Tanzanya, Dijital Para Birimi Çıkararak 2022 Yılına Nijerya ile Birlikte Afrika Öncüsü Yolunda

Tanzanya, Dijital Para Birimi Çıkararak 2022 Yılına Nijerya ile Birlikte Afrika Öncüsü Yolunda

Tanzanya hükümeti, vatandaşlarını kripto para spekülatörlerinden korumak için  merkez bankası ile ortaklaşa çalışacak dijital para birimi (CBDC) başlatmak istiyor.

Merkez bankası başkanı Florens Luoaga, “Birçok insan kripto para spekülatörlerinden etkilendiği için güvenli bir alternatif olarak bir merkez bankası dijital para birimi sağlamak bizim için önemli” dedi.

Bu haber, Bank for International Settlements tarafından merkez bankalarının %90’ının devlet destekli bir dijital para birimi çıkarmayı düşündüğüne dair yaptığı duyurunun ardından geldi.

Geçen Ekim ayında Nijerya, dijital bir para birimi olan eNaira’yı piyasaya sürerek Afrika ülkeleri için çıtayı belirlerken, Çin’in dijital yuanı bu yılın başlarında ülkenin başkentinde piyasaya sürüldü.

Merkez bankası başkanı Luoga, ilk olarak Kasım ayında 20. Finansal Kurumlar Konferansında bir CBDC başlatmaktan bahsetmeye başladı. Tanzanya Bankası, ülkenin CBDC’lerin benimsenmesinde geride kalmamasını sağlamak için kendi Merkez Bankası Dijital Para Birimlerine (CBDC’ler) sahip olmak için şimdiden hazırlıklara başladığını söyledi.

Tanzanya, Nijerya Gibi CBDC’lerde Uzman Olanlardan Bilgi Almak İçin Diğer Ülkelere Yetkililer Gönderdi

Vali Luoga, Tanzanya’nın CBDC’sini ne zaman piyasaya süreceğini netleştirmedi. “Merkez bankası dijital para birimlerini görmezden gelemeyiz. Neredeyse dünya çapında merkez bankası yöneticileri şu anda eğitimde ve bunun nasıl ortaya çıkarılacağına dair tartışmalar yürütüyor” dedi.

 

Daha fazla Altcoin Haber için ana sayfamıza göz atabilirsiniz.

Sosyal Medyalarımız

İnstagram : altcoinhabercom

Twitter :     HaberAltcoin

Yorum Yap

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

Yorum Yap