Yeni Blok Zinciri LUNA 2.0 Airdrop ile Yayına Girdiğinde Terra İkinci Bir Hayata Kavuşacak

Yeni Blok Zinciri LUNA 2.0

Yeni blok zinciri LUNA 2.0 airdrop ile bugün, bu sefer algoritmik bir stabilcoin olmadan piyasaya sürüldü.
Terra 2.0’a geçişin bir parçası olarak, yeni LUNA jetonları havadan düşürüldü.
Terraform Labs CEO’su Do Kwon’a göre, Terra’nın yeni blok zinciri bugün saat 6’da UTC’de ana ağda piyasaya sürüldü ve şu anda bloklar üretiyor. Yeni zincir, birkaç hafta önce UST algoritmik stablecoin’i patladıktan sonra Terra ekosistemini canlandırmayı hedefliyor. Terra’nın tokenlerinin bu denli çöküşü, piyasa değerini yaklaşık 40 milyar doları sildi.

Fiyaskonun ardından, Terra’nın arkasındaki çekirdek geliştirme firması olan Terraform Labs, yeni bir blok zinciri önerdi. Kwon’un bugün kullanıma açık olan başka bir zinciri devreye alması bu teklifin onaylanmasından sadece birkaç gün sonra aldı. Astroport, Prism, RandomEarth, Spectrum, Nebula, Terraswap, Edge Protocol ve diğerleri dahil olmak üzere birçok uygulama artık yeni zincire geçti.

Bugünkü lansmandan önce yönetim, yeni başlatılan Terra 2.0’ı ana ağ olarak konumlandırmak için orijinal ağın adını, jetonları artık LUNA Classic (LUNC) olarak adlandırılan “Terra Classic” olarak değiştirmek için oy kullandı. Selefinden farklı bir şekilde, yeni Terra zinciri algoritmik bir stabilcoin olmadan var ve yalnızca toplam 1 milyar jetonluk sabit arza sahip LUNA ile birlikte geliyor. Bu LUNA 2.0 jetonları, arzı 6,5 trilyondan fazla olan orijinal LUNA Classic jetonlarından ayrı olarak işlem görecektir.

Yeni Blok Zinciri LUNA 2.0 Airdrop Lansmanı Bugün

Yeni blok zinciri LUNA için Bugünkü lansmanın en dikkate değer tarafı, Classic zincirdeki Terra paydaşlarına yeni LUNA madeni paralarının hava yoluyla dağıtılmasıdır. Toplam LUNA 2.0 token arzının %70’ini veya (700 milyon)’unu almak üzere tahsis edildiler. Resmi bir duyuruya göre, her bir kişinin aldığı LUNA 2.0 airdrop miktarı, bu jetonların UST’nin depeg’inden önce veya sonra tutulup tutulmadığına bağlı olarak değişecek.

Yeni blok zinciri LUNA Airdrop’un lansmanından kısa bir süre sonra, merkezi borsalar veya Terra’nın kendi web sitesi aracılığıyla talep edilmesi bekleniyor. Binance, Huobi, Kraken, Bitfinex, Bitrue, Kucoin ve Bybit dahil olmak üzere birçok merkezi kripto borsası, Terra destekçilerinin tahsis edilen tokenlerini platformlarından almalarına izin verdiklerini ama projeyi desteklemediklerini ilettiler. Yine de, fırlatılan jetonların tümü lansman sırasında talep edilemez; ilk arzın sadece %30’u hemen talep edilebilir. Kalan %70’lik airdrop miktarı, ağ güvenliğini sağlamak için doğrudan doğrulayıcılarla paylaşıldı ve bunlar iki yıla kadar geçerli olacak.

Yukarıdaki iki yatırımcı kategorisi arasında bölünmüş 700 milyon LUNA jetonunun yanı sıra, zincir üstü bir hazine fonu olan Terra’nın topluluk havuzu, Terra 2.0 zincirinde %30 (300 milyon) yeni blok zinciri LUNA alacak. Topluluk havuzu, geliştirme faaliyetlerini finanse etmek için Terra yönetimi tarafından kontrol edilir. Önceki duyuruya göre, toplam havuz miktarının 30 milyonu yeni Terra zincirinde kalmaya ve yeniden inşa etmeye karar veren geliştiricilere tahsis edildi.

Daha fazla Altcoin Haber için ana sayfamıza göz atabilirsiniz.

Yorum Yap

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

Yorum Yap