Xrp Coin Geleceği – 2022

XRP Coin 1

XRP Coin, Ripple yönünden tasarlanan bir kripto para birimini söylem eder. Orijinal tüketimi, “global ödemeler için oluşturulmuş dijital bir varlık” olarak hizmet etmek. Genel olarak Ripple, XRP’yi mahalli kripto para birimi olarak pazara süren bir ağ şirketidir. O zamandan beri katlanarak büyüyerek pazar kıymeti yönünden üçüncü en büyük dijital para birimi oldu.

XRP Coin Nedir?

Şirketin XRP kriptosunun arkasındaki adı (Ripple ) çoğunlukla dijital para birimi XRP’yi açıklamak için tüketilir. Dijital varlık, aktarıldığı açılmış ödeme ağının ve Ripple projesinin holding şirketinin esasını oluşturuyor.

Öte yandan, projenin arkasındaki işletme Ripple Labs. Bankalar ve ödeme işlemcileri gibi mali kurumlar için ani ödeme anlaşmalarına ve döviz bozdurma hizmetlerine odaklanır.

2012’deki lansmanından bu yana, dünya genelinde 100’den çok işletme, daha hızlı ve problemsiz işlemler için Ripple’ın yazılımını uyguladı.

Bitcoin yahut Ethereum’dan değişik olarak Ripple, mahalli bir kripto para birimine sahip bir blok zinciri ağına atıfta bulunmaz. Ripple yönünden verilen dijital para birimi olan XRP’de ödemeleri basitleştiren blok zinciri gibi bir ağ olan bir XRP Ledger var. XRP kriptosu, hudut ötesi ödeme teknolojisine güç veren yakacak olarak hizmet ederek iş modeline uyuyor.

Bu sebeple, XRP kıymeti direkt olarak dijital ödeme ağından ve protokolünden türetilir. Kripto para birimi XRP, dijital varlığın tüketimine ve arkasındaki platforma, SWIFT sistemine benzeri şekilde çalışan bir ödeme anlaşması, varlık değişimi ve havale sistemi olarak bağlanır. Küresel, merkezileştirilmiş milletlerarası para ve emniyet transferleri için bir hizmet olarak hizmet eder.

Ripple Nasıl Çalışır?

Diğer kripto para birimlerinden değişik olarak, Ripple, hususi bir işletme yönünden denetlenen bir teyit sunucuları ağı yönünden teminat altına alınmıştır. Konsensüse dayalı işlemleri güvence eden sunucuların içsel defteri olmasından, onu merkezi yapan dahi budur.

XRP, Ripple Labs’in yeni kripto paraların dağılımını denetim ettiği ve madencilik ödülünün olmadığı XRP Defter Konsensüs Protokolü üstünde çalışır.

Halihazırda dolaşımda olan 45 milyardan çok XRP kripto parasıyla, sahip olunan 100 milyar Ripple kripto parasının tamamı eskiden kazılmıştır. Yine de, arz ve istekleri denetim etmek için gereksinim duyulduğunda Ripple Labs yönünden daha çok kripto para pazara sürülecek.

Ripple platformuyla alakalı enteresan olan bölüm şayet işlemlerin XRP ile sınırlanmış olmaması. Protokol ayrıyeten Dolar, Euro, Pound ve Yen gibi fiat para birimlerini ve Bitcoin gibi kripto para birimlerini de destekliyor.

Ripple, ilk olarak XRP para biriminin Ripple’ın misyonunu tamamladığı bir ödeme işlemcisi ve döviz borsasıdır. Ancak Ripple diğer bir şeyle büyüyor. Değerini esas olarak ondan alır ve Swift, ACH ve Payoneer gibi geleneksel ödeme teyit ve havale sistemleriyle rakiplik eder.

Bununla beraber, XRP’nin merkezileştirilmiş modeli, ağın Bitcoin’den daha düşük güvenilir olmasını sağlıyor. Ancak öte yandan, işlemleri Bitcoin’den daha hızlı işleme yeteneğine sahiptir. Bunun esas sebebi, doğrulayıcıların UNL’sinin merkezileştirilmiş olmasıdır; nedeniyle düşünce birliği üstünde anlaşabilir ve bilgileri daha hızlı paylaşabilirler.

 

Ripple, RippleNet’ten Ne Kadar Farklıdır?

Ripple, ani bir kesintisiz ödeme sistemi (RTGS), döviz bozdurma ve havale ağından meydana gelir. Platform, geleneksel bankalar, ödeme işlemcileri ve finans kurumları arasında ani ve düşük değerli işlemleri basitleştirmek için blok zinciri tabanlı dağıtılmış ödeme protokolüne dayalı olarak çalışır. Bunu iki esas unsurdan yararlanarak başarır: RippleNet ve Ripple xCurrent.

RippleNet şayet, Ripple’ın dağıtılmış platformu vasıtasıyla ödeme gönderen ve alan değişik bir global banka ve finans kuruluşu ağıdır. RippleNet, ani ve düşük değerli ödemeler sunmak için tasarlandı. Bankalar ve mali kurumlardan meydana gelen entegre bir merkezi olmayan global ağ olarak hizmet eder ve problemsiz bir global ödeme tecrübesi sunar.

RPCA Nedir?

Ripple İşlem Protokolü (RTXTP), Bitcoin ve Ethereum yönünden sarfedilen protokollere benzeri bir blok zinciri protokolüdür. Farkı, global olarak elverişli fiyatlı ve verimli fon transferini amaçlamaktadır. Protokol, Ripple Protocol Consensus Algoritması yardımıyla sürat yönünden bu verimliliği sağlıyor.

RPCA, ağın doğruluğunu ve anlaşmasını güvenliğini sağlamak için bütün katılan düğümler yönünden birkaç saniyede bir yapılır. Bir uzlaşmaya varıldığında, sahip olunan ledger “kapalı” olarak kabul edilir ve son kapatılan ledger olur.

Ripple’ın Retrospektifi (XRP)

XRP, 2012’de pazara sürülmesinden bu yana çok yol kat etti. XRP çizelgeleri, seneler içerisinde platformun ve XRP kripto varlığının gerisinde büyük bir topluluk toplandığını gözler önüne serdi. 2017 senesinde, tokenin pazar kıymeti 3 haftada 10 milyar dolardan nerdeyse 90 milyar dolara çıktı, diğer hiç bir kripto para biriminin başaramayacağı bir şey.

Son derece etkin Ripple ödeme ağıyla olan bağlantı, her daim XRP’nin kıymet artışının arkasındaki birincil antipatik güç olmuştur. Ek olarak, ilave ürünlerin pazara sürülmesi, Ripple’ın arkasındaki işletme için sakıngan bir hareket olduğunu kanıtladı.

xCurrent, xVia ve xRapid’in kullanıma sunulması, yeni kullanım halleri yaratarak Ripple platformunun işlevselliğini artırdı.

Yorum Yap

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

Yorum Yap