Web3 IRL: Fiziksel Buluşmalarda Dijital Sanat Nasıl Topluluk Oluşturuyor?

Web3 IRL

Web3 Evreniyle beraber sonunda NFT’ler (dijital bir varlığın sahipliğini kanıtlayan blok zinciri tabanlı belirteçler) olarak sanat eseri fikrine kafa yorduysanız, şimdi bu kavramın fiziksel dünyaya nasıl geri dönebileceğini düşünün. Karantina kısıtlamaları kalkarken, Web3 ve NFT şirketleri topluluklarını büyütmek için giderek daha fazla fiziksel aktivasyondan yararlanıyor.

Tam hizmet veren bir Web3 ajansı olan Vault721’in, NFT’lerle dolu bir hafta sonuna ev sahipliği yapmak için Palm Springs, California’daki Villa Royale beldesini devraldığı, geçen ayki Coachella müzik festivalinde harika bir örnek olabilir. Ether Egg Hunt” (anladın mı?) Paskalya Pazarında. NFT’leri gösteren büyük düz ekran monitörler, ünlü şefler tarafından hazırlanan THC ile aşılanmış ve NFT temalı yemekler sunan garsonlarla birlikte tesisin çevresini kapladı.

Etkinlik sponsorları, büyük ölçüde dijital ve fiziksel arasındaki boşluğu yaratıcı aktivasyonlarla kapatmayı amaçlayan NFT koleksiyonlarıydı. Cryptoland’deki en yeni, en akıllı pazarlama şeklidir.

Gerçek Web3 tarzında, POAP’lar akıyordu – bunlardan biri etkinliğin kendisinde bir sanat enstalasyonuna dayanıyordu. Katılan NFT sanatçıları bir duvar resmi oluşturdu ve hafta sonu boyunca katılımcılardan bir boya fırçası alıp buna ekleme yapmaları istendi. Etkinlik sonunda duvar resmi POAP’a dönüştürülerek tüm katılımcılara gönderildi.

Bir NFT koleksiyonu olan Loveless City, etkinliği sanat eserlerini sergilemek için bir şans olarak kullandı. Ulaşım sponsoru, Coachella’ya ve Coachella’dan düzenli servisler sağladı. Koleksiyondan sanat eserlerine sarılı parti otobüslerine binmek için tüm katılımcılara ücretsiz verilen, adını ve tasarımını koleksiyondan ilk NFT ile paylaşan Loveless City Metropass’ınızı göstermeniz gerekiyordu.

Bir başka NFT şirketi olan Gem Set, sahiplerine vaat edilen IRL hizmetleri konusunda topluluğuna ciddi olduğunu gösterme fırsatını yakaladı. Gem Set, her biri fiziksel bir pırlantaya bağlı 10.000 NFT içeren, herhangi bir çıkış tarihi belirlenmemiş, yaklaşan bir koleksiyondur. Pek çok koleksiyon yol haritalarına fiziksel etkinleştirmeler veya ürünler koyar, ancak çoğu aşırı vaatte bulunma ve yetersiz teslim etme eğilimindedir.

Gerçek bir elmasın sahipliğini temsil eden her bir NFT’ye olan bağlılığını sergilemek amacıyla Gem Set, Ether Yumurta Avı için Paskalya Yumurtalarında 10.000 $ değerinde elmas verdi. Etkinlik katılımcıları, kendilerini Ethereum, elmas, özel jet kredileri, NFT’ler ve daha fazlasıyla dolu cüzdanlara yönlendiren QR kodlarını bulma umuduyla tatil köyünü araştırıyorlardı.

Web3 Evreni

Gem Set’in arkasındaki sanatçı ve kurucu Johnathan Schultz, “IRL aktivasyonlarını yapmamızın nedeni, bunun gerçekten gerçek olduğunu göstererek farkındalık yaratmaktır” dedi. Fiziksel mallarımız konusunda ciddi olduğumuzu açıkça göstermek bizi farklı kılıyor.”

Ancak bunların hepsi bedava değerli taşlar ve ulaşım değildi – bazı koleksiyonlar topluluklarıyla yaratıcı olma fırsatını yakaladı.

Dented Feels’in arkasındaki sanatçı Denton, etkinlikte canlı olarak özel bir Dented Feels NFT yarattı, bastı ve çekilişe katıldı – yaklaşık 70 katılımcı, pop başına 7.500 dolardan çekiliş biletleri satın aldı. Angel Baby Hit Squad, sahada dolaşan melek kanatları giymiş gerçek bir “Angel Baby”ye sahipti. Clay Friends adlı bir koleksiyon, kil yığınları getirdi ve insanları kendi özel Clay Friends’lerini yaratmaya ve basmaya davet etti. Web3 takıntılı kişiler için zihinsel sağlık ve zindelik konusunda tavsiyelerde bulunan bir girişim olan VEZA, kokular, sesler ve hatta şiir sağlayan bir çadıra sahipti.

Clay Friends’ten Bo Brannen, “Hepimiz bu toplulukları çevrimiçi olarak oluşturduk, ancak bilgisayardan uzaklaşmak ve oluşturmak için zaman bulmak önemlidir” dedi.

NFT’ler ana akım kültürün bir parçası haline geliyor ve sonuç olarak, dijital ve fiziksel Web3 deneyimleri arasındaki boşluğu kapatmak için bunun gibi daha fazla olay görüyoruz. İnternette çok fazla gürültü varken, küçük veya yakında çıkacak bir koleksiyon olarak dikkat çekmek zor olabilir. Yaratıcı, özgün IRL etkinlikleri, bu koleksiyonların kendilerini diğerlerinden ayırmaları ve topluluklarıyla hem çevrimiçi hem de çevrimdışı gerçek, somut bağlantılar kurmaları için harika bir fırsattır.

Daha fazla Altcoin Haber için ana sayfamıza göz atabilirsiniz.

Yorum Yap

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

Yorum Yap