Playdapp Coin

Playdapp coin, Ethereum blok zincir ağından türetilen ve ortaya çıktıktan kısa süre sonra bütün bilinen borsalarda listelenmiş bir kripto para birimi olarak dikkat çekmektedir.

Uniswap’tan (V2) tutun Binance ve OKX borsalarına kadar yüksek hacimli kripto piyasalarında PLA kısaltmasıyla listelenen Playdapp Coini satın alabileceğiniz borsaları coinmarketcap sitesinin arama çubuğundan PLA coini aratarak öğrenebilirsiniz.

Sonrasında ise borsa üyelik işlemleri, kimlik ve iletişim bilgileri doğrulama süreçlerini ilerletmeniz gerekecektir. Arkasından gelen işlem ise hesap açtığınız ve cüzdana sahip olduğunuz borsaların birine itibari para üzerinden coin aktarmak olacaktır. 

Bu noktada hangi borsaların hangi işlem çiftleri üzerinden PLA coin sattığı önemli bir detaydır. Eğer itibari para birimi üzerinden PLA almak isterseniz süreçler daha uzun ve spesifik olabilmektedir.

İlginizi Çekebilir : LRC Coin Yorum

Playdapp Coin Nedir?

PLA coinin platformu Playdapp, günümüzde blockchain zincir ağlarında ortaya çıkan oyunlar ve oyna kazan (P2E) prensibindeki oyunların artmasıyla gündeme gelmiştir. Bütün oyna kazan modelindeki oyunlar, oyunculara yeteri kadar ulaşamamakta ve ortaya çıkan oyun müthiş dahi olsa, oyunun kripto para birimi ve oyun içinde üretilen NFT’leri değer kaybedebilmektedir. Yeteri kadar kitlesel yayılım yapamayan oyunların aktif oyuncuları ve yatırımcıları ise bu durumdan mağdur olmaktadır. 

PlayDapp platformu bu sorunlara çözüm üretmeyi amaçlayan bir blok zincir girişimidir. Bu platform oyun programcıları ve geliştiricilerinin piyasaya sürdüğü tüm oyna kazan oyunları tek bir sistemde buluşturan ve hem oyun çeşitliliği sunmayı hem de kullanıcıların NFT’lerinin değerinin düşmesiyle zarar etmelerini engellemeyi vadediyor.

Playdaapp coin ise b u platformun oyunlar arası ticareti mümkün kılan ETH blok zinciri bazlı bir ERC-20 tokeni olarak dikkat çekiyor. Böylec sadece bir oyun değil farklı oyunlar arasında da kripto paralarla ticaret yapmayı mümkün kılan PLA coin, yeni nesil oyunculara çok işlevsel bir manevra kabiliyeti katıyor.

Böylece bir oyunda kazanılan o oyunun kripto parası Playdapp üzerinden PLA coine çevrilerek başka oyunlara aktarılabiliyor.

İlginizi Çekebilir: İota Coin Geleceği

Playdapp Coin Kurucuları Kimlerdir?

Playdapp coin kurucuları ve geliştirici ekibi hakkında resmi siteleri olan playdapp.io internet adresinden bilgi edinmek mümkündür. Oldukça tecrübeli ve kalabalık bir takım yapısına sahip PLA coinin kurucusu projenin sitesinde yer verilmeyen Brian Choi olarak bilinmektedir.

Ekibin daha ön planda olmasını isteyen Choi kendi adını mümkün oldukça saklı tutmaktadır. Ayrıca Blockwater teknolojisi CEO’su Francis Jo’da projede yönetici pozisyonunda çalışmaktadır.

Sitedeki takım arkadaşları sayfasında çok daha ilginç bir durumla karşılaşırız. Kalabalık ekip kendi NFT ikonları ve  uzun uzun özgeçmişleriyle tanıtılırken ekipten kimsenin ikinci ismine veya soyadına yer verilmemiştir.

Mesela Moshua olarak ağ uzmanı, hukuk işleri yöneticisi David HP., geliştirici Wayne, veri analisti Chandlar gibi ekip üyeleri sadece isimleriyle ancak detaylı özgeçmişleriyle tanıtılmaktadır.

Playdapp Coin Hangi Borsalar’dan ve Nasıl Alınır?

Dünyadaki bütün oyna kazan prensipli blok zinciri oyunlarını birleştirmeyi düşünen ilk fikir olan Playdapp coinin bilinen ve büyük hacimli borsalarda kendini duyurması çok zaman almamıştır. Bu borsalardan en büyük hacimli olanları ise Binance ve Gate io borsalarıdır. Ancak aslında çok daha fazla alternatifte kendine yer bulabilmiştir:

AOFEX

Upbit

BKEX

Uniswap (V2)

Madala Exchange

Crypto.com

MEXC

Coinbase Exchange

Gate.io

CoinEx

QuickSwap

Poloniex

Bu kadar alternatif seçenek arasından hangisini seçerseniz seçin bazı temel adımları uygulamanız gereklidir. 

İlk adımda yukarıdaki borsaların web sitelerine ya da mobil uygulamalarına giriş yapmanız gereklidir. 

İkinci adımda KYC bilgileriniz ile kripto para borsalarında üyelik açmalı ve genellikle iki evrenden oluşan güvenlik doğrulamalarını gerçekleştirmeniz gerekir.

Sonraki adım elinizdeki nakiti transfer yaparak ana akım kripto para alabileceğiniz bir borsadan itibari paralarınızı Tether gibi coinlere çevirmekten geçer. S

Dördüncü önemli aşama ise üyelik açtığınız borsanın arayüzünde, PLA coini aratarak, kripto para satın al menüsünü kullanmanız gereklidir. Bu aşamada Binance gibi platformlar limit emri ve piyasa emri olmak üzere iki farklı alım işlemi seçeneği sunarlar. Piyasa emri  o anki fiyatı kabul ederek anlık alım satımlar için kullanılırken limit emri PLA coinin düşmesini beklediğiniz ve o düzeyden almak istediğiniz fiyatın girilmesiyle sonra gerçekleşecek bir işlem türüdür 

Sonuçta artık sizin olan PLA tokenleri aldığınız borsanın spot cüzdanında veya soğuk cüzdanlarda saklayabilirsiniz.