Pax Gold Coin

Hızla büyüyen kripto para ekosisteminde fiziksel problemlere dijital çözümler getiren geliştiriciler Pax Gold Coin ile fiziksel altınları fiziksel bir alanda muhafaza etme zorunluluğunu ortadan kaldırıyor. Kripto para borsalarında ve borsa platformlarında PAXG kısaltması ile bilinen Pax Gold Coin bir dijital altın tokeni olması ile bu probleme çok etkili bir çözüm getiriyor.

İlginizi Çekebilir: LRC Coin Nedir?

Pax Gold Coin Nedir ?

Basitçe açıklamak gerekirse ‘‘Pax Gold Coin nedir’‘ sorusuna PAXG kısaltması ile de bilinen bu kripto paranın altına endekslenmiş bir sabit coin (stablecoin) olduğu söylenebilir. Pax Gold Coin Ethereum tabanı üzerine inşa edilmiş, altın destekli bir ERC-20 tokenidir. 

Pax Gold Coin’in Ethereum tabanı üzerine inşa edilmiş bir ERC-20 kripto varlığı olması, bu kripto varlığın Ethereum protokolüne uyumlu olan tüm cüzdan, hizmet ve takaslara kolayca entegre edilebilecek bir kripto para cinsi olduğu anlamına gelir.

Alınan güncel bilgilere göre her bir Pax Gold Coin, birim olarak Brink’in kasalarında muhafaza edilen 400 ons ağırlığında London Good Delivery cinsinden olan altın külçelerinin bir onsuna sabitlenmiştir ve desteklenmektedir. Buna ek olarak ulusal çapta güvenilirliğini kanıtlamış bir uzman kişi her ay Pax Gold Coinlerin kasada tutulan altın miktarı ile eşit değerde olduğunu onaylamakta ve tasdiklemektedir. Pax Gold Coin ya da bilinen bir diğer ismi ile PAXG tokenlerine sahip olan kullanıcı ve yatırımcılar Pax Gold Coin kurucu firmasına ait olan Paxos Trust Company tarafından saklanan altınlardan ellerindeki Pax Gold Coin kadarına sahip olacaklardır. Yani Pax Gold Coin doğrudan altın yerine geçer. Değeri altına göre yükselebilir, düşebilir ve çeşitli dalgalanmalar yaşayabilir.

İlginizi Çekebilir: İota Coin Yorum

Pax Gold Coin Kurucuları Kimlerdir ?

Pax Gold Coin 1 Eylül 2019 tarihinde Paxos isimli firma tarafından gelişim sürecini tamamlamış ve piyasaya sürülmüştür. Paxos firması ise oldukça köklü ve sağlam bir isim olan ve kripto para ekosisteminde adından sıklıkla söz ettiren Charles Cascarilla tarafından kurulmuştur. Charles Cascarilla hem Paxos Standart hem de Pax Gold Coin, yani PAXG’nin kurucusu ve geliştiricisidir. Oldukça tecrübeli ve başarılı bir geliştirici olan Cascarilla Notre Dame Üniversitesi’nden finans derecesi almış ve 2005 yılında Cedar Hill Capital Partners isimli firmayı kurarak piyasalara hızlı ve sağlam bir giriş yapmıştır. 2005 yılından bu yana öncesinde bir çok geleneksel, günümüze yaklaşan yıllarda ise blok zinciri tabanlı bir çok risk sermayesi projesine katılım göstermiştir.

Pax Gold Coin Hangi Borsa’dan ve Nasıl Alınır ?

Dijital para sistemleri ile batı ülkelerine nazaran daha geç tanışan ülkemizde yaygınca bilinenin aksine Pax Gold Coin (PAXG) almak oldukça rahat ve kolay bir işlem olacaktır. Kullanıcılar tercih ettikleri takdirde Türk Lirası kullanarak hızlı bir şekilde Pax Gold Coin satın alabilirler. Pax Gold Coin satın almak için herhangi bir resmi evrak ya da teknik bilgiye ihtiyaç yoktur. 

Uzun yıllardır Türkiye ile çalışan ve Türkçe desteği bulunan Binance ya da Bitlo gibi güvenilir kripto para borsası platformlarından Türk Lirası ya da desteklenen bir döviz cinsi kullanılarak rahatça Pax Gold Coin satın alınabilmektedir. Bu platformlarda Pax Gold Coin fiyatı arz talep ilişkisine göre oluşur ve buna göre değişkenlik gösterebilir. Buna ek olarak Pax Gold Coin altın endeksli bir dönüşüm tokeni olduğundan değeri altın değerine göre de dalgalanmalar yaşayabilir. Ancak piyasa hakkında az çok bilgisi olan kullanıcıların çok iyi bileceği gibi altın, borsada en az oynaklık gösteren en güvenilir kaynaklardan biridir, hatta belki de bu kaynakların en başında gelir. 

Pax Gold Coin’de aynen diğer kripto para birimleri gibi küçük parçalara ayrılabilmektedir. Yani kullanıcılar 1 Pax Gold Coin satın almak yerine işlem tutarları 1 Türk Lirası’nın üzerinde olacak miktarda Pax Gold Coin’i parça olarak satın alabilmektedirler. Pax Gold Coin satın alabilmek için kullanıcıların ihtiyacı olan tek şey bir Pax Gold Coin adresine, yani Pax Gold Coin uyumlu bir sanal cüzdana sahip olmaktır. 

Buna ek olarak PAXG tokenleri almak için olmasa da Bitlo ya da Binance gibi platformlar kullanıcılarından kimlik bilgilerini ister ve sonrasında bu kimlik bilgilerinin doğruluklarını onaylamalarını talep eder. Bu hem platformun, hem kullanıcının, hem de kullanıcının hesabı açısından faydalı olan etkili bir güvenlik önlemidir. Böylece hem platform hem de kullanıcı korunmuş olur.