Bittorrent Coin Hangi Ülkenin? Sahibi Kim? 2022

Bittorrent coin 2

BitTorrent (BTT) son senelerde gittikçe merkezi olmayan duruma gelen bilindik bir eşler arası (P2P) dosya paylaşımı ve torrent platformudur.

BitTorrent (BTT) satın alınmasından bu yana, Şubat 2019’dahi pazara sürülen hususi bir mahalli kripto para birimi simgesi olan BitTorrent (BTT) ile birlikte türlü yeni vasıtalar ekledi. BitTorrent (BTT), TRC-10 standardını kullanarak TRON’un kendi blok zincirinde pazara sürüldü. Resmi kaynaklara göre, BitTorrent (BTT) şimdilik dünyadaki “en büyük merkezi olmayan eşler arası (P2P) haberleşme protokolüdür.”

BitTorrent Coin (BTT) Hangi Ülkenin?

BitTorrent (BTT) rastgele bir ülkenin değildir. BitTorrent (BTT) ilk başlarda bir müteşebbis yönünden kurulmuştur ve sonrasında bir blok zinciri şirketi yönünden satın alınmıştır. Bu, BitTorrent (BTT) projesinin hiç bir ülkenin olmadığı manasına gelmektedir. Ayrıca BitTorrent (BTT) her geçen gün daha dahi merkezi olmama yolunda ilerlemektedir.

BitTorrent Coin (BTT) Sahibi Kim?

Orijinal BitTorrent Coin (BTT) kripto para birimi bölümünde iyi tanınmış bir geliştirici ve müteşebbis olan Bram Cohen yönünden kurulmuştur. Bram Cohen, BitTorrent’i (BTT) gereç elde etmeyi yavaş ve pahalı duruma getiren eski eğlence endüstrisini gasp etmek için tasarladığını söylemiştir.

Bram Cohen, kullanıcıların musiki ve film gibi dosyaları kendi aralarında paylaşmalarına müsaade sunarak telif hakkı yasalarını bozma etmediğini ileri sürdü, bu anne kadar platform çok sayıda kanuni harp gördü.

2018 senesinde TRON, BitTorrent’i (BTT) satın aldı. Böylece BitTorrent Coin (BTT) Justin Sun’ın denetimi altına input. Justin Sun hem kripto para birimi TRON (TRX) üstelik blok zinciri teknolojisi gelişmeleri ile ünlüdür. Ayrıca Warren Buffett (tanınmış bir kripto para karşıtı geleneksel yatırımcı) ile öğle yemeği yemiş ve sonrasında Buffet ile birlikte kripto para birimleri tartışmak için bir hayır kurumu müzayedesinde 4,5 milyon dolar öneri etmiştir.

Ayrıca TRON, BitTorrent (BTT) TRON’un blok zincirinde pazara sürüldüğü için BitTorrent (BTT) projesinin arkasındadır. Bu hareket, TRON’un platformuna daha çok merkezi olmayan özellik ilave etme çabalarının bir parçasını oluşturuyor.

BitTorrent (BTT) Ne Zaman Çıktı?

BitTorrent platformu ilk olarak Temmuz 2001’de pazara sürüldü. BitTorrent (BTT) Temmuz 2018’de blockchain platformu TRON yönünden satın alındı. 2019’un başlarında BitTorrent (BTT) resmi olarak pazara çıktı. BitTorrent (BTT) kurucu Justin Sun yönünden kurulan BitTorrent Inc. isimli şirketin ürünüdür.

 

Yorum Yap

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

Yorum Yap