Waves Coin Hangi Ülkenin? Sahibi Kim? 2022

Waves Coin 2

Waves Coin kripto para sektörünün en eski ilk token arzı (ICO) projelerinden biri olarak Haziran 2016’dahi pazara sürülen Waves; süratli, kullanımı basit ve anlaşılması basit blockchain platformlarının hataya geçirilmesi hedefiyle oluşturuldu.

Platform o günden bu yana türlü farklılıklara uğradı ve orjinal tasarımına ek olarak değişik özellikler ek edildi.Waves ağının mahalli tokeni olan WAVES, blok ödülleri gibi standart ödemeler için kullanılıyor ve sonsuz biçimde üretilebiliyor.

Waves ağının kurucusu, Alexander Ivanov (aynı vakitte Sasha Ivanov şeklinde de biliniyor) adlı Ukrayna doğumlu bir ilim insanı.Waves projesini geliştirmeden evvela Ivanov, kripto para bölümünde aktif bir isimdi. Günümüzde kullanıma kapanan ani alış veriş platformu Coinomat ve indeksleme sitesi Cooleindex’i geliştirmişti.

Ayrıca, ABD doları desteklenmiş bir stablecoin olan CoinoUSD para biriminin er devir versiyonunu de yaşama geçirdi.

Ivanov, Waves’in tanıtımı konusu ile alakalı aktif vazife alıyor ve halka açılmış bir şekilde haberleşme kuruyor. Gerek platformu, gerekse blockchain sektöründeki trendler ile alakalı sık sık röportaj veriyor.

Waves oluşumunun pazarlama detaylarına göre işletme, Moskova ve İsviçre girmek üzere türlü konumlarda vazife alan 180’den çok personele sahip.

Waves Neden Farklı?

Alanındaki ilk projelerden biri olan Waves, er devir blockchain platform ve ürünlerinin geliştirilmesi için etkinliğe geçti.

Başlangıç sürecinden itibaren, var olan süreçlerini tedavi etmek yahut yeni hizmetler meydana getirmek için blockchain kullanmak talip potansiyel müşterilerine seslenme etmeyi amaçladı.

Waves, akil sözleşme modellerini ve DApp geliştirmeyi destekleyerek sürat ve kullanım basitliği ile rakiplere karşı yarar elde edilmesini sağladı.

O zamandan bu yana türlü ek hizmetler de geliştirildi. Gravity adlı çapraz zincir ve oracle ağının dışında merkeziyetsiz finans (DeFi) merkezli Neutrino platformu mesela gösterilebilir. Waves DEX şayet merkeziyetsiz bir kripto para borsası olarak etkinlik gösteriyor.

2020’de Waves, ERC-20 standardında tasarlanmış WAVES tokenini dolaşıma sokarak platformun Ethereum ağı ile birlikte çalışabileceğini duyurdu.

Piyasada Kaç Waves (WAVES) Coin Var?

WAVES ilk aşamada, 100 milyon olarak sabitlenen toplam arz sınırlamasıyla yaşama geçti.ICO projesinde toplanan 30.000 BTC tutarındaki yatırımın; yüzde 85’i davetlilere, yüzde 4’ü ortak ve destekçilere, yüzde 9’u geliştiricilere ve yüzde 1’i de ICO ardından aga katılan er devir destekçiler ve mükafat programlarına gitti. Zamanla daha çok tercih edilen bir ağ durumuna geldi. Karar mekanizmasının ağ katılımcılarına devredilmesi kararlaştırılarak 2019 münasebetiyle toplam arz sınırı ortadan kaldırıldı.

Şu anda blok ödülleri 6 WAVES olarak hesaplanıyor. Herhangi bir farklılık yapılması için iştirakçilerin rey kullanması gerekiyor. Kullanıcılar, dağıtılan ödülleri her 110.000 blokta 0,5 WAVES tutarında düşürüp düşürmeme konusu ile alakalı seçim yapıyor.

Waves Ağı Güvenli mi?

Waves; WavesNG adı verilen modifiye edilmiş pay ispatı (Proof of Stake, PoS) konsensüs algoritması kullanıyor.

Teknoloji; bilindik Bitcoin destekçilerinden ve Cornell Üniversitesi geliştiricisi olan Emin Gün Sirer’in Bitcoin-NG adlı ölçeklendirme projesine dayanıyor.Waves ağının kodları açılmış kaynak şeklinde sunuluyor. Böylece kapalı kaynak kurumsal blockchain çözümlerinden daha çok itimat ve geliştirme imkanı sağlıyor.

WAVES Coin Nereden Alınır?

WAVES Coin mühim bir yatırım aracı durumuna geldikten sonra yatırımcılar portföylerine WAVES Coin eklemeye başlamıştır. Bu yatırımcılar arasında ilk kere kripto para piyasalarında prosedür yapacak olan yatırımcılar dahi vardır. Bu sebeple WAVES Coin nasıl alınır sorusu büyük bir ehemmiyet arz ediyor.

WAVES Coin’i satın alabilmek için WAVES listelemesi yapan bir borsada üyelik oluşturmanız yeterli olacaktır. Yazımızın en aşağısında WAVES fiyatları ve değişimleri ile alakalı bir tablo paylaştık. Daha sonra alakalı borsadan WAVES/USDT, WAVES/BTC ve WAVES/TRY gibi paritelerden prosedür açabilirsiniz.

 

Yorum Yap

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

Yorum Yap