Propy Coin

Propy coin dijitalleşmenin hız kazandığı son dönemlerin göze çarpan en yeni projelerinden birisidir. 

21 Mart 2022 tarihi itibarile 0.08 TL gibi uygun bir fiyattan satışta olan Propy coin, yeni olması nedeniyle kullanıcıların nereden satın alacaklarını zaman zaman bulamadıkları bir token niteliğindedir. 

Ancak Propy coin almak isteyenler bu coinin en çok işlem gördüğü küresel kripto para borsası olan OKX üzerinden satın alabilirler. Birden çok borsada listelenmiş olsa da Propy coin hala Binance gibi sektörün devlerinde bulunmadığı için olası bir listelenme haberi, bu coin yatırımcıları tarafından heyecanla beklenmektedir.

Ayrıca henüz hepsi dolaşıma girmemiş olsa da Propy coin, bir en fazla arz sınırı olan coinler arasındadır. Maksimum arz seviyesi ise bir milyar Propy olarak belirlenmiş ve henüz yüzde yetmişi dolaşıma sokulmuştur.

İlginizi Çekebilir: LRC Coin Nedir? LRC Coin Yorum

Propy Coin Nedir?

Propy token projesi, sanal mecra topluluklarının gelişimine katkı sağlayan kişilere güç sağlamayı ve aplikasyon geliştiricileriyle kullanıcılar arasında daha işlevsel entegrasyon süreçleri oluşturmayı amaçlamaktadır. 

Propy‘un açık kaynak kodlu temelleri, ortak blok zincir ağ etkilerinden de faydalanan, baz alınan bir  belirteci ortak kullanan bağımsız geliştiricilerle paralel işler. Merkeziyetsiz bir blockchain ağı üzerinden Propy, blok zincirinin aplikasyonlar adına, kullanıcılarına avantajlar sağlar ve  ağ içinde likit bir hisse kazanmak için Propy coinlerin blok zincirden türeyen herhangi bir uygulamaya rahatça entegre edilmesini sağlar. 

Propy coin ayrıca,Venrock, Comcast Ventures, Union Square Ventures, Zeev Ventures  gibi projeler tarafından da destek görmektedir.

Propy Coin Kurucuları Kimlerdir?

Propy coin kurucusu aynı zamanda projenin CEO luk görevini de yürüten Adi Sideman ismidir. Ancak Sideman oldukça yetkin ve kalabalık takım arkadaşlarına sahiptir. Sideman Kaliforniya’da yaşayan ABD vatandaşı ve YouNow gibi projelerde de CEO’luk yapmış tecrübeli bir yöneticidir.

Mesela projede CTO pozisyonunu dolduran isim Eran Kalmanson, VP Engineering bünyesinde tam zamanlı yöneticilik yaparken aynı zamanda kripto geliştiriciliği tecrübelerini de sahiptir.  Kendisi ABD vatandaşıdır ve New York’ta yaşasa da İspanya gibi deniz aşırı ülkelerle çevrimiçi işler yürütmekte ve küreselleşen dünyada geniş networkler kurmaktadır.

Projedeki diğer bir önemli isim Candice Reeves’dir. Kendisi topluluk yöneticisi olarak Propy’un tanınırlığı ve fan ağları adına önemli gelişmeler katetmiş aktif bir sosyal medya uzmanıdır.

Projenin operasyon yöneticiliğini ise oldukça genç bir isim olan Peter Wats yapmaktadır. 

İlginizi Çekebilir: İota Coin Geleceği

Propy Coin Hangi Borsalar’dan ve Nasıl Alınır?

Yukarıda az bulunmasına rağmen OKX borsasında çok fazla işlem gördüğünü açıkladığımız Propy coin ayrıca Gate io ve MEXC gibi küresel borsalarda da listelenmiştir.

Ancak henüz Türkiye çapında yerel bir kripto borsasında Propy coin bulmak mümkün değildir. 

Bu nedenlerden dolayı bir Gate io hesabı açarak Türkiye’de yer alan ve bankalar üzerinden para transferi yapabileceğiniz borsa cüzdanlarına TL aktarmanız gereklidir.

Binance TR mobil uygulamasında bir hesabını varsa buradan alacağınız USDT coinleri Gate io ya aktarmak ise oldukça kolaydır.

Öncelikle Gate io mobil uygulamasını indirerek sırasıyla telefon, mail ve kimlik bilgilerinizi eksiksiz biçimde kayıt için girmelisiniz. Çoğu kullanıcı bu noktada güvenlik doğrulamasının iki evreden oluştuğunu gözden kaçırdığı için hesap oluştursa da işlem açmakta zorluklar çekebiliyor.

Bundan dolayı çift doğrulamayı da hallettiğinizden emin olun.

Gate io hesabınızda “para yatırma” butonuna tıklayarak size sundukları spot cüzdan adresinizi görebilirsiniz. Bu adresi doğru kopyaladığınıza emin olduktan sonra Binance uygulamasından para çekme butonuna basın.

Gate io TL kabul etmediği için öncelikle USDT alara, gate cüzdanınıza bu kriptoları göndermelisiniz. Bu süreçte Binance da sizden kodlarla telefon ve mail doğrulaması isteyecektir. Bu işlemler yaklaşık on beş dakika içinde gerçekleşse bile bazı durumlarda cüzdanlar arası transfer otuz dakikaya kadar uzayabilmektedir.

Unutulmaması gereken en öneli nokta ise para çekeceğiniz cüzdanda da para yatıracağınız cüzdan da aynı ağ seçeneğini seçmelisiniz. Binance ve Gate io arasındaki TRON-20 ağı oldukça düşük işlem ücreti aldığı için bu ağı kullanmanızı öneririz.

Eğer Gate io para yatırma adresinizi TRON-20 üzerinden kopyalayıp, Binance adresinizde ise ERC-7 ağından göndermeye çalışırsanız gönderdiğiniz kripto paralar geri alamayacağınız şekilde kaybolabilir. Bu noktada basit bir hata yüzünden zarar etmemek için youtube tarzı video destekli anlatımlardan yararlanmak akıllıca olacaktır.