Xrp Coin Hangi Ülkenin? Sahibi Kim?-2022

XRP Coin 2

Xrp Coin kökenleri, Ryan Fugger’ın RipplePay.com’u blok zinciri para birimlerinin öncüsü olarak pazara sürdüğü 2005 senesine kadar izlenebilir. RipplePay, topluluklar için güvenilen online ödeme seçenekleri sağladı.

2011’de Jared McCaleb ve Chris Larsen, Fugger’a RipplePay’i Bitcoin ağındaki gibi madenciler yerine topluluk mutabakatı yönünden tasdikli işlemlere sahip bir dijital para birimi sistemi ile değişiklik yapmak için çalıştı.

Ripple İşlem Protokolü sonrasında 2012’de geliştirildi ve bu, XRP olarak bilindik yeni bir değer tokeni yarattı.

2014 senesinde, birkaç banka ve ödeme işlemcisi, Ripple’ı bir test kapasitesinde kullanmak için uyuşma imzaladı. 2020 bakımından, milletlerarası ödemeleri basitleştirmek için Standard Chartered ve Santander girmek üzere 300’den çok kurumsal müşterisi var.

Ripple Ne İçin Kullanılır?

Ripple, değerini, hudut ötesi ödemeyi basitleştirmek için ödeme aracılarını birbirine bağlayan Ripple İşlem Protokolünden alır. Ripple’ın algoritması, merkezi bir düğüm ağındaki (UNL listesi) işlemler için güvenilen bir yol keşfeder. Herhangi bir geleneksel ödeme sağlayıcısının sahip olunan altyapısı, bankaları yahut üçüncü bir aracının aracılar arasında aracı olarak hareket etmesi gereken başka kurumlarla entegrasyonu basittir. Ripple’da aracılara “ağ geçidi” adı verilir ve şunlar çoğunlukla para aktarımı için mevduat kabul eden bankalar yahut başka yerlerdir.

Sonuç olarak, XRP’nin merkezileştirilmesi, onu Bitcoin ve Ethereum gibi açılmış kaynaklı blok zincirlerinden daha düşük sansüre sağlam duruma getiriyor.

XRP böylelikle daha hızlı işlemleri basitleştirmek için tüketilir zira prosedür sürecine dahil olan madencilik yoktur. Ödül vaadi olmadan işlemleri doğrulayan doğrulayıcılar, Ripple yönünden incelenir ve güvenilen ve bu itimat, XRP’nin tasarımında çifte harcamayı önlemek için gereklidir.

Ripple Bitcoin’den Nasıl Farklı?

Bitcoin ve Ripple arasındaki temel farklardan biri, kullandıkları düşünce birliği protokolündedir. Bitcoin, İş Kanıtı (PoW) algoritmasını kullanır. Aksine, Ripple, madencilerin değil doğrulayıcıların prosedür defterini tuttuğu ve işlemin kaydını tuttuğu XRP Ledger Uzlaşma Protokolünü kullanır.

Bitcoin ayrıyeten destursuz bir node ağında çalışır, Ripple şayet İzinli bir node ağında çalışır. Bitcoin tamamıyla merkezi olmayan bir yapıya sahipken, Ripple hususi bir işletme yönünden denetleniyor.

Ripple’ın Artıları ve Eksileri (XRP)

XRP işlemleri, açılmış piyasada prosedür gören başka pek çok para biriminden daha iyidir, fakat birtakım sınırlamalar yatırımcıları bahis oynamaktan alıkoymaktadır.

İşte Ripple’ın artıları ve eksileri:

Artıları:

Ripple, iyi yapılandırılmış bir altyapıya sahiptir
Harika ortaklıklar ve daha iyi yatırımcılar
İstikrar ve bedel faktörü

Eksileri:

Gerçek dünyada tüketiminin olmaması
‘Merkezi Sistem’ tartışması

Ripple’ın Fiyat Düşüşüne Ne Oldu?

XPR çizelgelerini incelerken, XRP’nin 2018’in başlarında bütün zamanların en yüksek seviyesini gördüğünü ve 4 Ocak’ta 3.84 dolara ulaştı.

O zamandan beri, XRP kıymeti azaldı. SEC’in XRP’ye ve ABD odaklı Coinbase platformuna karşı bütün XRP prosedür çiftlerini piyasadan askıya almasına yönelik son olarak kanuni eylemi, XRP’nin bedel ticaretinde 31 Aralık’ta 0,21 dolara düştü.

Peki, bu davaların arkasındaki sebepler nelerdir? Teorik olarak, bu düşüşün sebebi temel olarak Ripple’ın hatalı uygulamasından kaynaklanıyor. Şikayet, XRP’nin bir menkul değer tokeninin (yatırım sözleşmeleri) yayma üstüne belli gereklilikleri yerine getirmesi gereken hükümleri bozma ettiğini açıklıyor.

Ripple’ın Eleştirisi

Ripple, pekçok uzmanın ICO yerine bir Menkul Kıymet Arzı olarak gördüğü anapara artışı sebebiyle mühim eleştiriler aldı.

Dahası, yatırımcılar, Ripple Labs ve/yahut işletme yöneticileri yönünden kripto paranın pazar fiyatını büyüleyici bir hareketle XRP kripto paralarının boşaltılmasıyla baskı altına alındı.

Kripto topluluğundaki pek çok şahıs, Ripple’ın maaş emanet yayınladığı XRP’yi durgun XRP fiyatı arasında direkt olarak bir bağlantı görüyor. Borsalardaki çok XRP arzının, ilk olarak o devir süresince düşük bedel performansına katkıda bulunduğu düşünülüyordu. Ancak, reel eylemi aksini söylüyor.

Ripple’ın İddialarına İlişkin Yanıtlar

Ripple, ABD’deki yasaları bozma etmekle suçlanıyor ve Coinbase gibi birtakım büyük kripto borsaları XRP ticaretini durduruyor. Yine de bankalar, Ripple’ın esasını meydana getiren teknolojiyi benimsemeye devam etmekte. Bu, potansiyel olarak Ripple ve platformu için daha çok reel dünya programı yaratabilir.

İşte davalardan en mühim yanıtlardan bazıları:

“Bence bütün kriptolar için ayağa kalkmalıyız ve SEC’in bütün endüstriye zorbalık yapmasına müsaade vermemeliyiz. Tarihin doğru tarafında olacağız.”

“Bu potansiyel dava, XRP için epey önemli, üstelik büyük ihtimalle ölümcül”.

Ripple için Yaklaşan Projeler Nelerdir?

Ripple’ın anne odak noktası, kripto projelerini başarı ile mahkemeye çıkaran ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ile açılan davayı çözüme ulaştırmak. Genellikle, bir tokenin değerlemesinde acıklı düşüşler olur. Coinbase’in bütün XRP ticaretini askıya alması ve diğerlerinin XRP ticaret çiftlerini kaldırmayı takip etmesiyle, Ripple için sırada ne olduğunu sadece gelecek söyleyebilir.

Ripple’ın açılmış kaynak kodu güvenilen olmasına ve pekçok bankanın bunu benimsemesine karşın, Ripple’ın merkezileşmesi problemleri gündeme getiriyor ve bu yakın vakitte ortadan kalkmayacak. Sonuç olarak, oyunun kripto ekosisteminde nasıl oynandığını görmek ve kendiniz için bir karar vermek adaletli olur.

XRP Coin Kaç TL?

Güncel kripto para pazarı bilgilerine göre 1 XRP Coin 6.73 TL TL’den prosedür görüyor. XRP Coin fiyatı son 24 saat içinde 0.76% değişim gözler önüne serdi. XRP Coin’in son 24 saatteki prosedür hacmi şayet 967,182,458 $ dolar, toplam pazar kıymeti şayet 19,449,782,894 $ dolar seviyesinde.

XRP Coin Kaç Dolar?

Güncel kripto para pazarı bilgilerine göre 1 XRP Coin 0.402871 $ dolardan prosedür görüyor. 2022 yılının Şubat ayı bakımından XRP Coin bütün zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 3.84 dolarla kaydetti. Bununla beraber XRP senenin en düşük seviyesini şayet 0,3793 dolarla saptadı.

Yorum Yap

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

Yorum Yap