Theta Network Coin

Theta Network platformunun yerel tokeni olan Theta Network coin piyasalarda THETA kısaltması üzerinden alınıp satılabilir. 

2020 ve 2022 yılları arasındaki dönem boyunca Theta Network coinin en yüksek hacme ulaştığı borsaların başında Okex ve Binance borsaları bulunmaktadır.

İleri gelen birçok küresel kripto para borsasına ek olarak küçük hacimli birçok borsada da işlem gören THETA coin, itibari para ile alınıp satılabileceği gibi popüler kripto para birimleri ve Tether gibi sabit dijital paralarla da takas edilebilir niteliktedir. 

Yatırımcıların Theta Network coin almak için işlem birimi ise çoğunlukla bir stablecoin olan Tether (USDT) olarak tercih edilmektedir.

İlginizi Çekebilir: Chain Coin Nereden ve Nasıl Alınır?

Theta Network Coin Nedir?

Theta Network coin aynı isimdeki video platformunun blockchain ağına ait bir para birimidir. Kendi blok zincir ağı üzerinden içerik üreticileri ve plaformlar arasında ticari bir değer olarak kullanılması amaçlanmıştır.

Projenin ana ağı Mart 2019 tarihinde başlatılmış ve THETA coin hem video üreticilerinin ağa katılımı amacıyla hem de yatırımcı amacıyla kullanıcıların hizmetine sunulmuştur. 

Theta Network projesinin resmî websitesine www. thetatoken.org adresinden ulaşılabilmektedir. Theta Network’ün iş konsepti; küresel boyutta giderek genişleyen video içerik akışlarının merkeziyetsiz bir yapıya taşınması üzerine kuruludur.

Bu durum video içerik üreticileri ve içerik platformları arasındaki maliyetleri azaltarak video endüstrisi katılımcıları için daha işlevsel, uygun maliyetli ve verimli bir gelecek vaadediyor.

Theta Network coin’nin iddialı olduğu ağ hizmetleri üç başlıkta bilinmektedir: 

Video içerik üreticilerinin gelirlerini yükseltmek.

İzleyici ve video müşterilerinin üst kalite yayın hizmeti alabilmesi.

Youtube ve Netflix gibi dev video platformlarının düşük maliyetle altyapı oluşturabilmesi.

Theta Network Coin Kurucuları Kimlerdir?

Theta Network ağının hizmete açılmasından bir sene önce (2018) kurulan şirket Güney Kore menşeilidir. Kurucu isimler ise Mitch Liu ve Jieyi Long olarak bilinmektedir.

Jieyi Long’un tecrübe sahibi olduğu alanlar; tasarım otomasyonu, sanal gerçeklik (VR) ve çok büyük ölçekli dağıtılmış defter teknolojileri gibi önemli alanlardır. Ek olarak, Jieyi Long birçok uluslararası endeksli hakemli dergi bünyesinde makaleler üretmiştir ve video yayıncılığı, blok zincir ağları ve virtual reality sektörlerinde farklı patentlere sahiptir.

Mitch Liu ise projenin kurucu ortaklarından diğeridir. Video ve oyun endüstrilerinde deneyim sahibidir. Video reklam ajansı olan Tapjoy ve hem mobil hem de sosyal bir oyun girişimi olan Gameview Studios projelerinde kurucu ortak olarak bulunmuştur.

Theta Network’ün resmî sitesinde iki kurucunun yanısıra yirmi bir kişilik orta büyüklükteki ekibi de tanıtılmaktadır. 

Ancak daha dikkat çekici olanı, ekip tanıtımının hemen altında yer alan isimlerdir. YouTube’un kurucu ortakları arasından Steve Chen ve video yayın mecrası Twitch’in kurucusu Justin Kan da dahil olmak üzere teknoloji ve internet dünyasının birçok önemli ismi resmi olarak projeye danışmanlık yapmaktadır.

İlginizi Çekebilir: Market CAP (PİYASA DEĞERİ)

Theta Network Coin Hangi Borsa’dan ve Nasıl Alınır?

Maksimum arzı bir milyar olarak belirtilen Theta Network coin çeşitli servisler barındırdığı gerekçesiyle, küresel anlamda video yayın platformlarının piyasayı ele geçirdiği böylesine bir dönemde oldukça kolay ulaşılabilir bir pozisyondadır.

Altta listelediğimiz, küresel dijital coin borsaları hem THETA alıp satabileceğiniz hem de THETA coinlerinizi saklayabileceğiniz alternatiflerin başında gelir:

Gate io

Kucoin

Okex

Binance 

Huobi Global

Siz de bu borsalar üzerinden gerekli hesap açma ve kimlik doğrulama işlemlerini yaparak THETA satın alabilirsiniz. Hesap açmak için bahsi geçen bazı borsaların mobil uygulamalarını indirebilirsiniz. Yukarıdaki borsaların Google Play Store ve Apple Store üzerinden indirebileceğiniz uygulamalarına diğer alternatif ise herhangi bir bilgisayar üzerinden çevrim içi üyelik seçeneği olacaktır.

Sonrasında sorunsuz ve güvenli bir biçimde Theta Network alabilmek için bazı borsalar kimlik doğrulama sürecini iki evreden oluşacak biçimde tasarlamıştır. İki evreyi de tamamladığınıza uygulamaların size sunduğu dahili “spot cüzdanı” aracında Theta Network coinlerinizi saklayabilirsiniz. 

Saklamadan önce her borsanın benzer biçimde olan cüzdana para aktarma işlemlerini tamamlamalısınız. Örnek olarak Türkiye’de yaşayan yatırımcılar Vakıfbank üzerinden Binance TR uygulamasına yedi gün yirmi dört saat TL ya da Dolar aktarabilmektedir. 

Binance uygulaması spot cüzdanınızdaki itibari para birimleri ile alacağınız Tether (USDT) karşılığında işlemler menüsünden THETA coini aratarak, piyasa emri opsiyonu ile Theta Network coin alabilirsiniz.