SWIFT, Sınır Ötesi Ödemeleri 2022 Yılında Etkinleştirmek İçin CBDC Birlikte Çalışabilirliğini Test Ediyor

SWIFT, Sınır Ötesi Ödemeleri 2022 Yılında Etkinleştirmek İçin CBDC Birlikte Çalışabilirliğini Test Ediyor

Tanınmış küresel finansal mesajlaşma hizmeti SWIFT, sınır ötesi ödemeleri gerçekleştirmek için birkaç CBDC ağını birbirine bağlayarak Merkez Bankası Dijital Para Birimi’ni (CBDC) test etmeye hazırlanıyor. Belçika merkezli ağ, şu anda dünya çapındaki finansal kurumları finansal ödemeleri iletmek ve yürütmek için birbirine bağlamanın yanı sıra, projeyi ilerletmek için danışmanlık firması Capgemini ve Fransız bilgi teknolojisi hizmetlerine başvurdu.

19 Mayıs’ta yayınlanan resmi bir blog yazısı, CBDC’lerin sınır ötesi ödeme çözümleri için kullanılmasının, bu tür dijital para birimleri için kör nokta olabileceğini, çünkü geliştirilmesinin birincil odak noktasının yerel politikalara uygun olarak sorunları çözmeye odaklandığını öne sürüyor. Bununla birlikte,şirketin Baş İnovasyon Sorumlusu Thomas Zschach, yeni farklı CBDC ağlarının sınırlar arasında “sürtünmesiz” transferler sağlamak için birlikte çalışması gerektiğini ve sistemin kritik bir rol oynayacağını ifade etti.

CBDC’lerin İşbirliğiyle SWIFT Çözümler Buluyor

Ek olarak, temel özelliğindeki deneyler, resmi blog gönderisinde vurgulandığı gibi, dijital para birimi ağının merkez bankasına bir ağ geçidi yerleştirmeyi içeriyor.

Ağ geçidi, ağdaki sınır ötesi işlemleri durduracak, çevirecek ve başka bir CBDC ağına veya yerleşik ödeme sistemine iletilmek üzere SWIFT platformuna gönderecektir.

Capgemini ile yapılan işbirliğine atıfta bulunan gönderi, dev firmanın fiat’tan CBDC’ye, CBDC’den CBDC’ye ve CBDC’den fiat’a olmak üzere üç kullanım senaryosunu dağıtmaya odaklanacağını ortaya koydu. Sadece bu değil, SWIFT’in ayrıca CBDC’nin ötesinde planları var ve sanal varlıklar ile diğer para birimleri arasında birlikte çalışabilirlik getirmeye çalışıyor.

Dünya Çapında Bankalararası Finansal Telekomünikasyon Derneği olarak da bilinen SWIFT, küresel olarak en önde gelen finansal mesajlaşma sistemi olmuştur. Ancak Batı, Rusya-Ukrayna ihtilafı nedeniyle Rusya’yı ondan dışlamaya karar verdiğinden beri mercek altında. Olması gerektiği gibi, finans kurumları bölgede sıkıntılarla karşı karşıya kalmış ve istikrarını kaybetmiş durumda gözüküyor.

Daha fazla Altcoin Haber için ana sayfamıza göz atabilirsiniz.

Yorum Yap

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

Yorum Yap