Visa, 2022’in 1. Çeyreğinde Kripto Bağlantılı Kart İşlemlerinde 2 Milyar Doların Üzerinde İşlem Yapıldığını Açıkladı

Visa Kriptonun yakın takipcisi

Pro-kripto uluslararası ödeme firması, son kazanç çağrısında, platform kullanıcılarının kripto bağlantılı şirketlerde kartlarını kullanarak yaklaşık 2,5 milyar dolar değerinde işlem gerçekleştirdiğini açıkladı. Bu rakam, 2021 mali yılında kripto kartları kullanılarak gerçekleştirilen tüm işlemlerden şimdiden %70 daha yüksek.


Şirketin Finans Direktörü Vasant Prabhu’ya göre Visa, piyasanın değişken doğasına rağmen kriptoda artan işlem hacminin farkında.

Bu yılın başlarında, Bitcoin ve Ethereum gibi büyük dijital varlıklar, Federal Rezerv’in yeni duruşu nedeniyle piyasa geniş bir düzeltme yaşarken değerlerinin yeni diplere düştüğünü gördü.

Visa Kriptonun Yakın Takipçisi


Şirket kripto bağlantılı kartların benimsenmesi, işlemlerin değerinden de anlaşılacağı gibi, zamanla tutarlı bir şekilde arttı. 2021’in ilk altı ayında Visa, kartlarla 1 milyar dolarlık işlem bildirdi. Bu, 2019’da kaydettiği rakamlardan bile daha fazlaydı.

2022’nin ilk mali çeyreğinde rekor harcama ile, artık daha fazla insanın kripto varlıklarını uygun bir ödeme seçeneği olarak gördüğü açık.

Özellikle bu şirket, yalnızca kripto ödemelerini kolaylaştırmıyor. Firma, dokunaçlarını danışma ve gelişen NFT alanı gibi diğer kripto işlerine yaydı.

Ancak, tüm bu kripto yanlısı hamlelere rağmen, şu anda bilançosunda herhangi bir kripto para birimi tutma planı yok.

Daha fazla Altcoin Haber için hemen ana sayfamıza göz atabilirsiniz.

Yorum Yap

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

Yorum Yap