Ripple, Merkez Bankası Dijital Para Birimlerinin (CBDC’ler) Tasarımı için 2022 Yılının İlk Çeyreğinde Digital Euro Association’a (DEA) Katıldı.

Ripple Avrupa

Ripple, merkez bankası dijital para birimlerinin (CBDC’ler) tasarımına girdi sağlamak için Digital Euro Association’a (DEA) katıldı.

Ortaklık Bilgi Değişimini İçerecek
Digital Euro Association Başkanı Jonas Gross, ortaklığın büyük ölçüde dijital para birimleri etrafında bilgi alışverişi ve ortak eğitim çabalarını içereceğini belirtti.

Gross, Ripple’ın “DEA topluluğunun teknolojik uzmanlığını genişletmeye” yardımcı olacağını belirtti.

Şirket Merkez Bankası Anlaşmalarından Sorumlu Başkan Yardımcısı James Wallis, Ripple’ın “CBDC dünyasına önemli ölçüde yatırım yaptığını” ve dünya çapında CBDC’ler üzerinde çalışan 40 üyesi olduğunu söyledi. Ortaklığın “CBDC alanındaki [Ripple’ın] çalışmalarını daha da geliştireceğini” de sözlerine ekledi.

Ripple Avrupa Komisyonundan Onay Aldı

Bugünkü haberlerin, Avrupa Komisyonu’nun 2023’ün sonlarına kadar dijital bir Euro için bir çerçeve oluşturabileceğine dair Perşembe günü çıkan haberlerle alakası yok gibi görünüyor. DEA bir düşünce kuruluşu, Avrupa Komisyonu ise AB hükümetinin yürütme organı.

Bu nedenle, DEA’nın çabaları, Komisyonun çabalarının aksine, muhtemelen doğrudan bir dijital Euro’nun yaratılmasına yol açmayacaktır. Yine de, DEA düşünce kuruluşu politika yapıcılarla ilişki kurarsa, ortaklık nihai bir CBDC’nin tasarımını etkileyebilir.

Şirketin yerel XRP jetonu bir CBDC olmasa da, blok zinciri kurumlar ve işletmeler için tasarlanmıştır ve bu da onu bir CBDC yayınlamak isteyen hükümetler için çekici bir seçenek haline getirir. Bhutan ve Palau, CBDC çabalarında şirket çalışmayı seçti.

Şirket, Ekim 2021’de İngiltere için bir CBDC araştıran bir STK olan Digital Pound Foundation ile de ilgilendi.

Diğer yandan Ripple’ın ABD SEC ile açtığı dava bu hafta da devam etti. SEC, başlangıçta şirketin token satışlarının Aralık 2020’de kayıt dışı menkul kıymet satışları oluşturduğunu iddia etti.

İçeriklerimiz yatırım tavsiyesi içermemekte olup sadece piyasa bilgi paylaşımı adına hazırlanmaktadır.

Daha fazla Altcoin Haber için hemen ana sayfamıza göz atabilirsiniz

Yorum Yap

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

Yorum Yap