2022 Yılında Siber Güvenlik Sorunlarına Çözüm Olarak Merkezi Olmayan Bulut Depolama Sistemi Düşünülüyor

2022 Yılında Siber Güvenlik

2021’deki siber güvenlik trendleri, geçmişte olduğundan daha yüksek oranlarda saldırılar içeriyor.
Merkezi depolama çözümleri, birçok veri koruma zorluğuna eski yöntemlere göre daha yatkın.

StorX şirketi, kullanıcıları blok zinciri ile Merkezi olmayan depolama çözümleriyle tanıştırmayı amaçlıyor.
Siber güvenlik konusu, 2021’de Colonial Pipeline ve Solar Winds gibi yüksek profilli şirketlerin ihlale uğraması ile zor zamanlar geçirdi. Bunun yanı sıra, büyük ekonomik ve güvenlikle ilgili etkilerle sonuçlanan düzinelerce başka ihlal de vardı.

Çalışmalar hızla uzak ve hibrit ofislere dönüştüğü için bilgisayar korsanları bundan faydalandı. Uzaktan çalışmanın getirdiği güvenli olmayan konumlarda güvenlik açıkları ve boşluklar beklenebilir bir ihtimaldir. Bu boşluklar geçmişte olduğundan daha yüksek oranlarda kullanılmaya başlamış durumda.

2022 Siber Güvenlik Yılı Olmalı

StorX şirketi bu yıl bu sistemi geliştirmeyi bitirmeyi planladıklarını iletirken, Merkezi Olmayan Bulut Sisteminin hali hazırda bu saldırılar için kesin bir çözüm olmayacağını fakat önemli açıda azaltmayı hedeflediklerini belirttiler.
Bulut sistemleri günümüzde çoğu tarafta hali hazırda kullanırken Kripto sektöründe Merkeziyetçilik kavramının farklı olmasından ötürü ayrı bir ilgi görebilir.

Devletlerin aldığı bürokrasi önlemler ve kripto paraların güvenilirliğinin artması amacından bu tarz siber güvenlik projeleri piyasanın güven düzeyini arttırmaktadır.



Daha fazla Altcoin Haber için hemen ana sayfamıza göz atabilirsiniz.



Yorum Yap

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

Yorum Yap