Yeni Ulusal Kripto Uygulama Ekibinin İlk Direktörü, Ross Ulbricht’in 2016 Temyiz Davasını Savundu

Kripto Uygulamalarının Tartışmalı Konusu

Bugün bir basın açıklamasında, Adalet Bakanlığı (DOJ), Eun Young Choi’nin Ulusal Kripto Para Birimi Uygulama Ekibinin (NCET) ilk Direktörü olarak görev yapmak üzere atandığını duyurdu. DOJ’da yaklaşık on yıllık deneyime sahip deneyimli bir savcı olan Choi, görevlerini tam zamanlı olarak derhal yürürlüğe gireceğini açıkladı.

NCET, geçtiğimiz Ekim ayında DOJ tarafından kripto para birimlerinin ve dijital varlıkların cezai olarak kötüye kullanılması sorununun üstesinden gelmeye yardımcı olmak için duyuruldu. Özellikle, yeni ekip “…departmanın dijital varlıkların cezai kullanımıyla ilgili davalarını belirleyecek, araştıracak, destekleyecek ve takip edecek, özellikle de sanal para borsaları, karıştırma ve yuvarlama hizmetleri, altyapı sağlayıcıları ve diğer kuruluşlara odaklanacak. Kripto para biriminin ve ilgili teknolojilerin suç işlemek veya suç faaliyetini kolaylaştırmak için kötüye kullanılmasına olanak sağlamak.”

Kripto Uygulamalarının Tartışmalı Konusu

DOJ’da yaklaşık on yıldan fazla bir deneyime sahip olan Choi, JP Morgan Chase’in ve bir düzine başka finans şirketinin hacklenmesinden sorumlu ulusötesi organizasyonun soruşturması gibi yüksek profilli davalarda baş savcı olarak hizmet etti, Coin adlı lisanssız bir sanal para borsası .mx ve ‘Panama Belgeleri’ ile bağlantılı olarak açılan tek ABD kovuşturması. Buna ek olarak Choi, ilk darknet pazarı olan Silk Road’un kurucusu ve baş yöneticisi Ross Ulbricht’e karşı açılan davada İkinci Devre önünde temyiz başvurusunu başarıyla savundu.


İçeriklerimiz yatırım tavsiyesi içermemekte olup sadece piyasa bilgi paylaşımı adına hazırlanmaktadır.

Daha fazla Altcoin Haber için hemen ana sayfamıza göz atabilirsiniz

Yorum Yap

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

Yorum Yap