STORJ Coin Nedir? Nereden Alınır? Hangi Borsada?

Storj Coin Nedir?

Bu yazımızda STORJ coin nedir? kripto para birimi STORJ nedir, STORJ coin nasıl satın alınır gibi suallere yanıt vermeye çalıştık. İşte STORJ coin yorum ve geleceği ile alakalı detaylar…

 

STORJ Coin Kaç TL?

Güncel kripto para pazarı bilgilerine göre 1 STORJ Coin 12.64 TL TL’den prosedür görüyor. STORJ Coin fiyatı son 24 saat içinde -4.29% değişim gözler önüne serdi. STORJ Coin’in son 24 saatteki prosedür hacmi şayet 77,558,433 $ dolar, toplam pazar kıymeti şayet 107,757,167 $ dolar seviyesinde.

STORJ Coin Kaç Dolar?

Güncel kripto para pazarı bilgilerine göre 1 STORJ Coin 0.735862 $ dolardan prosedür görüyor.

İlginizi çekebilir: XLM Coin Nedir?

STORJ Coin Nedir?

Storj coin nedir? Sorusuna bakmamız gerekir ise dijital dosya depolama için merkezi olmayan bir sisteme güç gerçekleştiren bir kripto para birimi blok zinciri platformudur. Storj ağı, dünya genelinde Node adı verilen bilgisayarlar yönünden destek verilmektedir ve ödeme için Storj (STORJ) dijital para birimi kullanılır.

Storj 2014 senesinde kuruldu ve altı petabayttan çok kullanmak mümkün depolama kapasitesiyle 10.000’den çok aktif node ile çalışıyor. Kullanıcılar, Ethereum blok zincirinde çalışan bir ERC-20 tokeni olan Storj tokeni ile depolama kısmı için ödeme yapar.

Storj Coin Fiyatı

Storj Ne İşe Yarar?

Storj, bulut data depolama ile alakalı problemleri çözüme ulaştırmak için geliştirilmiş eşsiz bir kripto para birimidir. Kullanım örnekleri arasında video depolama ve akış, program dağıtımı, yedeklemeler ve bulutta mahalli programlar yer alır. Diğer bulut depolama çözümleri gibi, kullanıcılar dahi dosyalarını bedava bir katmanın ötesine yüklemek için ödeme yapabilir.

Dosyalar, Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa Birliği yahut Asya Pasifik gibi belirlediğiniz bölgedeki düğümlerde şifrelenmiş bir biçimde depolanır. Node sahipleri, katılmak için %93’ten çok çalışma zamanı girmek üzere belli asgari performans gereksinimlerini karşılamalıdır. Node sahiplerine depolama kısmı, ağ bant genişliği ve bir node çalıştırmayla alakalı başka maliyetleri karşılamak için Storj tokenleri olarak ödeme yapılır.

Storj kripto para birimi, Ethereum ağında çalışır; bu, Ethereum cüzdanı olan her bireyin Storj tokenini satın alabileceği, satabileceği yahut değiştirebileceği manasına gelir. Storj ağına katılmadan dahi cümle alem Storj para birimini değişim edebilir.

Storj Nasıl Çalışır?

Storj ağının güçlendirilmesine üç anne komponent katkıda yer alır.

Bunlar şunlardır:

Depolama Node’leri: Kullanıcıların durağan sürücülerinde çok alan kiralamasına ve bir ücret karşılığında bilgileri güvenilen bir şekilde depolamasına ve iade etmesine imkan tanır.
Uplinks: İstemcinin makinesinde çalıştırın ve dosyaları aga yükleme. Yukarı bağlantılar ayrıyeten bilgileri biriktirmek ve alabilmek için eşler ile koordineli çalışır.
Uydular: Depolama node’leri ve uplink arasındaki trafiği ayarlar. Uydular, meta bilgileri depolamaktan, depolama node’lerimi güvenilir tutmaktan ve ödemeleri dağıtmaktan mesuldür. Her kullanıcının uyduda bir hesabı vardır.

Storj Coin gelecegi

Segmentler ve Şeritler

Bir kullanıcının uplink’i, ağ üstünde data biriktirmek için uydularından müsaade aldığında, Storj dosyaları, segmentasyon adı verilen bir süreçten geçer.

Bu prosedür esnasında dosyalar sıkıştırılır, şifrelenir ve sonrasında parçalanır, yani pekçok parçaya ve şeride bölünürler. (Bir şerit, bir segmentin bir bölümüdür.)

Orijinal dosyaların şeritleri sonrasında ağ üzerinden dağıtılır ve saklanır. Dosyalarının şifresini çözüme ulaştırmak ve geri alabilmek için, kullanıcıların ilk etapta dosyalarını sıkıştırmak ve şifrelemek için sarfedilen tıpkı hususi anahtarı sağlamaları gerekir.

İlginizi çekebilir: Sia Coin Nedir?

Unutulmamalıdır ki, bir segment gereğince küçükse, büyük ihtimalle bir depolama düğümünde değil, bir uyduda depolanacaktır.

Çevrimdışı duruma gelen ve potansiyel olarak bir şerit kaybeden düğümleri hesaba katmak için Storj, artıklık kavramını tanıtıyor. Bu, bütün şeritlerin belli sayıda çoğaltıldığı ve ağdaki değişik depolama node’leri gönderildiği, rastgele bir az sayıda node yönünden kurcalamayı ve sansürü engel olan bir özelliktir.

Storj coin Geleceği

Bazı kripto para birimleri mem paraları yahut epey az yahut hiç esas kullanım hali olmadan eğlence için ticaret yapan tokenler olarak bilinirken, Storj sürdürülebilir bir iş modelinin ögesidir. Bu, Storj’a başka birtakım kripto para birimlerinden daha uzun vadeli başarı için daha iyi bir fırsat verebilir.

Storj kısa zaman evvela ağ genelinde dosya depolama performansını tedavi etmek için geliştirilmiş üçüncü anne versiyonunu yayınladı. Bu, Storj’un geleceği için iyi bir işarettir, zira büyük ihtimalle iyi bakılacak ve müddetsiz olarak desteklenecektir.

Storj’un Filecoin’den Farkı Nedir?

Filecoin, pazar değerine göre depolamayla alakalı en büyük kripto para birimidir. Storj’a benzeri dağıtılmış depolama çözümleri sunarken, her biri azıcık farklıdır. Bazı yönlerden Dropbox’ı Amazon S3 ile kıyaslamak gibi. Her ikisi de itibarlı depolama çözümleri sunar, fakat her opsiyon değişik kullanıcılar için daha manalı olabilir.

Temel farklılıklardan biri, Filecoin’in kendi blok zinciri üstünde çalışması, Storj şayet Ethereum tabanlı bir token olmasıdır. Filecoin, kullanıcıların daha çok depolama kısmı sağladıklarında madencilik mükafatı kazanma olasılıklarının daha yüksek olduğu bir sistem kullanırken Storj, aga bağlanan bütün katılımcıları katkılarına göre ödüllendiriyor.

Storj’un Hedefleri

Storj’u bir ödeme çözümü olarak aktifleştirmek ve Storj tokenini devam eden kullanımını ve benimsenmesini arka vermek için 20 ülkede 70’den çok amele çalıştırıyor.

Storj Madenciliği Nasıl Yapılır?

Storj kripto para, kaynaklarını aga koymak için madencileri ödüllendiren iki bilindik sistem olan iş kanıtı yahut pay kanıtı kullanılarak çıkarılmaz. Storj node sahiplerine, ağ yönünden imal edilen bütün gelirin aşağı yukarı %60’ı ödenirken, işletme artan %40’ı elinde tutuyor.

Node sahipleri, maaş olarak depolanan data miktarına ve sarfedilen bant genişliğine göre Storj’dahi ödeme alır. Çok çok depolama alanınız yoksa, büyük ihtimalle evde bir Storj node çalıştırarak varlıklı olmayacaksınız. Ancak, kripto para ekosistemine girmek ve boşta olan bilgisayarlarınızdan kazanmak keyifli olabilir.

Storj ile para kazanabilir misin?

Bilgisayarı ve asgari sistem gereksinimlerini karşılayan internet bağlantısı olan cümle alem Storj ağına katılarak para kazanabilir. Ancak, kazandığınız oran türlü faktörlere göre değişir.

Storj Coin Yorum

Storj coin yorum konusunda ise, bir kripto para birimi değişimi kullanarak ağ dışında bir yatırım olarak satın alabilir ve satabilirsiniz. Kripto para birimleri parametre ve risklidir, bu nedenle satın almadan evvela riskleri kavramak önemlidir. Storj’dahi mühim bir kâr elde eder iken, bütün yatırımınızı kaybedebilirsiniz. Tüm kripto para birimlerine titiz yatırım yapın.

Bu yazımızda sizler ile Storj coin nedir? konusunu işledik. İçeriğimiz tamamen bilgilendirme amaçlı olup herhangi bir yatırım tavsiyesi içermemektedir. 

Yorum Yap

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

Yorum Yap