Kripto Madencisi Rusya’da 2 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

Kripto Madencisi

Kripto Madencisi için Bölge mahkemesi, kripto çiftliğini yasadışı olarak ağa bağlamakla suçlanan bir adamı iki yıl hapis cezasına çarptırdı. Karar, Moskova’daki yetkililerin Rusya’da popüler bir gelir kaynağı haline gelen kripto para madenciliği için uygun düzenleme eksikliğini gidermeye hazırlanırken geldi.

Rusya’nın Komi Cumhuriyeti’nin başkenti Syktyvkar’daki şehir mahkemesi, bir yeraltı kripto çiftliğini işleten 39 yaşındaki bir sakini elektrik hırsızlığından suçlu buldu. Ekipman, bir sanayi şirketine kiralanan ve komşu trafo istasyonuna yasadışı olarak bağlanan bir binaya kuruldu.

Bölge savcılığının Salı günü yaptığı basın açıklamasında, adamın madencilik tesisini en az beş yıl boyunca işlettiği ve dijital paraları basmak için 1,3 milyon kilovat saat ödenmemiş elektrik kullandığı belirtildi. Çalınan elektriğin değeri yaklaşık 5,7 milyon Rus rublesine denk geliyor.

Yazı İçeriği

 

Kripto Madencisi için Seferberlik

 

Açıklamada, kimliği hemen açıklanmayan adamın 2015-2020 yılları arasında madencilik faaliyetleri nedeniyle iki yıl ertelenmiş hapis cezası ve iki yıl denetimli serbestlik aldığını ve bunu mahkemede kabul ettiğini söyledi.

Hükümet tarafından çıkarılan kuralların yokluğunda, kripto para madenciliği, yalnızca karlı bir iş olarak değil, aynı zamanda birçok sıradan vatandaş için ek bir gelir kaynağı olarak enerji zengini Rusya’ya yayıldı. Bazı bölgelerde, yerel yetkililer, bodrum katlarında ve garajlarda artan madenciliğin artan yükleri karşılamakta zorlanan elektrik şebekesine zarar verdiğinden şikayet ediyor.

Daha fazla Altcoin Haber için hemen ana sayfamıza göz atabilirsiniz.

Yorum Yap

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

Yorum Yap