Yearn.finance Coin

Bu yazımızda sizler ile Yearn.finance Coin Nedir? sorusunu cevpalayacağız. Gelişmiş ve gelişmekte olan bütün ülkelerde insanların büyük bir çoğunluğu kripto paralar ile ilgileniyor.

İnsanların hangi  kripto paralara yatırım yapacağını bilmesiyse en önemli nokta. Birçok coin türünün olması bu coinler hakkında bilgi eksikliğini de beraberinde getiriyor.

Piyasalarda kemikleşmiş coinler dışında gelişmekte olan coinler de mevcut işte onlardan biri yearn.finance coin. Andre Cronje’nin kurucusu olduğu bu projenin şuan popüler olmasında kendini sürekli güncel tutabilmeyi başarması yatıyor.

Piyasaya giriş yaptığı günden bugüne kadar yatırımcıların güvenini kazanan ve yatırım oranlarında yüksek artış yaşayan Yearn.finance coin kazanç sağlama noktasında hakkında bilinmesi gereken bilgiler barındırıyor. Geçtiğimiz günlerde kurucusunun şok bir karar açıkladığı bu coin nedir?

Kurucuları ve kuruluş amacı nedir? Yearn.finance coin nereden ve nasıl alınır? Tüm bu soruların cevabı detayları ile yazımızda.

İlginizi çekebilir: Zilliqa Coin hangi ülkenin?

Yearn finance Coin Nedir?

Yearn.finance Coin geçtiğimiz yıllarda piyasaya giren ve merkezi bulunmayan yatırımcılar için, farming’den elde edilen kârı maksimize etmelerini sağlamak adına otomasyon kullanan bir toplayıcı hizmet olarak tanımlanabilir.

Yearn Finance, kripto para kazancına olanak sağlayan bir zincir proje. Yönetişim kökenli tokenların akımını takip eden Yearn.finance şirketi, Temmuz 2020 tarihinde YFI tokenı çıkardı. Bu token kısa süre içerisinde kripto para dünyasının ilgisini çekerek, bir ay içinde 3 USD’den 30.000 USD’ye kadar yükseldi.

2020 yılının ilk zamanlarında Andre Cronje tarafından kurulan bu token yatırımcılarına yani kullanıcılarına ether ve altcoinleri yatırarak en yüksek getiriye ulaşma imkanı sunan aslında Ethereum tabanlı bir protokoldür. Yearn.finance coini anlayabilmek için DeFi terimini anlamak oldukça önemlidir.

DeFi Ethereum üzerine inşa edilmiş finansal araçlar için kullanılan bir olgu. Bu olgu ışığında temel amaç, internete erişimi olan kullancıların hiçbir aracıya ihtiyaç duymadan parasal olarak borç alıp borç vermesine aynı zamanda bankacılık sistemlerini kullanabilmesini sağlamaktır.

DeFi sistemi, şuan dünya çapında milyonlarca kullanıcıya finansal erişim desteği sağlıyor. Dünyanın herhangi bir yerinde herhangi bir kişinin dünyanın başka bir yerindeki kişiye kolaylıkla para gönderebilmesi finansal devrimin başlangıcı DeFi ise bunu bir adım öteye taşıyan kripto paraların işleyişini başka bir boyuta taşıyor.

Yearn.finance coin şuan dijital platformlar ile görüntülendiğinde anlık ₺10,013,912,061 değerinde bir hacime sahip durumda. Ancak yazımızın ilerleyen bölümlerinde okuyacağınız ve yeni gelişen haberler sonucunda ani gelişmeler yaşanması olağan durumdadır.

Yearn.finance Coin Kurucuları Kimlerdir ?

Yearn.finance Coin, DeFi sektörünün en önemli geliştiricilerinden biri olan Andre Cronje’nin ürünüdür. Şubat 2020 tarihinde iEarn projesinden ayrıldıktan sonra farklı alanlarda ilerleme sağlayan Cronje, kripto para biriminde uzun soluklu ve başarılı sayılacak bir kariyere sahipti.

Özellikle DeFi projelerinin baş aktörü olarak hafızlarda yer etti. Ancak seçtiğimiz kelimelerden anlayacağınız üzere Andre Cronje geçtiğimiz günlerde kripto para sektöründen ayrıldığını açıkladı. Ve bu açıklamasından sonra ilişkili olduğu tokenlar’da büyük oranda düşüşler yaşandı.

YFI %10’dan FTM ise %15’den fazla değer kaybetti. Ancak Yearn Finance ekibinden gelen son açıklamalar ile tokenlar biraz yükseliş yaşadı.

İlginizi çekebilir: iota coin hangi ülkenin? 

Yearn.finance Coin Nereden Ve Nasıl Alınır ?

Gelişim gösteren bu Coini almak isterseniz REN desteği olan bir kripto borsası bulmanız gerekmektedir. Yani Farklı platformlar arasında birlikte çalışma ve likidite sağlama amacını gözeten ve açık bir protokol olarak oluşturulan küresel kullanıcı ağı platformlarından satın alabilirsiniz.

Hiç şüphesiz bunların en popüleri tüm dünya tarafından yoğun ilgi gören kripto para platformu Binance. YFI Coin satın almak için ilk olarak borsaya TL bakiyesi ile giriş yapmak veya bakiye yerine kullanılabilecek bir kripto para almak gerekmekte. Bunun için ilk önce satın alım yapacağınız platformun ana sayfasına girmeniz ve gerekli alımları gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Ardından arama butonuna yearn.finance coin yazarak coin alımını gerçekleştirebilirsiniz. 

Yearn.finance Coin Nedir? Yazısı Altcoin haber editörü tarafından hazırlanmış olup tamamen piyasa bilgilendirmesi adına olup herhangi bir yatırım tavsiyesi içermemektedir. 

Bu tarz diğer içerikleri okumak için dilerseniz ”Arama Çubuğu” sekmesinden dilerseniz Altcoinler sekmesinden diğer makalelerimizi takip edebilirsiniz. Altcoinhaber olarak makalelerimiz aylık periyotlarda düzenli olarak güncellenmektedir.