Perpetual Protocol Coin

Kullanıcıları ve kripto para toplulukları tarafından daha çok PERP coin ismi ile bilinen Perpetual Protocol Coin’in (PERP) geliştirici firması olan Perpetual Protocol Uniswap platformundan ilham alınarak geliştirilmiş olan bir otomatik piyasa yapıcı (AMM) protokolüdür. 

Perpatual Protocol projesi bundan yaklaşık 2 yıl kadar önce, 2019 yılının son aylarına doğru Strike Protocol ismi altında geliştirildi. Ancak daha ilerleyen süreçte ismi, bugün hala kullanmakta olduğu Perpetual Protocol olarak değiştirildi. Proje gelişim süreci ile eş zamanlı olarak platformun yerel yönetişim tokeni olan Perpetual Protocol Coin dijital varlık birimini piyasaya sürdü.

Kripto para ekosisteminde oldukça önemli bir yere sahip olan bu dijital varlık birimi Binance ya da Bitlo gibi Türkiye için yerel hizmet desteği veren kripto para borsası platformları aracılığı ile rahatça satın alınabilir ve bu platformlar aracılığı ile güvenle saklanabilir.

Ülkemizde Perpetual Protocol Coin (PERP) satın almak isteyen kullanıcılar veya yatırımcılar için bu platformlar dışında global pazara hizmet veren uluslararası platformlar da seçenekler arasında bulunsa da an itibari ile Perpetual Protocol Coin alım satımı yapılabilen ve işlem hacmi en büyük olan kripto para borsası Binance platformudur.

İlginizi Çekebilir: LRC Coin Geleceği

Perpetual Protocol Coin Nedir ?

Perpetual Protocol Coin, Perpetual Protocol projesinin yerel yönetişim tokeni ve topluluğun geliştirdiği dijital varlık birimidir. Kripto para toplulukları ve kullanıcıları tarafından popüler olarak PERP coin ismi ile bilinir. Perpetual Protocol Coin borsa simgesi PERP olarak bilinir ve PERP coin alım satımı yapmak isteyen kişiler kullanmakta oldukları platformun arama kısmına PERP yazarak Perpetual Protocol Coin alım satım işlemlerinin olduğu menüye kolayca ulaşabilirler. Daha sonra yine kullanmakta oldukları platform üzerinden, platformun yönlendirmelerine uyarak diledikleri kadar yatırım yapabilir, yaptıkları bu yatırımı piyasa değerinde Perpetual Protocol Coin varlığına çevirebilirler.

Perpetual Protocol Coin bir altcoine nazaran birim değeri oldukça yüksek olan bir kripto para birimidir. Günümüz itibari ile Perpetual Protocol Coin kripto parasının birim değeri tam 60,66 Türk Lirası miktarındadır. Perpetual Protocol Coin kripto parası için belirlenmiş olan bir maksimum arz miktarı sınırlaması bulunmamak ile birlikte paranın hali hazırda dolaşımda olan miktarı 74,475,000.00 PERP coin olarak raporlanmıştır. Perpetual Protocol Coin (PERP) son 24 saat için 314,201,867 Türk Lirası değerinde günlük işlem hacmine sahiptir ve sıralamalarda 165. sırada yer alır. Perpetual Protocol Coin hakkında daha teknik bilgiler için Perpetual Coin whitepaper belgeleri incelenebilir.

Perpetual Protocol Coin Kurucuları Kimlerdir ?

Tasarımı ve yapısı itibari ile Uniswap protokolünü ilham noktası olarak belirlemiş olan Perpetual Protocol bir otomatik piyasa yapıcı, yani kısaca AMM işlevi görmek üzere geliştirildi. Proje daha gelişim aşamasında iken aynı anda projenin yerel yönetişim tokeni olan Perpetual Protocol Coin, ya da bilinen daha popüler ismi ile PERP coin de aynı anda yapım aşamasındaydı ve 2019 yılında eş zamandı olarak piyasaya çıkış yaptılar.

Perpetual Protocol projesinin ve PERP coin kripto para biriminin kurulum ve gelişim süreçlerinden iki isim sorumludur. Bu isimler son 15 yıl içinde tam 7 tane şirket kurmuş olan seri girişimci kişilikler kaynaklarda Yenwen Feng ve Shao Kang Lee olarak bilinir.

İlginizi Çekebilir: İota Coin Yorum

Perpetual Protocol Coin Hangi Borsadan ve Nasıl Satın Alınır ?

Perpetual Protocol Coin kripto para listelemelerine göre 165. sırada olan ve birim değeri oldukça yüksek rakamlara tekabül eden sağlam bir dijital varlık birimidir. Kripto para ekosisteminde kullanımı ve arzı oldukça yaygın, bu nedenle de kullanıcıların birçok platform üzerinden alım satım işlemlerini kolaylıkla yapabileceği bir kripto paradır.

Perpetual Protocol Coin, ya da topluluklar tarafından daha yaygınca kullanılan ismi ile PERP coin sahibi olmak isteyen yatırımcılar ve genel kullanıcılar satın alma işlemlerini hem yerel pazarda hem de global pazarda hizmet veren bir çok kripto para borsası platformu üzerinden gerçekleştirebilirler. Türkiye pazarında yerel destek ve hizmet veren borsa uygulamarına Binance, Bitlo ya da BTCTurk gibi popüler örnekler verilebilir. Buna karşın KuCoin, Gate.io ve UniSwap gibi uluslararası platformlar aracılığı ile de Perpetual Protocol Coin alım satım işlemlerini yapmak son derece kolay ve güvenli olacaktır.