CBDC Planı Olan Hindistan, 2023’e Kadar %30 Kripto Vergisi ve Dijital Rupi CBDC’yi Uygulamaya Koyacak

CBDC Planı Olan Hindistan

Maliye Bakanı Nirmala Sitharaman, bir CBDC’nin getirilmesinin Hindistan’ın dijital ekonomisine “büyük bir destek” sağlayacağına inanıyor.

Hindistan maliye bakanı Nirmala Sitharaman, 2022 bütçesini tartışan bir konuşmada, ülkenin ekonomik büyümesini artırmak için 2022-23 yılına kadar bir merkez bankası dijital para biriminin (CBDC) piyasaya sürüleceğini duyurdu.

Sitharaman, Birlik Bütçesinde belirlenen fon tahsisini duyururken, çok sayıda iş sektöründe dijital katılım ihtiyacının altını çizdi.

Dijital rupinin lansmanı hakkında konuşurken, CBDC’nin piyasaya sürülmesinin dijital ekonomiye “büyük bir destek” sağlayacağını da sözlerine ekledi. Ayrıca dijital para birimlerinin mümkün kıldığı daha verimli ve daha ucuz bir para birimi yönetim sistemi olasılığını vurguladı. Hindistan rupisinin dijital versiyonunun lansmanını tamamlayan Sitaraman, ayrıca sanal dijital varlıkların tüm transferlerini hedefleyen %30 kripto vergisinin getirilmesi gerektiğini düşündüğünü iletti.

CBDC Nasıl Karşılanacak?

Maliye bakanı ayrıca, dijital varlıklarla işlem yapılırken meydana gelen kayıpların başka herhangi bir gelir kaynağına karşı tazminat olarak kullanılamayacağını da vurguladı. Başka bir deyişle, yatırımcılar kâr üzerindeki vergileri dengelemek için kripto para birimlerinin kayıplarını gösteremeyecekler.

Ülkedeki kripto yatırımlarını takip etmek için Sitharaman ayrıca, henüz belirlenmemiş bir eşiğin üzerinde% 1’lik bir kaynakta vergi indirimi (TDS) uygulamayı önerdi.


Daha fazla Altcoin Haber için hemen ana sayfamıza göz atabilirsiniz.

Yorum Yap

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

Yorum Yap