Qtum Nedir? Qtum Rehberi 2022

qtum nedir

Bu rehberimizde sizlere Qtum nedir? Qtum nasıl satın alınır, Qtum niçin çıktı ve Qtum ne elverişli gibi başlıklardan bahsedeceğiz.

Qtum Nedir?

Qtum nedir? Sorusuna gelecek olursak, çoklu farazi makina vasıtasıyla Bitcoin’in (BTC) UTXO modelini harmanlayan açılmış kaynaklı blockchain platformudur. Hisse ispatı (PoS) tabanlı olarak merkezsiz yönteim protokolü yardımıyla akil kontratlardaki farklılıklar modifiye edilebilir. Bunun sayesinde hard fork işlemine gerek kalmadan blok büyüklüğü gerektiği vakit artırılabilir.

Qtum Nasıl Çalışır?

Qtum nasıl çalışır? Sorusuna gelirsek Bitcoin (BTC) core kodu üzerinden hesaplama tabanlı model olarak çalışır. Ayrıca Ethereum Sanal Makinesini (EVM) kendi platformuna entegre eden Qtum, esas hesp katmanı yardımıyla prosedür yapan bireylerin detaylarını kolaylıkla saklayabilir.

qtum fiyati

Qtum’un Özellikleri Nelerdir?

Qtum, açılmış kaynaklı merkezsiz akil sözleşme ve kıymet aktarım protokolüdür. Bu yüzden diğer blockchain ağlarına oranla daha çok özelliğe sahip olur.

Merkezsiz Yönetim Protokolü (DGP)

Qtum’un merkezsiz idare protokolü, blockchain platformunda akil kontratlar vasıtasıyla kurallara kalibrasyon yapılmasına imkan tanır.

Temel Hesap Katmanı (AAL)

Temel hesap katmanı, Qtum ağında uygulamaların oluşturulması için bir yapı inşa eder ve çalışmasını sağlar. Bu yapı yardımıyla blokchain platformunun performansı önemli ölçüde tutulur ve ileride akil sözleşme kapasitesi çok olur.

Qtum Neutron ve x86 Sanal Makinesi

Qtum Neutron yazılımı ve x86 farazi makinesinin destek verdiği rüşt tabanlı programlama ve diğer yenilemek işlemleri yardımıyla akil sözleşme geliştiriciliği daha aktif bir şekilde gerçekleştirilebilir.

Global Ağ

Qtum dünyadaki en büyük pay ispatı ağına sahip ve full nodeların miktarını ancak Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) geçiyor.

Cüzdanlar

Qtum’u destekleyen çok çok cüzdan olduğu için pekçok kullaıcının gereksinimlerine kolaylıkla seslenme edilebilir.

Geliştirme Kaynakları

Ethereum gibi platformlarda olduğu gibi Qtum dahi geliştirme kaynaklarını herkese açılmış bir şekilde sunar. Bu sayede pekçok şahıs hem Qtum ağında aplikasyon inşa etmeyi öğrenir, üstelik aga katkıda bulunur.

Qtum Ekibinin Özellikleri Nelerdir?

Qtum ekibi ve yatırımcıları, teknoloji bölümünde uzun seneler deneyimi bulunan çok yönlü insanlardan meydana gelir. Ekibin çoğunluğu Çin Bilimler Akademisi’nde mühendislik bölümünde mezun olup 4G teknolojisi ve ödeme sistemleri bölümünde deneyimli insanlarken, yatırımcılar şayet ödeme sistemleri ve teknoloji bölümünde değişik uzmanlık alanlarına sahip olmasıyla bilinir.

Qtum’un Ürünleri Nelerdir?

Qtum cüzdanları, pc, taşınabilir, internet ve hardware cüzdanlara sahip bir firmadır. Ama hardware cüzdanları Qtum yerine diğer firmalar ürettiği için çevrimiçi cüzdanlardan Qtum’a geçirmeniz lazım olur.

Bilgisayar Cüzdanları

Qtum, kendi cüzdanı olan Qtum Core’u Mac, Windows64 ve Linux üzerinden pazara sürdü. Ama pc cüzdanlarından Qtum Electrum şayet Mac ve Windows üzerinden prosedür gerçekleştirmenizi sağlar.

Mobil Cüzdanlar

Qtum, pc cüzdanı ile tıpkı isme sahip olan Qtum Core’u Android ve Google Play üzerinden pazara sürdü. Ama şimdilik iOS kullanıcıları için elverişli olmadığı için konumunu doldurmak hedefiyle ABRA, AToken, Atomic Wallet, Bitpie, ColdLar, Edge, Exodus, Guarda Wallet, HyperPay, PlayWallet, SWFT ve Trust Wallet, elinizdeki Qtum’larınızı kolaylıkla saklamanıza imkan tanır.

Web Cüzdanlar

Qtum cüzdan oluşturma işlemlerini qtumwallet.org üzerinden Ignition Mainnet üzerinden kolaylıkla ilerletebilirsiniz. Onun dışında Qtum’un tanıdığı diğer bir internet cüzdanı şimdilik yoktur.

Hardware

Qtum, bizzat ne kadar soğuk cüzdan tasarlamasa dahi, Ledger ve Trezor cüzdanları Qtum’larınızı kolaylıkla depolayabileceğiniz yerler olarak görebilirsiniz.

Qtum Explorer

Ethereum (ETH) ve Bitcoin’e (BTC) benzeri olarak Qtum Explorer, ağda gerçekleşen ve gerçekleşmekte olan bütün işlemleri size gösterir. Bu sayede ağda işlemlerinizin detaylarını kolaylıkla görebilirsiniz.

Nodemap

Qtum, dünya geneline yaygın binlerce nodeun nerede ve ne kadar olduğunu öğrenmenizi gerçekleştiren bir programdır. Bu sayede nerede ve ne kadar node olduğunu rahatlıkla görebilirsiniz.

Qtum Enterprise ve Qtum X

Qtum enterprise ve Qtum X, Qtum ağının işletmeler için blockchain çözümü olarak tariflenir. Özellikleri olarak işletme arkadaşı akil sözleşme platformu, güvenilen aplikasyon platformu ve işletmeler için blockchain hizmeti olarak tüketilir. Bu sayede şirketler güvenilir, merkezsiz ve modüler programlar yardımıyla bütünleşme problemini kolaylıkla çözebilirler.

İlginizi Çekebilir: STORJ coin nedir?

Qtum’un Projeleri Nelerdir?

Qtum, ağ içerisinde sistem hatalarının aktif bir şekilde farkedilmesi, merkezsiz aplikasyon (Dapp) geliştirme, test ağları oluşturma ve daha çoğunu hedefliyor. Ama yanılgı araması ve çoğu çoğu kere kere uygulanan işlemler olarak yorumlayabiliriz. Dappler için şayet biçim doldurmanız halinde yanıt alabilirsiniz.

Qtum Bounty Plan Nedir?

Qtum bounty plan, ağı ilerletmek için değişik görevleri alabildiğiniz bir yer olarak yorumlayabiliriz. Burada sizlere belli işleri yapmanız halinde eskiden belli ödülleri kazanmanızı sağlar. Bu sayede hem aga katkınız olur üstelik karşılığında mükafat kazanmış olursunuz.

Ortaklaştırılmış Hisse İspatı (MPoS) Nedir?

Ortaklaştırılmış pay ispatı (MPoS), Qtum ağında çalışan pay ispatının (PoS) değişik bir versiyonudur. Öncelikli olarak işlemleri teyit etmek için QTM’leri stake ettirmeleri lazım. İşlemleri teyit karşılığı stake ettirenler ellerindeki QTM’leri ücretler vasıtasıyla artırabilirler. Ortaklaşma neticesi çıkarılan bloklarda ödüller, bloğu doğrulayan 10 değişik nodea denk olarak dağıtılır.

Qtum Programları Nelerdir?

Qtum, ağı daha dahi aktif duruma getirmek için merkezsiz finans (DeFi) teşvik uygulaması ve stake a thon projelerini yaşama geçirdi. DeFi teşvik programında Qtum, DeFi ürünlerinin oluşturulması ve ağdaki iştirakçilerin verdikleri değere göre mükafat veren bir programdır. Stake-A-Thon şayet ellerinizdeki Qtumları değişik yollar vasıtasıyla stake ettirmenize göre mükafat almanıza imkan tanır.

Qtum Nasıl Satın Alınır?

Qtum nasıl satın alınır? Qtum satın alabilmek için kripto para borsalarından birinde hesabınızın olması lazım olur. Hesabınızı açtıktan sonra hüviyet doğrulamadan atlattıktan sonra kolaylıkla alış veriş işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.

Qtum, Binance, Coinmarketcap, Bithumb, Huobi Global, Coinone, Kraken ve Bittrex gibi borsalarda QTUM/USDT, QTUM/BTC, QTUM/EUR, QTUM/ETH prosedür çiftleri üzerinden kolaylıkla alış veriş yapılabilir.

Unita, Qtum Enterprise, QtumX nedir?

Unita blokzinciri Qtum Mainnette otoritenin ispatı (PoA) algoritması yaşama geçirildi. Ayrıca Unita, açılmış Qtum ağından çok daha hızlı bir sürede blok oluşturmayı gerçekleştirir ve kapalı bir blockhain sistemidir.

Qtum ile ilgili son olarak haberlere nereden ulaşabilirim?

Qtum ile ilgili haberlere ilk kaynaktan Qtum’un bloğu, BitcoinTalk, Discord, Reddit, Telegram, Facebook ve Twitter hesapları üzerinden ulaşabilirsiniz.

Stake ettirme prosedürü için kaç QTUM lazım? Staking işleminin senelik getirisi ne kadardır?

QTUM’larınızı stake ettirmek için asgari oran tanımlanmamıştır. Aksine 1 QTUM’la dahi kolaylıkla stake ettirme prosedürü gerçekleştirebilirsiniz. Ama ne kadar çok QTUM stake ettirirseniz o kadar çok mükafat kazanırsınız.

QTUM’ları stake ettirmek için hangi cüzdanı kullanmalıyım?

Sadece pc cüzdanları kullanmak mümkün. Bu yüzden bilgisayarların 7/24 işlemleri onaylaması için çalışması lazım olur.

Bu yazımızda Altcoinhaber.com olarak sizler ile Qtum Nedir? Qtum nasıl satın alınır? gibi konuları inceledik. Bu yazımız yatırım tavsiyesi içermemektedir.

İlginizi çekebilir: Flow Coin Nedir?

Yorum Yap

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

Yorum Yap