçok yeni blok zinciri projesi, birkaç büyük token sahibinin ağ kararlarını tek taraflı olarak verebilme derecesini azaltmayı amaçlayan ek algoritmik özellikler kullandı.

Bir VRF Sistemi

Test Edilebilir Bizans Hata Toleransı, katılan düğümlerin her yeni blok turu için seçtiği rastgele bir değer oluşturmak için test edilebilir bir rastgele işlev kullanılır. Bu rastgele değer, her ağ düğümü sahibi için dinamik bir PoS bilgisi kaydı olan ve aynı zamanda tüm fikir birliği ağı için bir yönetim stratejisi olan PoS tablosundaki eşleşen düğümlerin aranmasına da yardımcı olur.

Her blok doğrulama turu, ağın PoS tablosunu günceller ve bir sonraki katılımcı düğüm turunun seçileceği yeni bir rastgele değer üretmeye başlar.

Sonuç olarak, her yineleme sırasında belirli doğrulama yolu değişir, rastgeleleştirme sürecini doğrular, tüm süreci tahmin etmeyi ve dolayısıyla hack’lemeyi daha da zorlaştırır.

BFT: VRF, potansiyel düğümler olarak hizmet etmek için ağın yerel kripto para birimini stake eden bir düğüm alt kümesinden katılımcı düğümleri rastgele seçer. VBFT’nin Bizans Hata Toleransı bileşeni, düğümlerin yalnızca üçte ikisinin, arızaya karşı güvenli bir üçte iki doğrulama yöntemi kullanarak fikir birliğine ulaşmasına izin verir. Sonuç olarak, BFT, ağdaki her düğümün her yeni bloğu onaylamada bir rol oynamasına gerek kalmamasını sağlayarak daha hızlı blok konsensüsüne izin verir.

Bu yazımızda sizler ile ONT coin nedir? Sorusunu cevapladık. Ont coin nedir? benzeri içeriklerimiz için Altcoinler sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Yorum Yap

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

Yorum Yap