Shiba İnu Coin Geleceği 2022

Shiba İnu Coin 1

Shiba İnu Coin Dogecoin’in yarattığı etkiden sonra meydana çıkan meme coin Shiba Inu, epey bilindik bir hale geldi. Hatta bu sistemin Dogecoin’i geride bırakabileceğini savunlar dahi oldu. Peki nedir Shiba Inu? Yatırım yapmaya kıymet mi? Meme coinlerin geleceği var mı? Detaylara göz atalım.

Shiba Inu nedir?

Shiba Inu, Ryoshi olarak bilindik anonim bir şahıs yönünden Ethereum üstünde uygulanan bir ERC-20 tokenıdır. Shiba Inu’nun internet sitesi coinin, canlı bir ekosisteme dönüşen merkezi olmayan bir meme tokeni olduğunu söylüyor.

SHIB, merkezi olmayan, kendi kendine topluluk oluşturmada bir deneydir. SHIB projenin ilk tokenidir ve kullanıcıların Milyarlarca üstelik trilyonlarca token tutmasına müsaade verilir.

Shiba İnu Coin teknik araştırması, amacın değişik kaynaklara sahip üç tokendan meydana gelen bir ekosistem inşa etmek olduğunu söylüyor. SHIB, azami bir katrilyon arz ile ekosistemin esas para birimidir. LEASH, uygulanan ikinci tokendir ve 107.646 token arzına sahiptir ve üçüncü token 250.000.000 tokenlik BONE’dir.

Shiba Inu Coin vs Dogecoin

Dogecoin, 2017 kripto boğa koşusu esnasında ICO (ilk coin arzı) piyasanın bir parodisi olarak oluşturulmuş bir kripto para birimidir. O sırada pazara sürülen bütün hilekarlık paralarıyla dalga geçmek için uygulanan bir şakaydı ve adı için çok bilindik “doge” memesini kullandı. Dogecoin, Litecoin olarak bilindik bir Bitcoin çatalından alınan kodla meydana getirildi, yani iş kanıtı konsensüs mekanizmasını dahi kullanıyor.

Dogecoin ekosisteminin meydana getirdiği meme kültürünün çekiciliğini kullanan Shiba Inu, kendisini “canlı bir ekosisteme dönüşen merkezi olmayan bir meme tokeni” olarak adlandırmaktadır. Aynı vakitte kendine “Dogecoin katili” diyor. Dogecoin’den ne farkı var?

Shiba Inu coin, Ethereum blok zincirinde bir ERC-20 tokenıdır. Bu, kendi blok zincirine sahip olmak yerine Ethereum’un blok zincirinde2708 yaratıldığı ve barındırıldığı manasına gelir. Dogecoin şayet kendi blok zincirine sahiptir. ERC-20 tokenları, genellikle Ethereum adresleri kullanılarak saklanır ve gönderilmektedir.

Shiba İnu Coin kavramını Dogecoin’den ayıran en mühim şey, ShibaSwap merkezi olmayan borsasıdır. Bu, Shiba’yı Ethereum’daki merkezi olmayan mali ekosistemin bir parçası yapar ve kullanıcılarının, Dogecoin’in müsaade vermediği token takası, stake etme ve getiri elde etme gibi belli fonksiyonları elde etmelerini sağlar.

 

Shiba’ya Yatırım Yapılabilir mi? Geleceği Var mı?

 

Bu problemin en açıklayıcı yanıtı Shiba Inu’nun teknik incelenmesinde bulunabilir. Ryoshi, Shiba Inu’yu yarattığında, coin arzının yarısını Ethereum’un yaratıcısı Vitalik Buterin’e gönderdi.

Whitepaper’dahi Ryoshi’den bir alıntı var: “Toplam arzın %50’sini Vitalik’e gönderdik. Hassas bir nokta olmadan ululuk yoktur ve VB (Vitalik Buterin) bize zarar vermediği sürece SHIBA büyüyecek ve yaşamda kalacaktır.”

Fakat 12 Mayıs 2021’de Vitalik Buterin cüzdanındaki SHIB’in  büyük bir kısmını hayır kuruluşuna bağışladı. %90’nını şayet yaktı. Buterin , işlemine, yeni kripto para yapan her bireyin rızası olmadan kendine katiyen madeni para vermemesi gerektiğine dair bir ikaz notu ekledi.

 

Shiba İnu Coin bir yatırım fırsatı olarak bakıldığında birtakım noktalar büyük al bayraklar sallıyor. Birincisi, denetleme neticeleri ve bir geliştiricinin ShibaSwap’taki kullanıcı belirteçlerini gelişigüzel bir adrese çekme ayrıcalığına ve izinlerine sahip olmasıdır.

 

Bir ileri al sancak şayet, yaratıcının ilk etapta Buterin’e para göndermesi gerçeğidir. İçerik oluşturucunun reel amacını bilmek nerdeyse olanaksız, fakat bir pazarlama hamlesi olarak meydana çıkıyor.

SHIB ile ilgili en büyük kaygılar, yaratıcısının eylemlerinden sebeplenmektedir. Tedarikin yarısını Buterin’e göndermek, sonrasında hibe ve yakmalardan sonra teknik incelemeyi değişiklik yapmak samimiyetsiz görünüyor.

SHIB, merkezi olmayan bir borsaya sahip kendi ufak ekosistemine sahip olsa dahi Uniswap gibi çok daha çok denetimden geçen diğerlerine kıyasla tüketiminin ne kadar güvenilir olduğu meçhul. Sonuç olarak SHIB fiyatından özgür olarak şimdilik piyasada kendisini kanıtlayabilmiş değil.

Yorum Yap

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

Yorum Yap

Yorumlar (1)

  1. Shiba coin geleceği inşallah üstlere doğru çıkar. Çünkü hayallerim ve planlarım shiba coinin geleceğine bağlı 😎😊

Bir yanıt yazın