18.36 Milyon Ethereum Adresi 2021’de Ağa Katıldı

Ethereum Zinciri Nasıl Devam Edecek?

Ethereum adresleri geçen yıldan bu yana güçlü ve istikrarlı bir artış gösteriyor, ancak günlük işlem hacimleri ve zincirdeki balinaların sayısı azalıyor.

Yeni veriler, Ethereum ağının 2021’de sıfırdan daha büyük bir dengeyle 18.36 milyon adres kazandığını ortaya koyuyor.

Blockchain istihbarat firması IntoTheBlock, 15 Şubat tweet’inde Ethereum hakkındaki bulgularını paylaştı.

Genel olarak, aktif adresler 1 Ocak 2021’de tüm adreslerin %1,05’iydi, 25 Nisan’da %1,66 ile zirveye ulaştı, ancak o zamandan beri 15 Şubat itibariyle %0,86’ya düştü.

1.000’den fazla ETH tutan balinaların sayısı da 2021’in başından beri düşüyor. Zincir üstü analitik firması Glassnode 13 Şubat’ta balina cüzdanlarının 4 yılın en düşük seviyesi olan 6.226’ya ulaştığını bildirdi.

Coin sektörünün istatistik toplayıcı Ycharts’a göre, günlük ortalama işlem miktarı Aralık ayının ortasından bu yana yaklaşık 1,2 milyon durdu. Daha ucuz ve genellikle daha hızlı yan zincirler ve ağdaki Layer-2 çözümleri şeklindeki yüksek gaz ücretleri ve alternatifler faktörler olabilir. Bu, Cointelegraph Magazine’de Sameep Singhania ile birlikte Quickswap’ı Polygon üzerinde kurmayı seçmesinin bir nedeni olarak not edildi.

Geçen Mayıs ayında kullanımdaki muazzam artışın ardından, Polygon (MATIC) yan zinciri, Ethereum’un günlük işlem hacminin ortalama iki katından fazlasına ulaştı. Polygon şu anda günde yaklaşık 3 milyon işlem gerçekleştiriyor.

Ethereum Zinciri Nasıl Devam Edecek?

SpookySwap ekibi ayrıca ana ağın aksine bir yan zincir oluşturmanın kullanıcılarına faydasını gördü. SpookySwap, merkezi olmayan bir borsadır (DEX), Fantom Opera (FTM) L2 çözümüne dayanmaktadır.

Ethereum, ekosistemde kilitli toplam değere (TVL) göre hala lider akıllı sözleşme platformudur. Zincir üstü istatistik platformu Defi Llama, Ethereum’un şu anda TVL’de 124.24 milyar dolara sahip olduğunu ve bu da 15.04 milyar dolar ile ikinci olan Terra’yı (LUNA) büyük ölçüde geride bırakıyor.


İçeriklerimiz yatırım tavsiyesi içermemekte olup sadece piyasa bilgi paylaşımı adına hazırlanmaktadır.

Daha fazla Altcoin Haber için hemen ana sayfamıza göz atabilirsiniz

Yorum Yap

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

Yorum Yap