Tayland Hükümeti Halktan Gelen Tepkiler Üzerine Kripto Vergisini %15 Düşürdü

Tayland Hükümeti Halktan Gelen Tepki

Tayland, şu an için %15 kripto para sermaye kazancı vergisini kaldırmaya karar verdi. Ayın başlarında açıklanan plan, yoğun bir muhalefet aldı, ancak kripto piyasasının hala bir şekilde vergi alacağı görülüyor.

Financial Times, ülkedeki tüccarların güçlü muhalefeti dile getirmesinin ardından %15’lik kripto para vergi planına devam etmeyeceğini bildirdi. Ülkenin yetkilileri, ticaret ve madencilik dahil olmak üzere varlık sınıfına sermaye kazancı vergisi koymayı planlamıştı.
Kripto pazarının destekçileri, yüksek vergilendirmenin pazarın boğulmasına neden olacağını söyledi. Kripto, özellikle gençleri arasında son 18 ayda ülkede çok popüler hale geldi.

Tayland Hükümeti Başka Düzenlemeler Geleceğini Açıkladı


Maliye Bakanlığı, fikrin pratikte zor olduğu tartışılsa da, yılın başlarında piyasaya vergi koyma niyetini ilk olarak açıkladı. Örneğin, vergilerin yıllık dosyalamalardan mı alınacağı yoksa hükümetin borsaları kaynağında mı mahsup edeceği şu an için açıklanmış durumda değil.
Tayland merkez bankası, bireyler ve işletmeler için kripto faaliyetlerini düzenlemek için yeni önlemler oluşturacağını da belirtti. Bu amaçla, kripto faaliyetlerinin sınırları hakkında yorum ve fikir birliği çağrısında bulunan bir danışma belgesi yayınlayacaklar.


Daha fazla Altcoin Haber için hemen ana sayfamıza göz atabilirsiniz.

Yorum Yap

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

Yorum Yap