XSGD Coin

XSGD coin bugüne kadar oluşturulan bütün stabil (sabit) coinlerin ABD dolarına sabitlendiği algısını yıkan ve sabit coin piyasalarına hareket katan yeni bir stabil kripto para birimi olarak ortaya çıkmıştır.

XSGD coin, açık kaynak kodlu dağınık defter teknolojisini kullanan blok zinciri prosedürleri vasıtasıyla destek gören, tamamen teminatlandırılmış Singapur Doları sabit parasıdır. Singapur’un teknoloji ve kripto atılımına yeni bir halka ekleyen bu proje başta Uniswap (V3) olmak üzere listelendiğin kripto para borsaları ve piyasalarla ses getirmiştir.

Bugün herhangi bir döviz bürosundan Singapur doları bulabilmek (eğer Türkiye’de iseniz) ne kadar zor ise Singapur doları ile aynı değerdeki XSGD coine ulaşmak ise o kadar kolaydır.

Xsgd coin alma işlemlerine coinmarketcap sitesinden bu sabit kripto para birimini aratarak ve hangi platformlarda listelendiğini öğrenerek başlayabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir: Zilliqa coin hangi ülkenin?

XSGD Coin Nedir? 

XSGD coin oynaklığıyla hem risk iştahı hem de panik havası yaratan kripto para borsalarının eksik bir yönü olan (Forex misali) dalgalı kur açılımını kripto meraklılarıyla buluşturan bir tokendir. XSGD fiyatı 21 Mart 2022 günü 0,736522 ABD dolarına denk olarak yirmi dört saatte yaklaşık iki buçuk milyon ABD doları işlem hacmine sahiptir. Maksimum arz kısıtlılığı bulunmayan XSGD coinin dolaşımdaki miktarı 210 Milyon XSGD coindir.

Bugüne kadar üretilmiş XSGD coin sayısı ise takribi olarak 25,9 Milyon XSGD coin olduğu varsayılırsa yaklaşık 40 milyon Xsgd’nin henüz dolaşıma sokulmadığı çıkarımı yapılabilir. Tokenize piyasası ise şimdilik bu sabit coinin işlemlerinin yapıldığı en aktif piyasa olarak göze çarpar.

XSGD Coin Kurucuları Kimlerdir?

Çok uluslu şirketlerin insanlar kadar çok girişim yaptığı yeni küresel piyasalarda XSGD coin kurucuları da kişilerden çok kurum ve kuruluşlar olarak tanımlanabilir. Mesela XSGD coin, Singapur menşeili ödeme araçları sektör lideri Xfers tarafından StraitsX platformu vasıtasıyla dağıtılır.

Ayrıca Singapur Para Yetkisi (Money Autohority of Singapore) bünyesinde Singapur’da lisanslı bir Büyük Ödeme Kuruluşu olan Xfers, kripto para ve itibari elektronik para birimi düzenleme şemsiyesi kapsamında sınırsız miktarda XSGD coin üretimi yapabilir. 

XSGD coin, bu bağlamda her adeti için bir Singapur bankasında bir Singapur doları tutulan ve korunan bir mekanizmayla değerini korur.

O halde tam kurucu sayılmasa da Xfers’ın CEO’su ve Kurucu ortağı olan Tianwei Liu ismi bu coinin fikir babası olarak nitelendirilebilir. Xfers’ın Asya’nın Güney Doğu bölgesinde en güvenilir dijital finansal ekosistemini oluşturma vizyonuna sahip olmasını sağlayan Tianwei Liu ayrıca Amazon gibi küresel şirketlerde ekonomi pozisyonlarında tecrübe sahibi genç bir girişimcidir.

İlginizi Çekebilir: Maker Coin hangi ülkenin?

XSGD Hangi Borsalardan ve Nasıl Alınır?

XSGD coin almak isteyen kullanıcılar öncelikle Uniswap (V3), Liquid, Indodax, CEX.IO alternatifleri arasında hangisini kullanacaklarına karar vermelidir.

Arkasından gelen süreçler ise çoğu kripto para borsası ve takas platformunda benzerlik gönderir. KYC kısaltmasıyla anılan cep numarası, e posta adresi ve kimlik doğrulamalarını geçerek bir hesap oluşturmak ilk adımı oluşturur.

Kimlik doğrulama işlemleri bazen kimlik belgenizin önlü arkalı fotoğrafını, bazen selfie çekmenizi gerektirebilirken bazen ise sadece vatandaşlık bilgileriniz yeterli olabilmektedir.

İkinci adım da tercih ettiiğiniz platform ya da borsanın size sunduğu spot cüzdanınıza itibari para birimi ya da kripto değerler transfer ederek o mecrada bir bakiye oluşturmalısınız.

Ancak oluşturacağınız bakiyenin XSGD coin alabileceğiniz işlem çiftlerine dönüştürülebilir olması burada anahtar önemdedir. Yoksa tekrar tekrar işlem yaparak XSGD coini hangi işlem çiftiyle alabileceğinizi bulmak size zaman kaybettirebilir.

Bakiye oluşturma sonrasında seçtiğiniz uygulamanın mobil uygulaması ya da internet sitesine girerek arama çubuğuna XSGD coin yazıp, satın alma işlemlerinin yapıldığı sayfaya geçebilirsiniz.

İstediğiniz miktar ve fiyat üzerinden ister anlık emir isterseniz de belirli bir fiyata düştüğünde otomatik alınsın diye limit işlem emri oluşturabilirsiniz. Böylece artık sizde XSGD coin sahibi olmuş olursunuz.

Uygulama ve sitelerin sunduğu soğuk cüzdanlar kolay saklama seçenekleri olsa da bazı TrustWallet benzeri soğuk cüzdanlar çok uzun vadeli yatırımlarda daha güvenilir olabilmektedir. Bunların yanısıra çeşitli sıcak cüzdanlar ya da Ledger ve Traverzo gibi pahalı donanım cüzdanları da XSGD coin saklamak için sizlere alternatif sunabilir.