Platon Coin

Platon coin (LAT) arkasındaki fikir, LatticeX Vakfı önderliğinde filizlenen ve yürütülen PlatON projesidir. Bahsi geçen proje blockchain teknolojisinin kökündeki özellikleri temel almış ve gizliliği ön planda tutan bir hesaplama sisteminden destek gören yeni jenerasyon internet altyapı protokolüdür.

Bu protokol üzerinden kendi sitesi olan platon.network sitesinden projenin resmi ürünü olan ATON wallet’ı bilgisayarınıza indirerek veyahut site üzerinden kullanarak doğrudan projeden Platon coinler satın alabilirsiniz. 

Ayrıca hem küçük ve orta ölçekli kripto alım satım platformlarında hem de küresel çapta merkeziyetsiz dijital para borsalarında PlatON coini bulabilir ve satın alabilirseniz. Gelin bu projenin detaylarını daha yakından inceleyelim.

İlginizi Çekebilir: Perpetual Protocol Coin

Platon Coin Nedir? 

PlatON coin, proje ekosistemi içinde araçsallaştırılmış ve küresel manada LAT kısaltmasıyla satışa sürülmüş bir tokendir. Projesi “işlemcilerin beraber çalışabilirliği” ilkesiyle oluşturulmuştur. 

LAT coin bir ödeme aracı olarak, data ve işlem gücü adına PlatON ekosistemindeki işlemleri yürütebilmek ve sonlandırmak için de kullanılır.

Ek olarak PlatON blok zinciri içindeki hesaplama ağına giren geliştiriciler, veri kullanımı, bilgi işlem gücü ve algoritma gibi hizmetlerde bulunarak LAT ödülleri kazanabilirler.

Blockchain teknolojilerini öteki inovatif fikirlerle birleştiren PlatON, yapay zekâ olgusunun daha etik bir yönetişimde kullanılması için ve yaygın bir yapay zeka oluşturmak için merkeziyetsiz ve küresel bir dijital beyin oluşturmayı amaçlar.

Bahsi geçen küresel yapay zekâ, dağıtılmış defter teknolojisi geliştiricileri için açık kaynak kodlu veriler üzerinden sistem mimarisiyle, kamuya açık bir altyapı sunmaktadır. 

PlatON coinin herhangi bir maksimum arz sınırı bulunmamakla birlikte toplam arz miktarı on milyar iki yüz elli milyon olarak belirtilmiştir. Coinmarketcap verilerine göre bu miktarın sadece %25’lik bir kısmı henüz dolaşımdadır.

İlginizi Çekebilir: Pax Gold Coin

Platon Coin Kurucuları Kimlerdir? 

Platon coin kurucuları alanında yetkin üç farklı kişi olarak göze çarpmaktadır. Proje asıl olarak teknoloji alanının şaşırıtıcı bir atılım yapan aktörü olmuş Singapur menşeilidir.

Kurucuların ilk ikisi gayet aktif sosyal medya kullanan ve proje ile organik bağları her mecrada görünen James Qu ve Sean Kim isimleridir.

James Qu PlatON bünyesinde halen CTO görevini yürütürken projenin diğer kurucusu Sean Kim ise bir süre CEO’luk yaptıktan sonra ACENT CEO’luğuna geçiş yapmıştır.

Bu iki önemli girişimci de LatticeX Vakfı bünyesinde doğrudan destek görürken, projenin resmî sitesinde Irishnet, ChainX, Mask gibi çok önemli partnerlerinin bulunduğu da belirtilmektedir.

Üçüncü isim olan Dr. Feng Xiao bazı kaynaklarda anılmamakta ve Twitter üzerinden görünmemektedir ancak yine de bazı sitelerde ismi geçtiği için belirtmekte fayda görüyoruz. Xiao Nankai University bünyesinde ekonomi alanında doktora yapmış bir iktisatçıdır. Projeyle olan ilişkisi 2022 itibariyle henüz net ve açık biçimde doğrulanmamıştır. 

Platon Coin Hangi Borsa’dan ve Nasıl Alınır?

PlatON (LAT) coini almak isteyen kişi ve kurumları kullanıcı ve yatırımcı olarak ikiye ayırmak mümkündür. 

Bunun nedeni proje içinde iş odaklı bir geliştirme yapmak isteyenlerin kullanıcı kapsamı altında doğrudan projenin kendisinden Platon satın alabilme ihtimalleri varken, yatırımcı amaçlarla kripto ticareti yapmak isteyenlerin bilinen küresel borsalardan alım ve satım yapması daha makul olabilir.

Site üzerinden ekosisteme dahil olmak isteyenler, aynı zamanda ATON Wallet kullanarak aldıklarından daha fazla coin kazanabilirler. Ancak bu durum ikinci alternatif olan borsa alım satımlarındaki dalgalanmalarda yaşanacak kazanç fırsatlarına uzak kalmayı gerektirir.

İkinci alternatifi tercih eden yatırımcılar için, bu noktada LAT coini listeleyen borsalardan en bilinenlerinden üç tanesini şöyle sıralayabiliriz: Gate io, OKEx, Huobi Global.  

Bu üç borsadan da LAT coin almak benzer adımlarla ilerleyen bir süreçtir.

Öncelikle ilk adım olarak hangi borsadan alacağınızı belirlemeli ve bu borsanın mobil uygulamasını mı çevrimiçi sitesini mi kullanacağınıza karar vermelisiniz.

Hemen arkasından üyelik ve hesap açma işlemlerini, kimlik doğrulama süreçlerini eksiksiz yerine getirerek sonlandırmalısınız.

Üçüncü adımda bu borsaların size sunduğu spot cüzdanlarınıza itibari para ya da onun yerine geçecek bir stabil coin aktarmanız gerekmektedir. 

Arkasından ya uygulama ara yüzünde ya da sitenin ana sayfasında bulunan arama çubuğundan Platon ya da LAT kelimelerini aratmanız ve bulduktan sonra işlem, ticaret gibi butonlarla satın alma arayüzüne geçmeniz yeterli olacaktır.

Buradan sonra istediğiniz fiyattan satın alma emri vermeniz sizi sonuca ulaştırır.