OriginTrail Coin

Özellikle geçtiğimiz yıl olan 2021’in sonlarına doğru bilinirliği oldukça artmış olan OriginTrail Coin, 2022 yılının ilk çeyreğini tamamladığımız bugünlerde hala kullanıcılar için hızla artan değeri ve büyük firmalarla anlaşması ile merak konusu olmayı ve gündemde kalmayı başarıyor.

OriginTrail Coin kripto para toplulukları tarafından TRAC Coin olarak da biliniyor. Bunun sebebi ise OriginTrail Coin’in kripto para borsa platformları tarafından TRAC kısaltması ile listelenmesi olarak açıklanabilir. OriginTrail Coin alım satım işlemleri Binance, Bitlo, Gate.io, Bitfinex ve Bittrex gibi, daha onlarcası ile çoğaltılabilecek güvenilir kripto para borsa platformları aracılıı ile kolayca sağlanabilmektedir. Önceki cümlede de bahsedildiği gibi OriginTrail Coin bu örneklerde belirtilen kripto para borsa platformlarında TRAC kısaltması ile listelenir, kullanıcıların bu para ile işlem yapmak için arama kısmına TRAC yazmaları sonrasında tercih etmiş oldukları kripto para borsa platformunun yönlendirmelerini izlemeleri gerekmektedir. 

İlginizi Çekebilir: Uni Coin Geleceği

OriginTrail Coin Nedir ?

OriginTrail Coin veya bilinen bir diğer ismi ile TRAC coin, OriginTrail projesi ekibi tarafından 2018 yılında gelişirilen ve projenin yerel yönetişim tokeni olan kripto para varlık birimidir. 2011 yılında kurulan ve kurulduğu günden bugüne birçok büyük firma ile başarılı işlere imza atmış OriginTrail projesi yerel yönetişim tokeni olan OriginTrail Coin’i dünyanın dört bir yanından iş yapan kurumlar ve firmaların tedarik zincirlerinde yaşanan problemleri çözmek ve bu zincirlerde yapılan işlemleri daha güvenli hale getirmek için geliştirdi.

OriginTrail projesinin geliştirdiği dijital varlık birimi olan OriginTrail Coin kendi içinde ODN ismi verilen merkeziyetsiz bir ağ yapısına sahiptir ve ERC 20 standartları üzerine inşa edilmiştir. 2018 yılından bu yana kullanıcılarına hizmet veren bu kripto para hem yatırım hem de işlem anlamında oldukça sağlam ve güvenilir bir alternatif olarak bilinir.

Günümüz itibari ile OriginTrail Coin’in (TRAC) birim değeri 6,78 Türk Lirası olarak gözükmektedir. 24 saatlik işlem hacmi ₺28,443,070 Türk Lirası, an itibari ile dolaşımda olan OriginTrail Coin miktarı ise 364,207,703.24 TRAC’dır. OriginTrail Coin maksimum arz miktarı OriginTrail platformu tarafından 500,000,000 TRAC ile sınırlandırılmış durumdadır.

OriginTrail Coin yukarıda da bahsettiğimiz gibi 2021 yılında hızla değer kazanmış ve 1,13 Amerikan Doları ile Ekim 2021’de en yüksek birim değeri miktarına ulaşmıştır. Buna karşın OriginTrail Coin 2 yıl önce, tam olarak Mart 2020’de 0.00378 Amerikan Doları ile en düşük değerini görmüştür.

OriginTrail Coin Kurucuları Kimlerdir ?

OriginTrail Coin projesinin geliştirici firması olan ve daha önce birçok büyük firma ile başarılı birçok işe imza atmış OriginTrail platformu 2011 yılında kurulmuştur. Platformun kurucuları ve geliştiricileri olan Ziga Drev, Tomaz Levak ve Branimir Rakic tarihler 2018’i gösterdiğinde platformun yerel yönetişim tokeni olan ve kullanıcılar tarafından TRAC Coin ismi ile de bilinen OriginTrail Coin’i geliştirmiş ve piyasaya sürmüşlerdir.

İlginizi Çekebilir: Matic Coin Geleceği

OriginTrail Coin Hangi Borsadan ve Nasıl Alınır ?

OriginTrail Coin ERC-20 standartları üzerine inşa edilmiş bir dijital varlık birimidir. Dolayısı ile ERC 20 standartları üzerine inşa edilmiş olan başka birçok altcoin gibi hemen hemen her kripto para borsa platformu üzerinden alım satım işlemleri yapılabilir ancak işlem ücretleri ERC-20 standartlarında olmayan tokenlere nispeten biraz daha yüksek olacaktır.

OriginTrail Coin kripto para borsa platformlarında TRAC kısaltması ile bilinmekle birlikte ülkemize yerel hizmet veren Binance ya da Bitlo gibi platformlardan rahatlıkla satın alınabilir. Buna karşın KuCoin, BitTrex, Uniswap, BitMart, HitBTC, Bancor Network, 0x Protocol ve BitForex gibi daha onlarca örnek ile çoğaltabileceğimiz global çapta hizmet veren birçok kripto para borsa platformu üzerinden de alım satımı yapılabilmektedir.

Bu platformlar kullanıcılarından OriginTrail Coin alım satım işlemleri yapabilmek için herhangi bir teknik bilgi ya da resmi belge talep etmez. Yalnızca kimlik doğrulaması yapılmış olan bir üyeliğe sahip olunması ve bu üyeliğe kullanıcının kendine ait bir banka hesabı tanımlanması yeterli olacaktır.

Yukarıda bahsi geçen platformlara kimlik bilgileri vermekte ve bu bilgileri platformun talep ettiği biçimde onaylamakta güvenlik açısından herhangi bir problem yoktur. Tam aksine bu işlemler hem kullanıcının hem de platformun ortak kaygısı olan güvenliği sağlamak amacı ile yapılmaktadır.