Solana balinası, DeFi Protokolü Solend Riskini Azaltmak için 25 milyon dolar ile Sahnede

Solana Haber

Geçen hafta tasfiye edilmenin eşiğine gelen Solana balinası, daha önce tüm fonlarının tutulduğu Solana merkezli DeFi protokolü Solend’e yönelik riski azaltmak için fonlarını hareket ettirmeye başladı. Solend ekibi Salı günü yaptığı açıklamada, sözde Solend balinası borcunun 25 milyon dolarını Mango pazarlarına aktardığını belirtti.

Ekip, bunun Solend’in isimsiz balinayı (3oSE) borç verme pozisyonlarını ikinci bir borç verme platformuna yaymaya ikna etme çabalarının sonucu olduğunu ekledi.

Kullanıcının pozisyonunun bir kısmını Mango Markets’e devretmesiyle Solend, olası bir zorunlu tasfiyenin tüm yükünü çekmekten kurtuldu. Ancak Solend’e göre kriz hala tam olarak önlenmiyor, çünkü bu sadece Solend’in kendisine maruz kalmayı sınırlıyor; ticaret pozisyonu – ve potansiyel tasfiyesi – aktif kalır.

Solend, “Ancak, büyük tasfiye duvarı hala var olduğundan, bu sorunu tamamen çözmüyor” dedi. “Uzun vadeli bir plan yapmak için Mango ekibi ve 3oSE…uRbE ile temas halindeyiz.”

Bu nasıl ortaya çıktı?

Sorun, Solend kullanıcısının 108 milyon dolarlık stablecoin kredisi almasıyla başladı. Kredi, Solend’in ana kredi havuzundaki SOL mevduatlarının %95’ini temsil eden 5.7 milyon solana (SOL) (215 milyon$) ile teminatlandırılmıştır.

Ancak piyasa çöktüğünde, bu kredi tasfiye edilme riskiyle karşı karşıya kaldı. SOL fiyatı 22.30 dolara düşerse bunun olacağı tahmin ediliyordu. Solend ekibi, bu büyüklükte bir zincir üzerinde tasfiyenin çok riskli olacağını iddia etti. Zincir içi tasfiye gerçekleşirse, Solend protokolü, SOL’nin değerindeki kademeli bir düşüş nedeniyle kötü borç tahakkuk etme riski altında olacaktır.

Solend daha sonra, kullanıcının pozisyonunu devralmayı ve tezgah üstü (OTC) bir anlaşmada manuel olarak tasfiye etmeyi önerdiğinde eleştiri konusu oldu. Bununla birlikte, bu teklif daha sonra, ademi merkeziyetçilik seviyesini baltalayabileceği ve alternatif bir çözüm aramasına yol açabileceği korkusuyla geçersiz kılındı.

Yorum Yap

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

Yorum Yap