Trueusd Coin

Trueusd coin, Tether (USDT) ile başlayarak domino etkisi misali çığ gibi büyüyen stabil coin piyasasının nispeten yeni üyelerinden birisi olarak karşımıza çıkar. Stabil coinler çoğunlukla ABD dolarına endeksli biçimde dolar fiyatı üzerinden işlem görürken, ABD dolarından farklı olarak daha hızlı işlem sürelerine, maliyetler ve transfer ağlarına sahip sabit değerli kripto para birimleridir.

Bu bağlamda Trueusd satın almak kripto piyasalarından dolar satın almak kadar kolaydır. Aynı zamanda dolar yerine kripto alışverişi yapılabilecek yeni bir güvenli limanı gören Trueusd coin yerel ve uluslararası birçok borsada TUSD coin kısaltmasıyla işlem görmektedir.

TUSD coin piyasaya sürüldüğünde yaklaşık kırk üç milyon adet arzı varken bu dolaşımdaki arz miktarını iki yüz milyona kadar çıkarmıştır. Bu bağlamda her artan arz hareketi bir noktada satıldığı borsa sayısının artmasıyla paralel ilerler.

İlginizi Çekebilir: Confirmed Nedir?

Trueusd Coin Nedir?

Trueusd coin dolar fiyatından işlem gören ve en yakın rakibi Tether (USDT) kullanım yaygınlığa git gide yaklaşan bir sabit kripto paradır. Piyasadaki TUSD coin işlemleri üretici şirket tarafından eş güdümlü biçimde yürütülmektedir. Ancak üstü kapalı ve tam olarak açıklanmayan bu yöntem nedeniyle Trueusd coin’lerin nasıl üretildiği net biçimde anlaşılamamaktadır.

Örneğin madencilik gibi bir faaliyet TUSD için geçerli değildir. Çünkü arzı yöneten şirket bu coinin piyasadaki her adeti içinde elinde o kadar dolar bulundurulmalıdır. 2022 itibariyle üretilen TUSD coin’leri binden fazla cüzdana aktararak orada tutuyor ve sonra cüzdanlardan borsalara transfer ediyorlar. 

Etherescan’ın yayınladığı bilgilere göre Trueusd coin (TUSD) üzerinden yapılan piyasa işlemleri de coin sayısı ile beraber yükselişe geçti. Bu durum yorumcular açısından Trueusd token’in büyük ve kurumsal bir yatırımcı ile iş birliğine gidiyor ihtimalini güçlendiriyor. Her ne kadar piyasadaki Trueusd coin genişlemesi doğal bir süreç olarak algılansa da öte yandan bu büyüme TUSD’nin rakibi Tether (USDT) ile birden çok benzerlik içermektedir.

Trueusd Coin Kurucuları Kimlerdir?

Trueusd coin bir ya da birkaç isimle anılmak yerine daha çok Amerika Birleşik Devletleri, Kaliforniya eyaletinde Silikon Vadisine ev sahipliği yapan San Francisco bölgesindeki TrustToken şirketiyle ilişkilendirimektedir.

Yani kurucu kişi bir nevi TrustToken şirketinin kurucusu sayılabilir. TrustToken ise hem kurucu ortaklık yapan hem de fiilen hala CEO’luk görevini üstlenen genç teknoloji girişimcisi Rafael Cosman ismiyle özdeşleşmiştir.

Stanford University gibi dünyanın en iyi üniversitelerinden birinden bilgisayar mühendisliği lisans derecesine sahip olan Rafael Cosman, ayrıca Trueusd coinin arkasından fikir babası olarak da bilinir. 

Lightspeed Venture Partners gibi önemli şirketlerle işbirliği tecrübesi bulunan ve StreetCode Academy gibi eğitim kurumlarında kuruculuk yapmış Cosman, son göreviyle de adından sıkça söz ettirmektedir. 

TrustToken firması belki de hepsi TUSD için çalışmasa da Linkedin üzerinden yetmiş sekiz kişi çalıştıran olarak görülüyor ve çoğu kripto para birimi ekibinden daha kalabalık olduğu izlenimi yaratmaktadır.

İlginizi Çekebilir: Cold Storage Nedir?

Trueusd Coin Hangi Borsalar’dan ve Nasıl Alınır?

TrueUSD ile 2022 yılı itibariyle işlem yapabileceğiniz en büyük kripto para borsaları Binance, OKX, Mandala Exchange, DigiFinex şeklinde listelenebilir. Bu noktada Türkiye’de yaşayanlar için en iyi alternatif Binance olarak görülmektedir.

TUSD satın almak için Türkçe desteği ve TL itibari parası ile işlem yapma beklentini var ise öncelikle Binance borsasına üye olmanız gerekmektedir. Bu noktada hem Binance TR hem de Binance Global mobil uygulamalarını Play Store ya da Apple Store üzerinden indirmeniz öncül koşuldur.

Binance TR, özellikle Vakıfbank ve Ziraat Bankası gibi bankalardan yedi gün yirmi dört saat boyunca Türk Lirası aktarabileceğiniz bir fırsat sunuyor. Sonrasında Binance Global’e aktarmak için ise bu Türk liralarınızı kriptoya çevirmeniz gereklidir.

Üyelik işlemleri; sırasıyla e posta adresi doğrulaması, cep telefon numaranıza gelen kısa mesaj doğrulaması ve kimlik fotoğrafı doğrulamasıyla birkaç aşamadan meydana geliyor. 

Ancak üye olduktan sonra TUSD coin alma işlemleri saniyeler sürmektedir. Mesela Bitcoin (BTC) bir satın alarak exchange işlemleri sayesinde Trueusd coin sahibi olabilirsiniz. 

Sonrasında Binance cüzdanınızda tutabileceğiniz TUSD coinlerinizi, Binance adreslerinin desteklediği soğun veya sıcak cüzdanlarınızda ya da pahalı olsa da üst seviye güvenlik sunan Ledger tarzı donanım cüzdanlarınızda uzun süre saklayabilirsiniz.