Polygon (MATIC) Nedir? Matic Coin Geleceği 2022

Matic Coin Geleceği

Bu yazımızda ALtcoinhaber olarak sizler ile Matic coin geleceği konusundan bahsedeceğiz. Matic coin nerede kuruldu? Kim geliştirdi? gibi sorulara da cevap verdiğimiz yazıyı aşağıdan okuyabilirsiniz.

Polygon (MATIC) nedir?

Polygon’un çıkış hedefi herkese açılmış ve sınırların olmadığı bir dünya vizyonuna katkı sağlamaktır. Bunun için, aracılar olmadan makina ve insanların küresel ölçekte özgürce iş birliği yapabildiği ve kıymet alışverişinde bulunabildiği bir platform sağlar.

Özetle, suni sınırlar ve günümüzde uygulanması muhtemel olmayan regülasyonlar (düzenlemeler) ile kısıtlanmayan toplulukların geliştiği bir dünya hayalinden yola çıkar.

Benim projeyi incelerken en sevinç duyduğum bölüm şayet; internet sitelerine girdiğimde bu motto ile karşılaşmam oldu: “Bu yeni ve daha iyi dünyaya eziyetsiz bir şekilde dahil olmanız için epey gayret göstereceğiz.”

İlginizi Çekebilir: Uni Coin Geleceği 

Matic Coin

Nerede kuruldu?

Önceki adı Matic olan Polygon platformu 2017 senesinde Hindistan’dahi kuruldu.

Kim geliştirdi?

Daha evvela Ethereum ekosisteminden tanıdığımız, Jaynti Kanani, Sandeep Nailwal ve Anurag Arjun yönünden geliştirildi.

Janynti Kanani – Co-Founder
“Yazılım ve Teknoloji” çoğunluklu bir kariyere sahip.

Anurag Arjun – Co-Founder
“Analist”, “Ürün” ve “Proje Yönetimi” çoğunluklu bir kariyer geçmişine sahip.

Mihailo Bjelic – Co-Founder
“Girişimci”, “Bilgisayar Bilimi” ve “Proje Yönetimi” konularında tecrübeli bir kariyer profiline sahip.

Buna ilave olarak, danışmanlar kurulu tabir yerindeyse şampiyonlar ligini anımsatacak türden. Ethereum topluluğu, en büyük borsaların başında gelen Coinbase ve Bankless’ten mühim isimler projeye müşavirlik vermektedir.

Danışma kurulu
Hudson Jameson – Ethereum Vakfı
Ryan Sean Adams – Bankless
Anthony Sassano – EthHub
Pete Kim – Coinbase
John Lilic – ex ConsenSys

Matic Coin Geleceği

Matic coin geleceği konusuna gelir isek piyasa kıymeti (Kripto paranın dolaşımdaki arzının toplam pazar kıymeti): $10,579,279,802 dolar
MATIC alabileceğiniz esas borsalar: Binance, OKX, Kucoin, Gate.io

MATIC’in, toplam arzı 10 Milyon ile sınırlandırılmıştır. Matic Token platformda mahalli ödeme işlemleri için tüketilir. Matic tokenları maaş olarak dolaşıma çıkmaktadır. İşlem gücüne dayalı rastgele bir madencilik bulunmuyor.

İlginizi Çekebilir: Polkadot Hangi Ülkenin?

Polygon (MATIC) ürünleri nelerdir?

Polygon Wallet

3 değişik cüzdan yazılımı ile bağlanabileceğiniz wallet.matic ağı cüzdan ürünü. Genellikle Metamask cüzdanı tercih ediliyor. Klasik para çekim ve para yatırma gibi prosedür hizmetleri sağlanan modüler bir internet cüzdanı.

Kullanıcı tecrübesi yönünden bakacak olursak epey kolay kullanıcı arayüzü ve kullanımı kolay bir varlık idare modülü yapılmış. Ayrıca bağladığınız cüzdanınızdaki tokenları bu internet cüzdanında görebildiğiniz gibi Ethereum üstünde varlıklarınızı Matic’e bu internet cüzdan yardımıyla bağlayabiliyorsunuz.

Bunun en mühim yararı bu; rastgele yeni bir cüzdan hesabı açmadan var olan cüzdanınızla Polygon Matic üzerinden merkeziyetsiz uygulamalarla prosedür yapabiliyorsunuz.

Polygon Bridge

Yukarıdaki Polygon Wallet hizmetlerinden faydalanmak için iki değişik ağ üzerindeki geçişi gerçekleştiren hizmettir.

Stake Matic

Elinizde tuttuğunuz tokenlarınızı stake edip ödüller kazanabiliyorsunuz. Ayrıca gerçekleştireceğiniz staking işlemlerindeki varlıklarınızın miktarına göre, ağ içinde “onaylayıcı” yahut “yetki veren” görevlerine sahip olabiliyorsunuz.

Ağ içinde toplam 100 validator (doğrulayıcı) bulunuyor ve toplam stake edilen Matic miktarı şayet 1,649,224,597 MATIC.

Staking için daha çok bilgi öğrenmek dilerseniz, Bu adresi görüşme edebilirsiniz.

Polygon’da çalışan merkeziyetsiz programlar (DApps)

Polygon ile ilişki uygulanabilecek onlarca merkeziyetsiz aplikasyon bulunmaktadır. https://awesomepolygon.com internet sitesi üzerinden denetim ettiğimizde DApp’ler 4 değişik sınıfa ayrılmış.

DEFI

Aave, Curve finance, 1inch, SushiSwap, Pooltogether gibi mühim pekçok tasarı ile kullanmak mümkün.

NFT+Oyun

Atari, OpenSea, Decentraland, Terra Virtua, Aavegotchi gibi onlarca nft ve oyun bölümünde entegre bir şekilde MATIC ile prosedür yapılabiliyor.

DAO

Alchemy “DAO”, QiDao gibi birtakım “DAO” projelerinde polygon izlerine rast gelmek mümkündür.

B2B

Yine işletmeden işletmeye, yani şirketler arası pazarlama yahut satım ile ilgili merkezi olmayan programlar Polygon MATIC üzerinden erişilebilir durumdadır.

DApp’ler, cüzdanlar ve oracle’lar diyerek iki kategori durumunda de sınıflandırılmış.

Cüzdanlar:

Metamask, Torus, Fortmatic, Math Wallet ve WalletConnect ve daha çok cüzdan Polygon (MATIC) ağında kullanmak mümkün durumdadır. Ve en son program araçları için programlar bulunmaktadır.

Polygon (MATIC) projesinin hedefi nedir?

Polygon Ethereum blok zincirinde 2. katmanda ölçeklenebilirlik ve altyapı geliştirme imkanları yayınlayan ilk projelerden biridir.

Polygon “sidechain” olarak geliştirmiştir. Yani yan bir blok zincirdir ve Ethereum ağından tamamıyla özgür çalışır. Kendi düğümleri (node) ve blok yapımcıları (validator/delegator) bulunuyor.

Ayrıca, platformun türlü programlar oluşturmasına olanak veren modüler ve elastik anne bileşenleri yardımıyla geliştiricilerin cross-chain ve blok zinciri gibi değişik altyapılara sahip olabilmesi sağlanıyor.

2. tabaka çözümü olduğu için daha yüksek ölçeklenebilirlik sağladığını söyleyebiliriz. Polygon Ethereum blok zincirlerinin bir internet olarak gerçekte çoklu bir blok zincirine çeviriyor diyebiliriz. Buna ilave olarak, zincirler arası mesajlaşma protokolleri, data servisleri, paylaşımlı emniyet servisleri, harici blok zincirlerine ilişki seçenekleri, uygulamalara hususi modüller ve çözümler sunabilmektedir.

Matic Coin Nasıl Alınır

MATIC coin nasıl alınır?

Binance, OKEx Coinbase Exchange, Huobi Global, FTX, Gemini, Gate.io, BtcTurk|Pro, Binance Dex, Kyber Network, Crypto.com Exchange ve daha pekçok platform üzerinden MATIC alabilir, satabilir, stake edebilir yahut swap prosedürü yapabilirsiniz.

Polygon, henüz Ethereum ile ahenkli bir tasarı. Ancak zaman içinde başka blok zincirlerle anlaşmalar yapılarak sayının yükselmesi beklenebilir.

Layer 2’de Ethereum’u desteklemesi ve Layer 2 çözümü yayınlayan blokzincir platformu olması projeyi mühim noktaya taşıyacaktır. Çünkü DeFi ekosisteminde kilitli olan ETH miktarı ve Polygon çözümünün layer 2 olarak tercih edilme oranlarına baktığımızda bilgiler Matic’in başarılı olmasını gözler önüne sermektedir.

Hız ve düşük prosedür ücretleri projenin artısı. Mobil programı (kendi cüzdanı gibi) olmaması şayet dezavantaj diyebiliriz.

İşlem süratleri Plasma Framework yardımıyla Ethereum’a göre çok daha hızlıdır. Yani, merkeziyetsiz finans üstünde daha çok yer edinmeyi hedefleyen bir Polygon projesini görebileceğimizi işaret eder.

Ek olarak, Polygon, tamamıyla farklı bir blok zinciri olması sebebiyle Ethereum zinciri için reel bir ölçekleme metodu değildir.

Özetle, Ethereum üzerindeki işlemleri değişik bir zincire gönder yoluyla ölçeklenebilirlik sağlanırken, ağ güvenliği ve merkeziyetsizliğinden taviz verilmiş olunuyor.

Son olarak, Ethereum ağından özgür şekilde çalışan, paralel yan zincirler (sidechain) yazılımcılara daha çok elastikiyet sunsa dahi, merkeziyetsizlik ve emniyet yönünden bu vaziyet taviz vermeyi gerektiriyor. Fakat süratli prosedür gereksinimi olduğunda bu ağlar çok daha kullanımı kolay olabiliyor.

Bu yazımızda sizler ile Matic coin geleceği ve diğer bilgileri hakkında incelemelerde bulunduk. Eğer sizlerde Matic coin geleceği tarzında içerikler arıyorsanız altcoinler sayfamıza göz gezdirebilirsiniz.

Yazımız Altcoinhaber olarak tamamen bilgilendirme amaçlı üretilmiş olup yatırım tavsiyesi içermemektedir.

Yorum Yap

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

Yorum Yap