VeThor Token Coin

VeChainThor Token Coin  isimli açık yapıdaki blok zincir ağı tarafından kullanılan iki kripto para varlık biriminden biri olan VeThor Token Coin, kullanıcılar tarafından kısaca VeThor Token, zaman zaman da VeThor Coin olarak bilinir.

VeThor Token Coin VeChain platformu tarafından geliştirilmiş olan ve yine platformun kendine ait bir tokendir, ancak önceki cümlede de bahsedildiği gibi VeChain blok zincir ağı iki adet kripto paraya sahiptir. Bunlardan biri başlığın konusu olan VeThor Token Coin, diğeri ise VeChain blok zincir ağının yerel yönetişim tokeni olan VeChain Token’dir.

Yani VeThor Token Coin VeChain blok zincir ağı için oldukça önemli bir konuma sahip olsa da platformun yerel yönetişim tokeni VeChain Token’dir. VeChain Token kripto para borsalarında VET kısaltması ile bilinirken başlığımızın konusu olan VeThor Token Coin VTHO kısaltması ile listelenir.

VeThor Token Coin, Binance ya da Bitlo.com gibi ülkemizde de oldukça popüler olan kripto para borsa platformlarından kolayca satın alınabildiği gibi aynı zamanda global kullanıcılar ya da tercihini o platformlardan kullanmak isteyen yatırımcılar için Gate.io gibi global platformlardan da rahatlıkla satın alınabilen bir kripto varlık birimidir.

İlginizi Çekebilir: Delist Nedir?

VeThor Token Coin Nedir ?

Kripto para borsa platformları tarafından VTHO kısaltması ile listelenen VeThor Token Coin, VeChain platformunun geliştirdiği kripto para varlık birimidir. Bir altcoin olan VeThor Token Coin, VeChain blok zincir ağı üzerine kurulan iki kripto para biriminden biri olma özelliği taşır.

Bunlardan ilki platformun yerel yönetişim tokeni olan ve genelde VET kısaltması ile bilinen VeChain Token, diğeri ise yine aynı platform tarafından geliştirilmiş olan VeThor Token Coin’dir. VeThor Token Coin, ya da bilinen daha popüler ismi ile VeThor Token, VeChain blok zincir ağı genel çalışma yapısı için son derece kritik öneme sahiptir.

VeChain blok zincir ağı üzerine inşa edilen bir VIP 180 standartlı token olan VeThor Token Coin aslında platformun diğer kripto para birimi olan VeChain Token ile birlikte 2015 yılında geliştirildi ve piyasaya sürüldü, ancak daha sonraki süreçte VeChain platformu bir yeniden markalaşma sürecine girdi ve 2018’de piyasaya sürmüş olduğu bu iki kripto para birimini neredeyse her anlamda tamamen yeniledi. 

2022 yılının ilk çeyreğini bitirmek üzere olduğumuz bugünlerde VeThor Token Coin anlık birim değeri 0.0487 olarak listelenmiştir. Buna karşın hali hazırda dolaşımda olan VeThor Token Coin (VTHO) miktarı 45.63B VTHO olarak gözükmektedir. VeThor Token Coin’in 24 saatlik işlem hacmi bugün itibari ile 112,732,093 Türk Lirası değerindedir.

VeChainThor Token Coin

VeThor Token Coin Kurucuları Kimlerdir ?

VeThor Token Coin, ya da daha yaygın kullanılan ismi ile VeThor Token’in ve VeChain platformunun kurucusu ve geliştiricisi, günümüzde hala firmanın CEO’luğunu yapmakta olan tecrübeli isim Sunny Lu’dur. Sunny Lu oldukça tanınmış ve deneyimli bir isimdir. Daha önce dünyaca ünlü Louis Vuitton firmasının Çin ülkesi için CTO’luğunu yapmıştır, daha da öncesine yine global çapta ismini duyurmuş Bacardi için Çin’de bilgi teknolojileri müdürlüğü yapmıştır.

2015 yılında kendi oluşumunu kurmaya karar veren Sunny Lu, bu hedefi doğrultusunda VeChain blok zincir ağını, sonrasında bu blok zincir ağı üzerine inşa ettiği iki kripto parasını, yani VeChain Token ve VeThor Token’i piyasaya sürdü. Daha sonrasında, 2018 yılında VeChain platformu genel anlamda bir yeniden markalaşma sürecine gitti ve bu süreçte kendi geliştirmiş olduğu kripto para birimlerini de güncelledi. 

İlginizi Çekebilir: DeFi Nedir?

VeThor Token Coin Hangi Borsadan ve Nasıl Alınır ?

VeChain blok zincirinin geliştirmiş olduğu bir VIP 180 tokeni olan VeThor Token Coin, Türkiye’ye yerel hizmet veren Binance ya da Bitlo gibi güvenilir borsa platformlarından ya da global kullanıcılar için Gate.io, Bitfinex, Bittrex gibi borsa platformlarından kolaylıkla satın alınabilir.

VeThor Token Coin satın almak için ekstra teknik bir bilgiye ya da resmi bir belgeye gerek duyulmamaktadır. Kullanıcıların VeThor Token satın alabilmek için yalnızca tercih ettikleri kripto para borsa platformu üzerinde kimlik doğrulama işlemleri başarı ile gerçekleşmiş ve aktive edilmiş olan bir üyeliğe sahip olmaları yeterli olacaktır.

VeChainThor Token Coin Nedir

Bu yazımız Altcoinhaber olarak tamamen bilgi vermek amacı ile üretilmiş olup yatırım tavsiyesi içermemektedir.