Flow Coin nedir? Nasıl ve Nereden Alınır?

Flow Coin Nedir?

Flow Coin nedir? Flow Coin (FLOW), geliştiricilerin yeni kuşak oyun ve merkeziyetsiz aplikasyon (dApp) oluşturmalarını arka vermek için oluşturulmuş bir Blockchain projesidir. Bu makalede Flow Coin nedir, ne sunar, FLOW nedir, nasıl alınır, ne için tüketilir gibi sık sorulan soruların yanıtlarını bulabilirsiniz. Altcoinhaber olarak, sizin için derledik. Gelin projeyi beraber inceleyelim.

Flow Coin nedir?

Flow Coin nedir? Sorusuna gelecek olursak yeni kuşak oyun ve uygulamalara altyapı gerçekleştiren bir Blockchain ağıdır. Ağ, program geliştiricilerine merkeziyetsiz, ölçeklenebilir ve tüketimi kolay bir blok zinciri altyapısı sunmak için tasarlanmıştır. Projenin mahalli kripto para birimi FLOW’dur. FLOW, blok zinciri ağı için bir yakacak olarak çalışır. Ağın kullanıcıları, kendi bilgileri üstünde tam kontrole sahiptir. Bunun beraberinde geliştiriciler, ürettikleri yeni kuşak oyun ve dApp’leri açılmış pazarlarda satarak gelir elde edebilir.

Flow ağının ölçeklenebilirliği epey yüksektir. Ağ, bu yüksek sürate “çok rollü mimari” adlı bir yapıyla ulaşır. Bunun beraberinde blok zinciri, program geliştiricilerine tüketimi kolay bir altyapı sunmayı hedeflemektedir. Bunu uygulamak için ağ, Cadence adlı bir programlama dili kullanır. Bu programlama dilinin tüketimi epey basittir ve geliştiriciler; akil sözleşmeler, kripto paralar ve programları bu dil ile oluşturabilmektedir. Ayrıca Flow’un “ödeme rampaları” adlı bir ürünü yer alır. Bahsi geçen rampa, kullanıcıların fiat para birimlerinden kriptoya güvenilir ve az sapma ile geçmelerini sağlar.

İlginizi çekebilir:  XLM Coin Nedir?

FLOW nedir? Ne için tüketilir?

FLOW, Flow Coin ağının mahalli kripto para birimidir. Maksimum arzı sınırlandırılmamış olan tokenin ERC-20 akil sözleşmesiyle oluşturulmuş bir sürümü yer alır. FLOW, blok zincirine güç sağlamak için projenin geliştiricileri yönünden oluşturulmuştur. Yazılım geliştiricileri, tüketiciler ve doğrulayıcılar FLOW vasıtasıyla ağ içinde türlü işlemler gerçekleştirebilmektedir. Ağ içinde yapılan bütün işlemler ve dijital mahsul satın alımları FLOW ile ödenir.

Yazılım geliştiriciler, kişiselleştirilebilir akil sözleşmeleri yaratmak ve döneme alabilmek için token ile ödeme uygulamak zorundadır. Bunun beraberinde geliştiriciler, platformun sunmuş olduğu aplikasyon sektöründe yazılımlarını satarak, FLOW üzerinden gelir elde edebilmektedir. Tüketiciler şayet programları başlatmak için FLOW’u bir ödeme tekniği olarak kullanır. Blok zincirinde yapılan kripto para ticareti ve aktarımı gibi işlemler de ödenen prosedür ücretleri için de FLOW gereklidir. Yazının yazıldığı sırada 1,97 milyar dolar seviyesinde bir pazar değerine sahip olan Flow Coin, en büyük 52. kripto para birimi konumundaydı. Buna ilave olarak, 360 milyon adet FLOW dolaşımda bulunuyordu.

Avantajları nelerdir?

Yazılım geliştiricileri, diledikleri gibi özelleştirebilecekleri akil kontratlar üretebilir.
Blok zinciri, epey düşük prosedür ücretleriyle kripto para aktarımı gerçekleştirmeyi muhtemel kılar.
Platformun ölçeklenebilirliği epey yüksektir. Kullanıcıların gerçekleştirdiği varlık ticareti gibi işlemler, platform yönünden kısa sürede onaylanır.
Ağın kullanıcıları, FLOW vasıtasıyla programlar ve oyunlar gibi yazılımları satın alabilir.
Dezavantajları nelerdir?
Flow Coin, genellikle geliştiricilere seslenme eden bir blok zinciridir. Kullanıcıların kâr edebileceği özellikleri sınırlıdır. Blok zinciri, DeFi projelerinin staking, kredi verme ve verim çiftçiliği gibi özelliklerini içeriğinde barındırmaz.

İlginizi Çekebilir: LRC Coin Nedir?

Flow Coin nasıl alınır?

FLOW, prosedür hacmi geniş kripto para borsaları yönünden destek verilmektedir. Tokeni listeleyen borsalar arasında Binance, Huobi Global, Kraken, Bybit ve FTX yer alır. Flow Coin projesi ile ilgilenen yatırımcılar, bu borsalardan birine üye olarak cüzdanlarına para yatırarak tokeni satın alabilir.

Bu yazımızda altcoinhaber olarak sizler ile Flow Coin nedir? konusunu inceledik. Eğer sizlerde Flow coin nedir? tarzı içerikleri merak ediyorsanız altcoinler sayfamıza göz atabilirsiniz.

Yorum Yap

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

Yorum Yap