Spell Token Coin

Spell Token coin madenciliği bulunmayan, yani sahip olabilmeniz için çeşitli etkinliklerde ödül olarak kazanmanız ya da doğrudan satın almanız gereken yeni nesil bir sabit (stable) kripto para birimidir.

Piyasaya sürüldüğünden bu yana en çok ses getiren listelenmelerinin başında Gate io ve SushiSwap gibi kripto para borsaları gelir. Bu iki borsa dışında da SPELL kısaltması ve çeşitli işlem çiftleriyle Spell token coin satın alabileceğiniz platformlar elbette mevcuttur.

Spell Tokenin listelendiği borsa ve platformları coinmarketcap internet sitesinin arama çubuğuna SPELL yazarak öğrenebilirsiniz. Böylece hangi borsadan satın alma işlemi gerçekleştireceğiniz konusunda alternatifleri karşılaştırma fırsatını yakalamış olursunuz.

İlginizi Çekebilir: TerraUSD Coin

Spell Token Coin Nedir?

Spell Token (SPELL) bir ödül tokeni olarak 1 ABD dolarına endekslenmiş stable coin kategorisinde yer almaktadır. Bir borç alıp verme platformu olan Magic Internet Money (MIM) kredileri adına, teminat niyetine faiz getiren bir token (ibTKN) barındıran kredi seçenekleri platformu abracadabra.money dahilinde çalışmaktadır. 

Proje ekosisteminde “borç verenler” olarak da adlandırabileceğimiz likidite sağlayıcı (LP) katılımcılar tokenlerini stake ederek, SPELL üretiminde bulunmak için kullanabiliyorlar. Bu niteliği, SPELL coine spesifik kripto para işlem çiftleri için daha fazla likidite oluşturma kabiliyeti katmaktadır.

2022 yılının Mart ayı itibariyle SPELL coin işlem çiftler çoğunluklar Ethereum (ETH), Magic Internet Money (MIM) ve LP 3pool Curve (3CRV) kripto para birimleri için geçerli olmaktadır. 

Spell token coinin sunduğu bir diğer ayrıcalık da faiz geliri sağlayan teminatlardan borç alınan MIM tokenleri kullanarak kaldıraçlı yatırım pozisyonları açtırabilmesidir.

Öte yandan SPELL token benzerleri gibi ABD dolarına endekslense bile BUSD ya da TUSD coinler gibi 1 ABD doları değil 0,024 ABD dolarına sabitlenmiştir. Yine dolar cinsinden ancak daha ucuz bir stabil coin olması kendi çeperinde ona bazı avantajlar da katmıştır.

Spell Token Coin

İlginizi Çekebilir: Theta Network

Spell Token Coin Kurucuları Kimlerdir?

Spell token coin, kullanıcıların ve geliştiricilerin kendi tokenlerini üretebildikleri, Abracadabra ekosistemi içinde yer alan ve çoğunlukla anonim kalmayı tercih ederek takma isimlerle işlem yapan bir grup geliştirici tarafından üretilmiştir.

Abracadabra resmi olarak merkezi olmayan özer bir organizasyon (DAO) olmamasına rağmen, Snapshot sayfası üstünden yönetilmektedir. Bu yönetişim içinde, 10’da 6 imza şartı bulunan çoklu imzalı kontratlar sayesinde Spell tokeni oluşturuan kurucular şunlardır.

Sadece Poolpi adı bilinen yearn.finance (YFI) mahlaslı bir kullanıcı. Michael olarak kendini tanıtan Curve DAO token oluşturucusu anonim katılımcı.  Leo Cheng isminde olduğunu belirten Cream Finance (CREAM) kurucusu kullanıcı.

C2tp mahlasıyla kendine ait CVX tokenleri de bulunan anonim bir kullanıcı. TIME kısaltmasıyla Wonderland tokeni oluşturan Sifu nickine sahip anonim bir kullanıcı.

Julien, Georgiy, Danielesesta, Squirrel, 0xmerlin takma adları da SPELL coin kurucuları arasında yer alır. Blok zincir teknolojisiyle sadece tokenomi ve borç piyasaları için oluşturulan Spell token coinin ekibinin özgeçmişlerine dair bilgilere ulaşmak kendi adlarını kullanmadıkları için neredeyse imkansıza yakın görünmektedir.

Spell Token Coin 2

Spell Token Coin Hangi Borsalar’dan ve Nasıl Alınır?

Maksimum arzı iki yüz on milyar olarak belirlenen ancak bu arza ulaşıldıktan sonra bazı kilitlemeler ve yakma işlemleriyle sayısı düşürülen SPELL token coin’in listelendiği başlıca borsalar şunlardır:

FTX

Gate io

SushiSwap

Okex 

Binance 

Huobi Global

Bu kripto para borsaları ve takas platformlarının internet sitelerine girerek veya çevrimiçi mağazalardan ücretsiz olarak mobil uygulamalarını indirerek Spell token coin almak için ilk adımı atabilirsiniz.

Sonrasında bir hesap ve şifre oluşturmak için gerekli bilgileri platforma yüklemek ve çoğu zaman çift aşamadan meydan gelen kimlik doğrulama ve aktivasyon işlemlerini eksiksiz tamamlamanız gerekcektir.

Bazı borsalara itibari para birimlerini aktarabilirken bazı borsalar sadece blok zincir üzerinden kripto para transferiyle bakiye oluşturmanıza izin verir. Türk lirası ile Spell token coin almak isteyen kullanıcılar bu doğrultuda öncelikle Binance TR hesaplarına Türk Lirası göndererek buradan Tether gibi başka bir stabil coin almalılardır.

USDT coinlerinizi ister Binance Global cüzdanınıza isterseniz Gate io borsası cüzdanınıza transfer ederek, bu platformların arama çubuklarına Spell yazıp Spell token alım sayfasına geçiş yapabilirsiniz.

Sonrasında ise istediğiniz fiyat ve miktarlarda alım emri vererek siz de Spell coin sahibi olabilirsiniz.