Tron Coin Nedir? Tron Coin Yorum ve Geleceği 2022

Tron Coin

Tron Coin veya TRX adlı kendi kripto para birimine sahip blok zinciri tabanlı merkezi olmayan bir dijital platformdur. Peki Tron (TRX) coin tam olarak nedir? Bu ne işe yarıyor?

2017 yılında piyasaya sürüldüğünde Tron, kriptografi, kriptografi veya blok zinciri teknolojisinde herhangi bir yeni gelişme sunmadı. Bunun yerine projeleri, mevcut platformların çeşitli unsurlarını daa içeriyor. Hedef: Akıllı sözleşmeler ve merkezi olmayan uygulamalar için platformu aracılığıyla merkezi olmayan bir İnternet oluşturmak.

Tron parası (TRX) nedir?

Tron, Tronix veya TRX adlı kendi kripto para birimine sahip blok zinciri tabanlı merkezi olmayan bir dijital platformdur. Singapur merkezli, kâr amacı gütmeyen Tron Foundation tarafından 2017 yılında kurulan Tron, dijital içeriğin uygun maliyetli alışverişi için küresel bir eğlence sistemine ev sahipliği yapmayı hedefliyor.

Başlangıçta esas olarak Asya’da satılan Tron, şimdi küresel hale geldi. Ağustos 2021 itibariyle platformda 50 milyondan fazla hesap vardı.

Şimdi CEO olan Justin Sun tarafından kurulan Tron’un Singapur ve San Francisco’da ofisleri var. 1990 doğumlu Sun, aynı zamanda BitTorrent dosya paylaşım programının CEO’sudur.

Tron, ağırlıklı olarak eğlence uygulamalarına ev sahipliği yapan blok zinciri tabanlı bir dijital platformdur.

Tronix veya TRX adında kendi kripto para birimine sahiptir.

TRX, piyasa değerine göre kripto para birimleri arasında 31. sırada yer alıyor.

Tron’un (TRX) Kurucusu Kimdir?

Tron, Forbes Asia’nın 30 yaşın altındaki en iyi girişimcilerin yer aldığı “30 Yaş Altı 30” listesinde yer almaktan iki kez onur duyan Justin Sun adlı bir adam tarafından yaratıldı.

Sun, 2017 yılında The Tron Foundation’ı kurmadan önce, Sun’ın tarihi ve itibarı, birçok tanınmış yatırımcı ve girişimciyi kendine çekerek, Eylül 2017’de Tron Initial Coin Offer’a (ICO) yol açarak milyonlarca kripto para birimini yükseltti.

Tron (TRX) Nasıl Çalışır?

Tron, üçüncü taraf satıcılara çok az güvenerek veya hiç güven duymadan yeni bir merkezi olmayan internet yaratmayı hedefliyor.

Şu anki durumunda, İnternet, aslan payını veri, web barındırma ve reklamcılık payını kontrol eden birkaç büyük şirket tarafından büyük ölçüde hakimdir. Pek çok insan bunu bir sorun olarak görüyor çünkü bu, internetin nasıl çalıştığı üzerinde çok az kişinin orantısız kontrolü olduğu anlamına geliyor.

Tron, çeşitli şekillerde “İnternet’i iyileştirmeyi” hedefliyor:

• Verileri özgür ve kontrolden çıkarmak

• İçeriği doğrudan paylaştıkları için kullanıcıları ödüllendiren bir içerik ekosistemi oluşturarak.

• Oyunlar ve piyasa tahmini gibi şeyler de dahil olmak üzere dijital varlıkların merkezi olmayan değişimini sağlayacak çevrimiçi bir altyapı oluşturarak.

Tron ekosistemi, verilerini pazarlamacılarına satmak için kullanmak yerine (modern sosyal medya sitelerinin yaptığı gibi) insanları içerikleri için ödüllendiren dApp’ler içindir.

Tron Mimarisi

• Depolama katmanı: blok zincirinde depolanan verileri (geçmişini kaydeder) ve blok zincirinin durum verilerini (akıllı sözleşmelerinin durumu) ayırmak için tasarlanmıştır.

• Uygulama katmanı: geliştiriciler tarafından destekledikleri uygulamaları ve cüzdanları oluşturmak için kullanılır. kripto para TRX

• Ana seviye. Bu katman, Java programlama dilinde veya Solidity adlı Ethereum için yazılmış özel bir dilde yazılmış talimatları işler.

Tanıtılan Proof-of-Stake Konsensüs Mekanizması

Tron, diğer birçok kripto para birimi tarafından kullanılan geleneksel iş kanıtı veya hisse kanıtı yöntemleri yerine, defter üzerinde fikir birliğine varmak için devredilen hisse kanıtı olarak adlandırılan yöntemi kullanır (konsensüs, tüm tarafların fikir birliğine varmak). . Dağıtılmış blok zinciri, işlemlerin geçerli olduğunu kabul eder ve bunları takip eder).

Tron, fikir birliğine varmak için 27 “süper ajan” sistemi kullanır. Temsilciler, altı saatte bir yenileri seçilerek düzenli olarak değişir. Seçilenler, protokol tarafından oluşturulan yeni TRX para birimini kazanma fırsatına sahip olurlar (tıpkı madencilerin Bitcoin gibi bir iş kanıtı blok zincirinde yeni basılmış paraları kazanma şansına sahip olmaları gibi).

Bloklar, her 3 saniyede bir oluşturulan yeni bir blokla (Bitcoin için 10 dakikaya kıyasla) nispeten hızlı bir şekilde Tron blok zincirine eklenir. Süper Temsilciler, her geçerli blok oluşturduklarında 32 yeni TRX jetonu ile ödüllendirilir.

Kullanıcıların Tron blok zincirinde çalıştırabileceği üç tür düğüm vardır. Bunlar Tanık Düğümler, Tam Düğümler ve Güvenilirlik Düğümleridir. Bu düğümler aşağıdaki işlevleri yerine getirir:

• Tanık düğümler protokolü değiştiren yeni kararları oylayabilir.

• Tam düğümler blokları ve işlemleri iletir.

• Güvenilirlik düğümleri, tam düğümlerden uygulama programlama arabirimleri (API’ler) ve senkronizasyon blokları sağlar.

TRX Staking

Tron kullanıcıları, ağın süper temsilcileri olarak anılmak istedikleri kişilere oy veriyor.

TRX jetonlarını kilitli bir hesapta kilitlerken (yerleştirirken), kullanıcılar eşit miktarda Tron Gücü alır. Bir kullanıcı TRX’ini yayınlarsa, karşılık gelen Tron gücünü ve süper ajanlara oy verme yeteneğini kaybeder. Tron Power, TRX gibi takas edilebilir bir varlık çeşidi değildir.

Bu stake süreci, Cosmos veya Tezos gibi diğer Proof-of-Stake blok zincirlerine benzer.

Tron Coin Ne İçin Kullanılır?

TRX kripto para birimi, Tron blok zincirinde çalışan programları destekler. Bu konsept, Ether (ETH) belirtecinin Ethereum blok zincirindeki programlara güç verdiği Ethereum’a benzer.

TRX para birimi, Tron ağında çalışan programları desteklemek için kullanılır. Bu tür teknolojinin en çok aranan uygulamalarından biri, kullanıcıları içerik oluşturmak ve geliştirmek için doğrudan ödüllendiren sosyal platformların oluşturulmasıdır.

TRX ayrıca spekülatif amaçlar için kullanılır. Alım-Satım yapan trader kişileri, kar elde etmek için daha sonra daha yüksek bir fiyata satmayı umarak jetonları düşük bir fiyata satın almaya çalışırlar.

Yorum Yap

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

Yorum Yap