Hindistan’da Beş Yıllık 5.4 Milyon Dolarlık Kripto Dolandırıcılığı Olaylarında 11 Kişi Tutuklandı

Hindistan Dolandırıcılık Olaylarının Peşinde

Hindistan Yerel basınında çıkan haberlere göre, Hintli yetkililer hafta sonu boyunca, yüksek kazançların cazibesini 5.4 milyon ABD dolarından (400 milyon INR) 2.000 yatırımcıyı kandırmak için kullandığı iddia edilen bir kripto dolandırıcılığı davasıyla bağlantılı 11 kişiyi tutukladı.

Hindistan Dolandırıcılık Olaylarının Peşinde

Sanıklardan dördü geçen yıl Mart ayından bu yana firarda olduktan sonra Cumartesi günü, yedi kişi ise Pazar günü yakalandı.
Operasyona liderlik etmekle suçlanan Nishid Wasnik, kurbanları cezbetmek için yatırımlarında istikrarlı bir artış göstermek için firmasının web sitesini manipüle etti ve ardından 2017 ile 2021 yılları arasında hesaplarına para aktardı.
Polis, yedi canlı kartuş, yaklaşık 134.000 ABD Doları değerinde dört lüks araba, sekiz cep telefonu, bir dizüstü bilgisayar ve 25.000 ABD dolarının üzerinde nakit parayla birlikte bir tabanca ele geçirdi.
Wasnik ve Cumartesi günkü tutuklanan diğer iki kişi de bir kişiyi kaçırmak ve öldürmekle suçlanıyor.
Yetkililer şüphelileri geçen ay 162 milyon ABD doları tutarındaki büyük bir dolandırıcılıkta tutukladığından, Hindistan’da kripto dolandırıcılığı hem ölçek hem de sayılar açısından artıyor.


İçeriklerimiz yatırım tavsiyesi içermemekte olup sadece piyasa bilgi paylaşımı adına hazırlanmaktadır.

Daha fazla Altcoin Haber için hemen ana sayfamıza göz atabilirsiniz

Yorum Yap

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

Yorum Yap