Maker coin hangi ülkenin? sahibi kim? 2022

Maker coin hangi ülkenin 3

Bu yazımızda sizler ile Maker coin hangi ülkenin? MKR sahibi kim? gibi konulara değineceğiz. Eğer Maker coin ve geleceği hakkında detaylı bilgi almak isterseniz aşağıda ki makalemizi okuyabilirsiniz.

İlgili Makale: Maker coin geleceği var mı? 

Maker coin hangi ülkenin?

Maker coin hangi ülkenin

Maker (MKR), Maker protokolü ve MakerDAO organizasyonu rastgele bir ülkenin değildir. Maker (MKR) kripto paraların doğasında yatan merkezi olmamayı benimsemiştir. Böylece Maker (MKR) tamamıyla merkezi olmayan bir yapıya sahiptir.

Maker coin sahibi kim?

Maker coin hangi ülkenin 2

Büyük Maker ekosistemindeki ilk varlık olarak Maker DAO, şimdilik Maker (MKR) 2015 senesinde Sealand, Danimarka’dan bir müteşebbis olan Rune Christensen yönünden kuruldu.

Rune Christensen, Kopenhag Üniversitesi’nden biyokimya derecesi ile mezun oldu ve Kopenhag İşletme Okulu’nda milletlerarası işletme okudu. MakerDAO’dan evvela Try China milletlerarası işe alım şirketini kurdu ve yönetti.

Maker coin ne zaman çıktı?

Maker (MKR) ilk olarak 2015 senesinde geliştirilmiş ve Aralık 2017’de resmi olarak pazara sürülmüştür. Maker (MKR) kripto parasının anne vazifiyeti ABD dolarına eşitlenmiş kararlı bir değere sahip topluluk yönünden yönetilen merkezi olmayan bir kripto para birimi olan DAI’ı işletmektir. Buna ilave olarak Maker (MKR) senelerdir aramızda bulunduğundan ötürü kullanım alanlarını genişletmiştir ve şimdilik bir ticaret ve yatırım gibi alanlarda dahi kullanmak mümkün.

Yorum Yap

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

Yorum Yap