TerraUSD Coin

TerraUSD Coin son 10 yıl içinde, geliştirildiği günlerden bugünlere yatırımcılara milyarlarca dolar kazandırmış, milyarlarca dolar kaybettirmiş olan kripto para piyasası oldukça hareketli bir yapıya sahiptir.

Ancak bazı yatırımcılar hem dijital varlık sahibi olmak hem de bu dalgalanmalardan etkilenmek istemiyor olabilir. Bu yatırımcılar ve tercihini daha güvenli kripto para birimleri üzerine yapmak isteyen kullanıcılar için sabit coinler ya da bilinen bir diğer ismi ile stabilcoinler iyi seçenekler olacaklardır.

İçeriğimizin başlığı olan TerraUSD Coin isminden de kolayca anlaşılabileceği gibi Amerikan Doları endeksli bir sabit coin birimidir.

TerraUSD Coin kripto para borsa platformları tarafından UST kısaltması ile listelenir. TerraUSD Coin alım satım işlemleri yapmak isteyen kullanıcılar ve yatırımcılar kullanmakta oldukları platformun arama kısmına TerraUSD Coin borsa kısaltması olan UST ismini yazabilir, çıkan sonuçlar üzerinden platformun yapmış olduğu yönlendirmeler ile TerraUSD Coin alım satım işlemlerini kolaylıkla gerçekleştirebilirler.

İlginizi Çekebilir: Bug Bountry Nedir?

TerraUSD Coin Nedir ?

TerraUSD Coin nedir? Sorusuna gelir isek  ya da bilinen borsa kısaltması ile UST, Terraform Labs tarafından geliştirilen ve kullanıcılar için kayıp riskini azaltmayı hedefleyen bir kripto para birimidir. Yapı itibarı ile bir sabit coin olan TerraUSD Coin birim değeri olan Amerikan Doları’na endekslenmiştir. Bu endekslenmeye göre 1 TerraUSD Coin, veya 1 UST, 1 Amerikan Doları, yani 1 USD değerinde olacaktır. TerraUSD Coin projesi bir stabil coin olması ile finansal uygulamalara ve girişim aşamasındaki kripto para varlık birimlerine destek sağlayan bir blok zincir ağı projesidir. 

Bitcoin, Ethereum ya da Monero gibi köklü ve sağlam kripto para birimlerinde bile zaman zaman yaşanabilen fiyat dalgalanmalarını azaltmayı amaçlayan TerraUSD Coin (UST) projesi günümüz itibari ile bu amacına büyük oranda ulaşmış ve görevini başarı ile yerine getirmiş bir proje olarak hala varlığını güvenle sürdürmektedir.

2022 yılının ilk çeyreğini tamamlamış olduğumuz bugün, an itibari ile TerraUSD Coin birim değeri 14,88 Türk Lirası değerindedir. Bu değer Türk Lirası’nın Amerikan Doları karşısındaki değere eşittir. Yine an itibari ile TerraUSD Coin 24 saatlik işlem hacmi 6600 Türk Lirası olarak bildirilmiştir. Hali hazırda piyasada dolaşımda olan TerraUSD Coin miktarı 15500 UST’dir.

TerraUSD Coin Kurucuları Kimlerdir ?

Amerikan Doları’na endekslenmiş bir sabit coin projesi ve bir dijital varlık birimi olan TerraUSD Coin (UST) Terraform Labs ekibi tarafından geliştirilmiştir. Terraform Labs, Lightspeed Venture Partners, Pantera Capital ve Arrington Capital gibi yatırımcı firmalardan destek alan bir firmadır. Firmanın kurucuları Daniel Shin ve bugün hala şirketin CEO görevini yapmakta olan ünlü isim Do Kwon’dur. Do Kwon eski bir Microsoft çalışanıdır.

Bir Güney Kore firması olan Terraform Labs 2018 yılında kurulmuştur ve projenin yerel tokeni olan TerraUSD Coin yine 2018 yılında geliştirimiş ve piyasaya sürülmüştür. 

İlginizi Çekebilir: Boğa Sezonu Nedir? 

TerraUSD Coin Hangi Borsadan ve Nasıl Alınır ?

TerraUSD Coin birim değeri olarak 1 Amerikan Doları’na sabitlenmiş olan bir stabil coindir ve hem ülkemizde hem de global çapta hizmet veren birçok kripto para borsa platformundan rahatlıkla satın alınabilir.

TerraUSD Coin alım satım işlemleri yapmak isteyen kullanıcılar ve yatırımcılar Binance, Bitlo ya da BTCTurk gibi Türkiye için yerel hizmet seçenekleri bulunan platformları tercih edebilirler. Bu platformlar ülkemiz için güvenilirliğini çoktan kanıtlamış olan ve günümüz itibari ile kullanıcılarına herhangi bir güvenlik problemi yaşatmamış borsalardır.

Buna karşın global pazarlara hizmet veren KuCoin, Gate.io, Bittrex ya da Bitfinex gibi kripto para borsa platformları hem yerli hem de yabancı kullanıcılar için en çok tercih edilen borsaların başında gelenlerdir.

Bahsi geçen bu kripto para borsa platformları TerraUSD Coin alım satım işlemleri sırasında kullanıcılardan herhangi bir resmi belge ya da teknik bilgi talep etmez. Bu işlemleri yapabilmek için kullanıcıların yalnızca kendi kimlikleri üzerine oluşturdukları bir hesaba sahip olmaları, daha sonrasında bu hesap üzerinden kimlik bilgilerini doğrulamaları gerekmektedir.

Kimlik doğrulaması işlemlerini tamamlamış olan kullanıcılar, hesap oluşturmuş oldukları borsa platformunun uygulamasına girip, arama kısmına UST yazabilir, karşılarına gelen listeden TerraUSD Coin seçeneğine tıklayıp platformun yönlendirmeleri ile diledikleri miktarda TerraUSD Coin satın alabilirler.