Google, 2022 Yılında Blockchain ve Dağıtılmış Bilgi İşlem Birimi Oluşturacak

Google-Blockchain-ve-Dagitilmis-Bilgi-Islem-Birimi-Olusturacak

Google’ın mühendislik başkan yardımcısı Shivakumar Venkataraman, teknoloji devini dağıtılmış bilgi işlem ve blok zinciri alanında derinleştirme çabalarına öncülük edecek.

20 Ocak Bloomberg raporuna göre, yeni birim “blockchain ve diğer yeni nesil dağıtık bilgi işlem ve veri depolama teknolojilerine” odaklanıyor. Rapora göre, Labs bölümü, şirketin sanal ve artırılmış gerçeklik teknolojilerini geliştirdiği yerdir.

Şirketin diğer ana rakibi Microsoft, bu hafta oyun devi Activision Blizzard’ın 69 milyar dolarlık satın alımını duyurduğunda metaverse’den bahsetti.

Şirket, henüz büyük kamu blok zinciri çalışmaları başlatmadı, ancak blok zinciri ve kripto şirketlerine bulut hizmetleri sundu.

 

Google Gelişmeye Devam Ediyor

 

Kasım ayında Google Labs, şirket başkan yardımcısı Clay Bavor’un önderliğinde yeniden düzenlendi. Hareket, “temel ürünlerimizi ve işlerimizi doğrudan destekleyen uzun vadeli teknoloji projeleri” üzerinde çalışmak için daha geniş bir yönelimin parçasıydı.

Eylül ayında şirket bazı büyük merkezi olmayan uygulamaların (dApp’ler) ve NFT koleksiyonlarının belkemiği olan Flow blok zincirinde ağ ölçeklendirme konusunda işbirliği yapmak için Dapper Labs ile ortaklık kurdu.

Google Pay, kullanıcıların geleneksel para birimlerinde ödeme yapmasına izin verirken kripto varlıklarını “dijital kartlarda” depolamak amacıyla Coinbase gibi kripto borsalarıyla ortaklık kurdu.

Daha fazla Altcoin Haber için hemen ana sayfamıza göz atabilirsiniz.

Yorum Yap

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

Yorum Yap