DeFi Projesi Aave, Poligon’da Merkezi Olmayan Web 3.0 Tabanlı Sosyal Medya Platformunu Başlattı

DeFi Projesi Aave

Merkezi olmayan finans (DeFi) platformu Aave, Polygon blok zinciri üzerine kurulu merkezi olmayan bir sosyal medya platformu olan Lens Protokolünün piyasaya sürüldüğünü duyurdu.

Adını, toprak bakterileriyle simbiyotik bir ilişkisi olan bir bitki olan lens culinaris’ten alan açık kaynaklı “Web3, akıllı sözleşmelere dayalı sosyal grafik”, dinamik bir şekilde değiştirilemeyen jetonlar (NFT’ler) ekosistemine dayanmakta.
Uygulamalar açık sosyal grafiğe bağlanabilirken, kullanıcılar Lens üzerinde kendi verilerine sahip olacak. Platformdaki birini takip etmek de bir “NFT takip et” oluştururken, kullanıcılar platformdaki içerik oluşturucular tarafından yayınlanmış çalışmaları toplayabilir ve bir “ayna” özelliği aracılığıyla yeniden yayınlayabilmekte olacak.

DeFi Projesi Aave Projesinden Umutlu

Aave’nin sosyal medyaya geçişi bir süredir planlanıyor. Temmuz 2021’de Aave’nin kurucusu ve CEO’su Stani Kulechov, DeFi devinin Twitter’a bir alternatif planladığını açıkladı (ironik bir şekilde bir tweet’te).

İlk plan, platformun Ethereum’da başlatılmasıydı. Ancak son lansman, Lens Protokolünün katman 2 ölçekleme çözümü Polygon üzerine kurulduğunu gösteriyor.


İçeriklerimiz yatırım tavsiyesi içermemekte olup sadece piyasa bilgi paylaşımı adına hazırlanmaktadır.

Daha fazla Altcoin Haber için hemen ana sayfamıza göz atabilirsiniz.

Yorum Yap

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

Yorum Yap