Solend kullanıcıları, ‘balina’ tarafından dayatılan baskıyı kırmak istiyor

Solend

Solana’da ödünç verme ve ödünç alma için merkezi olmayan bir protokol olan Solend’in kullanıcıları, bugün ezici bir çoğunlukla Solend’de büyük bir marj pozisyonuna sahip belirli bir kullanıcı tarafından dayatılan riski azaltmayı amaçlayan bir teklif lehinde oy kullandı.

“Balinadan kaynaklanan riski azaltma” önerisi, söz konusu kullanıcının protokolün ana havuzunda SOL mevduatının %95’ine sahip olduğunu ve diğer noktaların yanı sıra 12 gün içinde kendisinden haber alınmadığını kaydetti.

Teklif, SOL 22.30$’a düşerse, balinanın hesabının borçların %20’si kadar tasfiye edilebilir hale geleceğini ve bunun piyasanın emmesi zor olacağını ve en kötü durumda Solend’in kötü borçla sonuçlanabileceğini söyledi. Bu, kaosa neden olabilir ve Solana ağını zorlayabilir.

Teklifin yazarları, balinanın riski azaltmasını sağlayamadıklarını söyledi, bu nedenle harekete geçilmesi gerektiği ve dolayısıyla oylamanın yapılması gerektiği açıktı.

 

“Hayır” oyu hiçbir şey yapmamaktı, “evet” oyu ise şu anlama geliyordu: “Borçların %20’sinden fazlasını temsil eden büyük balinalar için özel marj gerekliliklerini yürürlüğe koymak ve Solend Labs’a balinanın hesabını geçici olarak devralması için acil durum yetkisi vermek. tasfiye OTC yapılabilir.”

Öneride ayrıca “evet” oyu ile verilen acil durum yetkilerinin “balinanın hesabı güvenli bir seviyeye ulaştığında” iptal edileceği belirtildi.

Yorum Yap

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

Yorum Yap