Siacoin Nedir? Sia Coin Nasıl Alınır?

Siacoin nedir?

Bugün sizlere  altcoinhaber.com olarak Siacoin nedir? Siacoin projesi niçin çıktı, Siacoin nasıl yüklenir, Siacoin nasıl alınır, Siacoin projesi, Sia tabanlı programlar, Siacoin madenciliği, ve Siacoin’in özelliklerinden bahsedeceğiz.

İlginizi çekebilir: GALA Coin hangi ülkenin?

Siacoin Nedir?

Siacoin nedir? Sorusuna gelecek olursak, merkeziyetsiz bir defi platformu olan Sia projesinin para birimi olarak kripto piyasasındadır. Sia projesinin hedefi, blockchain teknolojisini kullanarak data depolama piyasasını daha aktif ve daha karşılanabilir hâle getirmeyi hedefliyor.

 

Siacoin (SC) Projesi Neden Çıktı?

Siacoin nedir? sorusunu cevapladığımıza göre sıra projesi, bulut depolama hizmetleri yayınlayan firmalardaki potansiyel emniyet açıkları, depolama problemleri ve yüksek maliyetlerden dolayı pazara sürüldü. Özellikle depolama maliyetleri ve emniyet problemleri aşikar bulundurulduğu vakit milletlerarası mecrada alaka odağı oldu.

Siacoin’in (SC) Özellikleri Nelerdir?

Geleneksel bulut tabanlı hizmet sağlayıcılarının tersine Siacoin, bütün ağ süresince verilerinizi şifreler ve dağıtır. Böylece verilerinizin denetimi, firmalar ve üçüncü partilerden sizin elinize geçmiş olur. Ayrıca, elinizdeki bütün hususi anahtarların denetimi sizde olduğu için rastgele bir üçüncü parti verilerinize sizin izniniz olmadan erişemez.

Çok Daha Ucuz

Sia platformu, bildiğimiz bulut depolama platformlarıyla karşılaştırıldığı vakit %90 daha ucuzdur. Örnek verecek olursak, Amazon S3’te 1TB’lık data depolama maaş 23 dolarken, tıpkı boyuttaki veriyi Sia’dahi maaş 1-2 dolar arasında depolayabilirsiniz. Özellikle geleneksel bulut tabanlı hizmetlerin çökme ve emniyet açıklarıyla karşılaştırıldığı vakit Sia’nın aktif ve güvenilen depolama hizmetleri, merkezi olmayan data depolama projelerinde pekçok bireyin kullanmasına imkan sağlıyor.

Yedekleme

Geleneksel bulut depolama hizmetleriyle karşılaştırıldığında, Sia platformu verilerinizi yedekler ve dünyanın değişik depolama noktalarına verilerinizi yollar. Böylece tek noktadan sistem çökmez ve çalışma zamanınız mühim ölçüde artar.

Açık Kaynaklı

Genelde bulut tabanlı depolama hizmeti yayınlayan firmalar kendi kodlarını kimseye açıklamaz. Ama Siacoin’in yazılımı, başka blockchain projelerinde olduğu gibi açılmış kaynaklı platformlarda bütün insanlar görebilir. Bu sayede pekçok yazılımcı, topluluğa Sia API üzerinden daha aktif ve daha inovatif çözümler sunabilir.

Blockchain Tabanlı Piyasa Sunması

Sia blockchain platformu kullanarak data depolama piyasasına erişebilirsiniz. Bu piyasada data depolayanlar sizin verilerinizi biriktirmek için verebilecekleri en düşük fiyatı sunmaya çalışırlar. Siz maaş ücretlerinizi Siacoin üzerinden ödersiniz. Son olarak, Siacoinler çıkartılabilir ve elinizdeki Siacoinler ile değişik alanlarda prosedür yapabilirsiniz.

Siacoin (SC) Nasıl Yüklenir?

Siacoin’in platformu olan Sia, fazlası blockchain projesinin tersine internetten kolaylıkla yüklenebilir. Kısacası, Sia platformunun internet sitesine girerek derhal yükle opsiyonuna dilediğiniz sürümü bilgisayarınızdaki işletim sistemine göre yükleyebilirsiniz. Eğer geliştirici sürümünü yüklemek dilerseniz, evvela Sia UI’ı sonrasında şayet Sia Daemon’ı yüklemeniz gerekir.

Siacoin’in Platformları Nelerdir?

Sia ekosistemi, medya platformu olan SiaStream ve Serbest İnternet Vakfı’nın Skynet platformlarını destekleyerek eşit çalışmaştadır. SiaStream, Sia platformunun sahip olduğu medya hizmeti olarak depoladığınız bilgiler karşılığı maaş ücret alır. Netflix ve Amazon Prime gibi uygulamalarla karşılaştırıldığında verileriniz tamamıyla sizin kontrolünüzde olur ve bütün hizmetler sizin için çok daha elverişli fiyatlı olur.

siacoin

Siacoin (SC) Nasıl Alınır?

Siacoin, dilerseniz platformun kendisinden dilerseniz de kote olmuş borsalardan belli değişim araçları karşılığı alınabilir. Eğer platformdan alabilmek dilerseniz kolay fakat uzun süren teyit sürecine tabi tutulursunuz. Eğer borsadan alacaksanız Binance, HitBTC, Kraken ve Huobi Global gibi bilindik borsalardan alış veriş gerçekleştirebilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Flow Coin Nedir?

Siacoin (SC) Madenciliği Nasıl Yapılır?

Siacoin madenciliği için iki değişik havuz tüketilir. Bunlar Luxor ve SiaMining olarak ayrılır. SiaMining, Siacoin için ilk ve en büyük madencilik havuzu olurken ürettiğiniz bütün Siacoinleri elinizde tutabilirsiniz. Ama Luxor’dahi madencilik yapmanız halinde, kârlarınızın bir alanı Sia platformunun yazılımcılarına mükafat olarak gider.

Sia Tabanlı Uygulamalar Nelerdir?

Filebase

Filebase, Amazon S3 ile ahenkli olarak arka planda Sia platformunu kullanan obje depolama hizmet sağlayıcısıdır.

Storewise

Filebase gibi Amazon S3 ile ahenkli olan platform, arka planda Sia platformunu kullanarak dosya paylaşma ve obje depolama hizmetleri sunar.

PixelDrain

PixelDrain adlı firma, Sia platformunu arka planda kullanan dosya paylaşma sitesi olarak yayındadır.

Arzen

Önceden bahsetmiş olduğumuz programlar gibi arka planda Sia platformunu kullanan aplikasyon, bulut tabanlı depolama ve dosya paylaşım sitesi olarak faaliyettedir.

ZeroBit

Sia üzerinden API yaratarak yazılımcılar için bulut tabanlı depolama hizmeti sağlar.

Siacoin (SC) Ne İşe Yarar?

Siacoin, Sia platformunda data depolamanız karşılığı maaş kira ücretinizi ödemenize imkan tanır. Ayrıca hem madencilik yapıp kazanç edinebilirsiniz üstelik borsalarda işlemler neticesi kâr elde etmenize imkan tanır.

Siacoin’in (SC) üstünlükleri neler?

Merkeziyetsiz bulut depolama bölümünde önder projelerden biri olan Siacoin, Amazon, Google gibi hizmet sağlayıcılarına oranla çok daha mantıklı ücretler sunuyor. Bununla beraber verilerinizin üçüncü partilerle paylaşılma ihtimali dahi yok. Bu ve bu gibi nedenlerden dolayı Siacoin geleneksel bulut sağlayıcılara oranla daha hızlı ve güvenilen hizmet sunar.

Bu yazımızda sizler ile Altcoinhaber olarak Siacoin Nedir? konusunu işledik. Eğer sizlerde Siacoin nedir? benzeri konulara ulaşmak istiyorsanız altcoinler sayfamıza göz gezdirebilirsiniz.

İçeriğimiz tamamen bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi içermemektedir.

Yorum Yap

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

Yorum Yap