Husd Coin

HUSD coin merkeziyetsiz, dalgalı ve çokça spekülasyona açık kripto para borsalarında Tether (USDT) ile başlayan stable coin akımının yeni bir üyesi olarak karşımıza çıkmaktadır. 

Husd coin de bir dolar değerinden işlem görmektedir. Bu coini almak isteyen kişilerin önünde iki farklı alternatif bulunmaktadır. Bunlardan ilki projenin resmî web sitesi olan stcoins.com adresinden HUSD ekosistemine üye olarak bir dolar depozito karşılığında bir hesap oluşturmaktadır.

İkinci alternatif ise HUSD coinin listelendiği veya işlem çifti olarak kabul gördüğü kripto para borsalarından satın almaktır. 

Bu makalemizin son başlığında bu iki farklı yolu da detaylandırarak aktarmaya çalışacağız.

Husd Coin Nedir? 

HUSD coin güvence altına alınmış ve fiat para birimleri ile teminatlandırılmış bir sabit coindir. Amerikan dolarının istikrarını ve blockchain inovasyonunu birleştirmektedir. Ellerinde HUSD coin bulunduran kişiler, kripto meta piyasalarında alım satım yaparken dalgalanmayı azaltmak adına HUSD’yi bir nevi araç olarak kullanabilmektedirler. 

Bütün stable coinler (sabit değerli dijital para birimi) bir itibari para birimine endeksli fiyattan işlem görürler. Amerikan Doları ise genellikle değer endeksi açısından stable coinlerin en gözde tercihidir.

Geliştirme takımı bu teknolojiyi dizayn ederken kolay kullanıma, nakit akışına (likidite) ve güvenilirliğe odaklanmışlardır. HUSD hiç de küçümsenemeyecek bir kripto trader kalabalığını kendisine çekmek ve uluslararası borsalar ve pazar yerleriyle etkileşimleri basitleştirmek adına fiyat istikrarı sağlar.

Proje ilk olarak 2019 yılında duyurulmuştur. 

Husd Coin Kurucuları Kimlerdir? 

Bir teknolojisi firması olarak HUSD coin projesinin arkasında Stable Universal şirketi bulunmaktadır.

Stable Universal’ın baş kurucusu ve CEO’su ise Frank Zhang’dur. Şirket Hong Kong’un, Central District isimli bölgesinde bir merkeze sahiptir ve genel bağlamda finansal hizmetler sektöründe varlığını sürdürmektedir. Zhang’ın, New York’ta bulunan Bank of China’da farklı pozisyonlarda önemli deneyimleri bulunmaktadır.

Kurucu sayılmasa da sonradan ekibe katılarak önemli bir rol oynyan diğer isim ise Claude Gu’dur. Şirketin deniz aşırı operasyonlarının yöneticiliğini yapmaktadır. GU, eğitim hayatını Hong Kong Baptist Üniversitesi’nde dijital ve grafik iletişim alanında tamamlamış ve aynı kurumda yeni medya alanında master derecesi almıştır. 2018 yılına kadar Pekin merkezli Lenovo şirketinde kurumsal sosyal medya yönetimini üstlendikten sonra 2020 yılında Stable Universal’a katılmıştır.

Shi Deng ismi ise yüksek lisan derecesine sahip yetkin bir hukukçu olarak 2019 yılında Stable Universal’ın bir parçası olmuştur.

Husd Coin Hangi Borsa’dan ve Nasıl Alınır?

HUSD coin almak yedi gün yirmi dört saat işlem yapılabilen merkezi olmayan piyasalarda, aktif olarak işlem yapamayacağınız belirli bir zaman dilimi için güvenilir liman görevi görebilmektedir. Bu bağlamda HUSD almak için projenin resmi internet sitesinin anasayfasına girmeniz ve sağ üst köşedeki “register” butonuna tıklamanız sizi ilk alternatife götürür.

Ekosisteme kayıtlandıktan sonra site içi kimlik doğrulama işlemlerini tamamlayarak bir ABD doları gibi küçük bir miktar teminat yatırmanız gereklidir. Sonrasında coin satın alma emirlerini vererek siz de projenin size sunduğu çevrimiçi cüzdanınıza husd coin biriktirebilir ya da stake yapabilirsiniz.

Ancak belirtmek gerekir ki bu web sitesi Mart 2022 itibariyle sadece İngilizce ve Korece dillerini desteklemektedir. Haliyle işlemlerini Türkçe yapmak isteyen bir yatırımcı iseniz için ikinci alternatifte yer alan küresel borsalar arasında Türkçe’yi destekleyenleri bulmanız gerekebilir.

HUSD tokenlerinizi tutabileceğiniz ya da aktif biçimde al sat yaparak ticaret yapabileceğiniz başlıca kripto borsaları şunlardır: Gate io, BlueHelix Exchange, Hotbit, MDEX, Huobi Global, Pionex, Hoo, 0x Protocol, Tokenlon, Nut Money.

Güzel ve işlevsel bir seçenek olarak Gate io borsası hem mobil hem de masaüstü biçimde kullanıcılar Türkçe dil seçeneği sunmaktadır. Google Play Store üzerinden indirebileceğiniz uygulamada ilki telefon ve mail bilgilerini, ikincisi ise kimlik görseli gerektiren iki güvenlik adımı tanımladıktan sonra yapmanız gereken şey Gate io cüzdan adresinize itibari para yüklemektir.

Bunun için Binance veya Paribu gibi TL cinsinden para yatırabileceğiniz uygulamalarda da bir cüzdan sahibi olmanız gerekir. Buralardan TL ile alacağınız Dolar ya da USDT cinsi kripto paraları kısa bir doğrulama ile ortalama yarım saatlik bir sürede Gate io hesabınıza aktarabilirsiniz.

Sonrasında ise uygulama arayüzünden HUSD araması yaparak satın alma emri vermek oldukça kolay olacaktır.