Xlm coin nedir? XLM Coin Geleceği

XLM Coin Geleceği

Bu yazımızda sizler ile XLM coin nedir? XLM coin hangi borsalarda var? Nasıl alınır? gibi sorularınızı inceleyeceğiz. 

XLM coin nedir?

XLM coin nedir? Sorusuna gelirsek Tam adı Stellar Lumens olan ve kripto para piyasasında Xlm olarak bilindik Stellar paranın taşınmasına ve saklanmasına müsaade veren açılmış bir ağ sistemidir. 20 Temmuz 2014 tarihinde pazara sürüldüğünde, hedeflerinden bir tanesi de dünyadaki bankasızlara erişerek finansal katılması artırmaktı. Ancak kısa bir süre sonra öncelikleri, finansal firmaların blok zincir teknolojisi vasıtasıyla birbirleriyle ilişki kurmasına yardımcı olmaya doğru kaydı.

Ağın mahalli belirteci lümen, sınırlar arasında varlık ticaretini daha elverişli fiyatlı duruma getiren bir köprü gibi çalışır. Tüm şunlar, benzeri bir hizmet için çoğunlukla yüksek ücretler talep eden sahip olunan ödeme sağlayıcılarına alan okumayı amaçlamaktadır. Yani daha düşük prosedür maliyetleri ile daha çok prosedür yapabilmeyi hedeflemektedir.

Tüm şunlar aslına bakıldığında azıcık bildik zira Stellar orjinal olarak Ripple Labs protokolüne dayanmaktadır. Stellar ağı, değişik varlıklar arası kıymet aktarmasına olanak tanıyan açılmış kaynaklı, dağıtık ve topluluğa ilişkin bir blockchain ağıdır. Stellar bu transferleri bir peniden daha düşük bir tutara gerçekleştirmeyi hedefliyor. Bunu yapar iken her gelir seviyesinden insanın, düşük değerli finansal servislere ulaşım sağlamasını maksat durumuna getirmiş, açılmış bir finansal sistem olmayı hedefllemektedir. Stellar zincirinin kendi dijital para birimi  Stellar Lumens (XLM) olarak adlandırılmaktadır.

Her Stellar hesabında, Stellar ödeme düzeneğinin istenmeden yineleme yineleme kullanılmasının (spam) önüne geçmek için ufak miktarda Lumens tutulması mecburi kılınıyor. Bir kullanıcı, sahip olduğu Lumens yardımıyla sahip olduğu rastgele bir para birimini başka kullanıcıya değişik bir türden gönderebiliyor. Stellar akil kontratları dahi destekliyor.

XLM Coin Nedir?

İlginizi Çekebilir: Aave Coin Geleceği

XLM coinin kurucusu kimdir?

Stellar, geçmişte avukat olan Joyce Kim ve Jed McCaleb yönünden 20 Temmuz 2014 tarihinde kurulmuştur. Jed McCaleb bunun yanı sıra bundan sonra kullanılmayan Mt.Gox borsasının kurucusu ve Ripple’ın kurucu ortaklarından biri olarak bilinmektedir. Hatta ilk sırada iki ödeme ağı dahi aynı protokolü kullanıyordu. Stellar, aynı Ripple gibi finansal kurumları birleştirmeyi hedefleyen ve sınırlar arası transferlerin maliyetini ve gereken zamanı mühim ölçüde azaltmayı hedefleyen bir ödeme teknolojisi olarak çalışmaktadır.

Ripple bankalara odaklanırken, Stellar bankasız çalışanlara dahi bankacılık hizmeti getirmeyi hedeflemektedir. Stellar’ın en büyük iş ortaklıklarından biri olarak Ekim 2017’de IBM ile imzalanan iştirak, Güney Pasifik genelinde ödemeleri basitleştirmek için değişik para birimlerinde hol açmayı hedeflemektedir Ayrıca Stellar bir yandan Stellar’ın kod tabanının bakımına yardımcı olan, öte yandan Stellar topluluğunu destekleyen kâr hedefi gütmeyen Stellar Geliştirme Vakfı yönünden destekleniyor.

İlginizi Çekebilir: RACA Coin Geleceği

Stellar (XLM) Coin Nasıl ve Nereden Satın Alınır?

Stellar’ın kripto para birimi olan Lumen’i piyasalarda XLM adıyla bularak prosedür yapabilirsiniz. İşlem yapmadan evvela aktüel bilgilere göre risksiz bir yatırım için en doğru stratejiyi belirlemeniz tavsiye edilmektedir. Tüm bunlardan farklı olarak yatırımın tamamını tek bir kripto para birimi üzerin değerlendirmek risk teşkil edecektir. XLM Coin satın alabilmek için bu adımları takip edebilirsiniz:

 

  1. Adım: XLM bulunan borsalardan birine girin.
  2. Adım: İlgili borsada hesap oluşturun.
  3. Adım: Kimlik teyit adımlarını tamamlayın.
  4. Adım: İşlem sayfasından XLM araması gerçekleştirin.
  5. Adım: KRW, USDT, USD paritelerinde alım emri oluşturuabilirsiniz.
  6. Adım: Güvenilir hesaplarda saklayın.

1 XLM Coin Kaç TL?

XLM coin fiyatı bugün itibari ile ₺1.89 TRY, 24 saatlik işlem hacmi ₺2,169,489,395 TRY olarak borsalara yansımış durumdadır.

XLM Coin Geleceği

 XLM Coin geleceği konusunda ise teknik analiz olarak bakılır ise Günümüzde, XLM coin kullanım alanları çeşitlidir. Örneğin, mali kurumların, yayınladıkları rastgele bir zenginliği kimlerin kullanabileceği ve bunlara erişebileceği üstünde daha çok kontrole sahip oldukları kripto ağları arayabileceklerine inanıyorsanız, XLM’yi portföyünüze kıymetli bir katkı olarak bulabilirsiniz.

Bugüne kadar teknolojinin en büyük testi, 2018’de World Wire isimli bir hudut ötesi ödeme çözümü meydana getirmek ve başlatmak için Stellar’ı kullanan program devi IBM yönünden yapıldı.

Geliştiriciler, yeni varlık çeşitleri yayınlamak isterlerse XLM’yi yararlı bulabilirler ve girişimciler ağı yeni kripto para birimleri başlatmak için esasen kullandılar.

Bununla beraber, 2020 bakımından, Stellar’ın bu daha deneysel kullanım durumlarından rastgele birisi ile çekiş kazanıp kazanmayacağı yahut kompetitif ödemeler pazarından bir pay kazanıp kazanmayacağı açılmış bir soru olmaya devam etmekte.

XLM Coin nedir? XLM Coin Geleceği başlıklı yazımız tamamen bilgilendirme amaçlı üretilmiş olup yatırım tavsiyesi içermemektedir.

Yorum Yap

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

Yorum Yap