DeFi Alanında Siber Dedektifler, 25 Milyon Dolarlık Bakiyesi ile Kaçan DeFi Dolandırıcılarının Peşine Düşüyor

DeFi Sucluları yakalandi

Bir DeFi soygunu için tercih edilen silahın yarı otomatik bir ateşli silah yerine bir bilgisayar olduğu dijital finans dünyasında, dünyanın dört bir yanından gelen dolandırıcılık ve dolandırıcılıkların izini sürmek, merkezi polis güçleri için neredeyse imkansız hale geliyor.


Teknoloji’nin dünyamızı sardığı bu dönemde artık suçlar gerçek hayat yerine sanal mecraya aktarılmış durumda.
Çoğu ülkenin güvenlik birimleri bu durumda vatandaşlarına güvenliği sağlamak amacıyla birimlerini kurmak istiyorlar.

Sanal Dünyanın polislerini bir çok zorluk bekliyor. Her yeni gelen teknoloji evrenini öğrenip buna göre açıklarını tespit etmek zorunda olan güvenlik güçleri çok yönlü olmak zorundalar. Teknolojiyi en az kötü insanlar kadar hızlı öğrenmek zorundalar. DeFi dolandırıclarıda bunu çok iyi bilmekteler.

DeFi Dolandırıcıları Güvenlikleri Atlatamadı

25 Milyon dolar bakiyeleri ile kayıplara karışan DeFi dolandırılarının peşine düşüp iz süren dedektiflerin yakındığı en önemli konu ise kötü insanların kaçtıkları ülkelerin teknolojiden geri kalmış yasaları ve bürokrasileri.Ülkelerin bir an önce bu çağa uygun yasa çıkarması gerektiğini düşünen yetkililer bu suçların normal hayat suçlarından farksız olduğunu ama insanların sanal dünya olunca suçun hafiflediğini düşündüğünü iletiyor.

25 milyon dolar bakiyeleri olduğu tahmin edilen ve Brezilya’da yakalanan ekip bu zamana kadar bu şekilde hızlıca ülke değiştirerek ülke bürokrasilerinin yavaşlığından yararlanıp siber ekiplerini uzun zamandır oyaladıkları belirtildi.

Ülkemizde Emniyet güçlerimizin siber suçlar ile mücadele ekipleri bulunmaktadır. Türkiye bu konuya çoğu ülkeden önce önem verip gelişmekte olan bir ülke konumunda.

Daha fazla Altcoin Haber için hemen ana sayfamıza göz atabilirsiniz.

Yorum Yap

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

Yorum Yap