Sapphire Coin

Sapphire coin, SAPP coin kısaltmasıyla listelendiği kripto para borsası piyasalarındada işlem hacimlerini yükselten ve performansıyla göz dolduran bir kripto para birimidir.

Blok zincir üzerinden çözümler üretme amacıyla üretilen Sapphire coin piyasaya sürüldüğünden günümüze kadar bir çok küçük ve küresel ölçekli kripto para borsa platformunda ya da kripto para takas platformlarında kendisini göstermiştir.

SAPP coin almak için coinmarketcap sitesine giderek arama çubuğuna Sapphire veya SAPP yazabilir böylece nerelerde listelendiğini öğrenerek tercih edeceğiniz alternatif üzerinden hızlıca üyelik işlemlerini başlatabilirsiniz.

Yine de belirtmek gerekir ki Sapp coin oldukça yenidir ve henüz en büyük hacimli kripto para borsalarında kendisine yer bulamamış bir kripto para birimidir.

İlginizi Çekebilir: Propy Coin

Sapphire Coin Nedir?

SAPP coin projesi kendi sektöründe birden çok inovasyon ve yenilik üreterek öne çıkmayı başarmıştır. Dijital para değerlerinin geleneksel çalışma prosedürlerini tam tersine döndürme gibi ilginç bir hedef ile yola çıkan proje, rahat kullanışlı, süratli ödeme ve değer aktarımlarının yapılmasını sağlayan bir platform ile kripto para birimi geliştirme amacı da taşımaktadır.

Sapphire (SAPP) Coin projesinin büyün detay ve niteliklerine ek olarak misyonu ve gelecek vizyonuna da sappcoin.com resmi internet sitesi adresini kullanarak kolay ve hızlı erişim sağlayabilirsiniz.

Sapphire coin, yalnızca reel ekonomide kullanılacak istikrar vaadinde bulunan bir ödeme aracı olarak ortaya çıkmıştır. SAPP projesinin katma değerine vurgu yapan güvenilir ortaklar ile birlikte paylaşılacak bir kripto para birimi olarak topluluk odaklı geliştirilmektedir. 

Ayrıca Sapphire coin gelir sağlama yöntemi olarak, teknoloji sağlayarak kazanç üretmenin yolunu; hisse kanıtı (Proof of Stake, PoS) mutabakat algoritmasıyla çalışan bir Masternode sistemi oluşturmuşlardır.

Projede Masternode olabilmek için ister kullanıcı ister yatırımcı olun minimum limitler doğrultusunda blok zincir ağına bir miktar SAPP coin stake etmeniz gereklidir.

Sapphire Coin Kurucuları Kimlerdir?

Sapphire coinin ilk başta gelen kurucu ortağı Bill kısa ismiyle bilinen William R. McDermott’tur. Bill aynı zamanda projenin CEO pozisyonunu da hala aktif olarak doldurmaktadır.Onunla birlikte Hasso Plattner, Rob Enslin, SAP Global Müşteri Operasyonları Başkanı Bernd Leukert ve SAP İcra Kurulu Üyeleri  Steve Singh gibi oldukça önemli isimler projenin yönetici düzeyindeki takımını oluşturur.

Proje ayrıca Orlando eyaletinden yönetilmektedir. Bill R. McDermott bu projeden sonra ServiceNow şirketinin de CEO’luk görevini üstlenmiş 1961 doğumlu tecrübeli bir New York sakinidir.

Bill, bütün bunlara ek olarak eş yazar Joanne Gordon ile beraber, Winners Dream: A Journey from Corner Store to Corner Office isimli bir kitap yazmış üretken bir isim olarak göze çarpmaktadır.

İlginizi Çekebilir: Playdapp Coin

Sapphire Coin Hangi Borsalar’dan ve Nasıl Alınır?

Piyasada yarım milyardan fazla arzı olan Sapphire (SAPP) coin almayı düşünürseniz ilk öncelikle kripto para alım satım yapan borsa uygulamaları ve sitelere doğrudan kendi adınıza kayıt olmanız gerekecektir. 

Söz konusu kripto para borsa piyasa platformlar bazen sadece web sitelerinden bazen ise sadece mobil uygulamalardan alım satım fırsatı sunarken çoğunlukla iki alternatifi de barındıran borsalar daha tercih edilir olmaktadır.

Bu kripto para borsa platformlarından birisine kayıt olduktan sonra yapacağınız en gerekli işlem ise kimlik doğrulamasıdır. Bunlardan bazıları nüfus cüzdanınızın hem ön hem arka yüzünü fotoğraflayarak plaforma yüklemenizi ya da mail atmanızı isteyebilir. Daha gelişmiş kripto para borsaları ise aplikasyon içinden mobil kameranıza geçerek selfie çekmenizi bile isteyebilirler. Kısacası bu  işlemlerin süresi ve niteliği kayıt yapacağınız kripto borsa platformlarına göre değişebilmektedir. 

Sapphire coin ticareti yapabileceğiniz borsalar işe şu şekilde sıralanabilir; Finexbox , Crex24 , Birake Ağı ve Graviex. Ne yazık ki Türkiye sınırları içindeki ulusal düzeydeki borsalarda henüz SAPP listelenmemiştir. 

Yukarıdaki borsalardan birisinde karar kıldıktan sonra ilk adım olarak üyelik evrelerini tamamlayarak aktivasyonunuzu eksiksiz yerine getirin. Bazı durumlarda aktivasyon maili gereksiz kutusuna düşebilmektedir. Bu durumlarda bir mail gelmediyse gereksizler kutunuzu kontrol etmek size zaman kazandırır.

Üyelikle birlikte her borsa özelinde bir de spot cüzdan sahibi olursunuz. Ondan sonra kripto para transferi ile hesabınızda yani cüzdanınızda bakiye oluşturmalısınız. Borsa işlemleri arayüzlerini kullanarak, arama çubuklarında Sapp coini bulup alım emri verererek siz de Sapphire coin sahibi olabilirsiniz.